Verzamelingen en Obsessies

Zelfs de meest creatieve bloggers hebben wel eens een dipje. Een inspiratieloze periode. Een blogblock. Maris van Hare Maristeit maakte speciaal voor deze struggelende bloggers een lijstje gemaakt met 30 blog-onderwerpen. Geef die vrouw een lintje!

#30daysblogchallenge is aan!

Vroeger spaarde ik alles.

Het begon met dierenzeepjes. Bij een klein winkeltje in het winkelcentrum hadden ze een hele voorraad dierenzeepjes en samen met mijn vriendinnetje gingen we daar regelmatig naar toe om te kijken of er nog “nieuwe” waren om aan onze enorme collectie toe te voegen. Zeepjes zijn leuk maar ze gaan op den duur smelten, vooral als je ze mooi uitstalt in een zonnige vensterbank. De vieze stinkdingen die na een paar maanden hun vorm en kleur verloren, moesten na een tijdje de prullenbak in. Och wat heb ik gehuild…

Daarna kwam Beertje Paddington. Blikken, mokken, pennen, pennendoosjes, stiften, theelepeltjes, inpakpapier, portemonnee en natuurlijk knuffels. Alles had ik er van. En dúúr dat dat spul was! Ik heb er denk ik een fortuin aan uit gegeven want ik wilde alleen de échte, en niet de lelijke namaak-Paddington. De meeste spulletjes heb ik nog wel ergens in een van de verhuisdozen zitten.

Tussendoor deed ik nog een poging om postzegels te verzamelen (I know) en visitekaartjes, en muntjes uit verre landen, zand van verschillende stranden, nagellakjes, miniatuur parfumflesjes, filmposters, videobanden van Disney klassiekers en Wipneus en Pim boekjes.

DSC_0019 (2).JPGIk heb nog een tijdje Oilily servies gespaard. Dankzij de waardepunten op de Douwe Egberts koffiepakken  was het niet hopeloos duur om aan te schaffen en stukje bij beetje werd mijn servies compleet. In mijn eerste jaren uit huis heb ik het servies een tijdje gebruikt. Nu heb ik het ergens in een kastje achter glas staan. Veel te bang dat het kapot gaat.

Waar ik verder van wit hou, ben ik dol op dit servies met al haar bonte kleurtjes, stipjes, gouden randjes en mooie vormen.

Mocht je nog ergens een paar bordjes of kopjes hebben liggen waar je niets meer mee doet: Niet weg gooien hoor! Er is nog plek genoeg in mijn Oilily-weeshuiskastje voor meer afgedankt servies!

DSC_0006En toen kwamen daar de schuddebolletjes. Overal waar ik naar toe ging, zocht ik naar een schuddebolletje. Ik nam ze mee van vakanties en citytrips en bezoekjes aan de dierentuinen. Al snel namen ook vrienden en familie schuddebolletjes voor mij mee. Zo kreeg ik van een vriendin een schuddebolletje uit Australië (die mijn huisgenoot dezelfde avond nog op de grond liet vallen) en kreeg ik van David een schuddebolletje als aandenken aan onze vakantie in België. Zelf nam ik er twee mee uit Oslo waar ik een weekend lang bij een vriendinnetje had gelogeerd. Ik moest lullen als Brugman om ze weer mee te nemen naar Nederland want de Noorse douane vertrouwde die glazen bolletjes met vloeistof helemaal niet. Maar het is gelukt!

Naast de kerstboom staan ieder jaar een paar bolletjes met een kerststalletje erin en boven op onze bruidstaart stond een bolletje met een bruidspaar.

DSC_0010 (2).JPGDe laatste jaren koop/krijg ik eigenlijk geen bolletjes meer. Zoveel citytrips maak ik dan ook niet, en ook mijn vrienden zijn niet meer zo reislustig als vroeger. Omdat de bolletjes nogal veel stof vangen, had ik ze tot voor kort nog in een verhuisdoos zitten. Zorgvuldig ingepakt in toiletpapier en oude lakens want het zijn enorm tere dingetjes. (en het stinkt als ze knappen! Poeh!) Maar David kwam ze een tijdje geleden tijdens een opruimmoment tegen en heeft ze in de overkapping uitgestald.

 

Tegenwoordig spaar ik niet meer zo veel. Ja, geld. Natuurlijk. Maar dat lukt me niet zo goed. Het lukt me wel goed om stof te verzamelen, terwijl ik daar niet eens mijn best voor doe!

 

 


4 reacties op ‘Verzamelingen en Obsessies

  1. Ahja, stof verzamel ik ook 😉 Die bolletjes zijn leuk!
    Ik verzamelde als kind van die souvenirpoppetjes, vrouwen in klededracht. Na een paar jaar had ik een kast vol met poppen waarmee niet gespeeld kon worden, in de prachtigste jurken. Zoveel, dat er geen plek meer voor was en het een beetje overweldigend werd. Je liefde voor bont servies deel ik ook! Alleen heb ik wegens ruimtetekort en een hyperactieve baby de kasten moeten herinrichten en heb ik mijn voorraad servies uitgedund. Dit ga ik weer fixen als de baby overal vanaf blijft 😉

  2. Hahaha, dat stof verzamel ik ook. Ik spaarde vroeger dolfijntjes… en waarom? Ik heb geen idee, ik wilde iets verzamelen, maar heb echt helemaal niks met dolfijnen en dan kwam ik ook nog eens aan met die enorm kitscherige dingen, verschrikkelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s