de Week van de Wolf #18

de Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Ik word wakker, ik ga werken, ik ga naar huis, ik ga slapen. Einde.

dinsdag

Onze ramen zijn zo smerig dat er doorheen kijken een hele opgave is. Ook ben ik de krijtbloemen die ik er maanden geleden opgetekend heb wel een beetje zat. Omdat het deze week de week van het feestje van David is, mag hij kiezen wat ik er op teken. “Luchtkastelen” is zijn onverwachte antwoord. En dus ga ik aan de slag. Ik lap de ramen, val door de vensterbank, heb een dikke schaafwond aan mijn been en de vensterbank is behoorlijk kapot en ga verder. Positief denken: de erker is nu een stukje groter nu de vensterbank een stukje kleiner is!
img_1980Terwijl David met Boaz naar de kapper gaat, (alleen de puntjes eraf!) zet ik Midas voor het eerst in zijn leventje op een potje. Het zit wel lekker maar verder snapt hij er niets van. Als hij opeens opstaat en met een dikke grijns het potje door de kamer gooi, hou ik mijn hart vast. Ik voorzie poepsputters op de muren en een enorme plas plas op onze oude houten vloer maar gelukkig is het potje leeg en blijft het huis “schoon”. Het potjes-avontuur stellen we gewoon nog even uit denk ik… (Boaz was trouwens al heel snel zindelijk en daar waren we al vroeg druk mee. Met Midas heb ik er minder puf voor en ben ik heel dankbaar dat er luiers bestaan. Ik denk ook dat het woord ‘Luiers’ een afkorting is van Luie-moeder-broekjes. )
Als ik ’s avonds aan het werk ben zie ik dat Epke, ergens aan de andere kant van de wereld, valt en ik zit, net als de rest van Nederland, met mijn handen voor de mond van schrik. Wat een held is hij dat hij, na die ontzettende val gewoon zijn oefening afmaakt! Goud voor deze doorzetter!

woensdag

Midas en ik gaan sporten! Samen! Hij vermaakt zich eerst een paar uur bij de opvang en later gaan we samen zwemmen en bubbelen in het bubbelbad. Hoe deze ochtend verliep heb je natuurlijk hier al kunnen lezen! Als we thuis komen kan ik een slapende Midas zo in zijn bedje leggen en ik hoor hem de vier uur die volgen niet meer. Heerlijk zo’n afgemat kind! Als ik thuis kom is David al druk bezig met het aanleggen van ons zonneterras. Aan het einde van de middag liggen alle stenen er in, zetten we onze tent erover en een paar leuke stoeltjes er onder en klaar! Die avond eten de jongens buiten onder de tent op ons nieuwe terrasje en ga ik sushi eten met een vriendin. Oh wat hou ik toch van sushi!

donderdag

DSC_0075.JPGDonderdag doen we weinig. Ik ga naar de Action om versiersels voor het feestweekend te halen en David stort samen met ons klusmannetje het beton voor onze buitenkeuken.

DSC_0061Terwijl de mannen druk bezig zijn, wordt het opeens een klein beetje zomer! Ik heb geen zin om voor die twee zonnestraaltjes het hele zwembad op te zetten maar een paar Ikea- opbergbakken met water zorgt voor heel veel spetterplezier! En waarom zou je dan ook in je eigen zwembak gaan als je ook bij je broer in de bak kunt!?  Omdat je van betonstorten honger krijgt en omdat ik de slechtste huisvrouw van de straat ben en verder ook helemaal niets te eten in huis heb, haal ik chinees en denk ik er maar niet te hard over hoeveel koolhydraten ik naar binnen werk.

DSC_0086.JPG

 

vrijdag

Onder werktijd krijg ik een foto van David. Hij was nog even in de tuin aan het opruimen geweest en is per ongeluk in een schroef gestapt. Een schroef. Van zo’n vier centimeter. En twee van deze vier centimeter zaten ín zijn voet. Ik werd misselijk bij het zien van de foto! Gelukkig is onze buurvrouw verpleegkundige en heeft zij eerste hulp verleend maar op aanraden van haar is David toch even langs de huisarts gefietst (!) Hij is nu een tetanusspuit, een gat in zijn voet en een sterk verhaal rijker. Het allerransigste aan het hele verhaal is dat hij de schroef bewaard heeft. Daar zit nog bloed en een stukje vel (!) en ik mag het echt niet weggooien want hij wil dit schroefje later aan zijn achterkleinkinderen laten zien ofzo. (ik heb het schroefje ondertussen weggegooid) Ik heb foto’s hiervan, maar die zal ik je besparen!
DSC_0112Na het werk ga ik nog even sporten. Die sushi en chinees verdwijnen natuurlijk niet zomaar van de billen! Het verbaast me hoeveel meer energie ik nu al heb, na twee weekjes! Op de loopband ren ik af en toe een stukje zonder dat ik dood neer val. Roeien gaat een stuk beter en erg last van mijn spieren heb ik niet meer en zelfs de krachtoefeningen gaan goed! Als ik thuis kom, zijn de jongens nog wakker. Het zomerritme zit er goed in. Ik ben bang dat het volgende week, als ze weer naar school en dus vroeg naar bed moeten, een dikke drama gaat worden maar zolang we nog vakantie hebben genieten we ervan. Ik vind het dan ook geen enkel probleem dat Midas om elf uur ’s avonds nog als Obelix door de tuin waggelt.

zaterdag

Het feestweekend kan beginnen! Voor we naar de verjaardag van ons neefje gaan, poetsen we eerst nog even het huis, doe ik er vier (!) uur over om achterstallige was weg te werken… (mede doordat ik was afgeleid door  the Gilmore Girls) en hangen we meer versiersels op. Ook moeten er nog boodschappen gedaan worden, vuurwerk afgestoken worden, en een lief pakketje van SAM+MAM uitgepakt worden. (hebben jullie de superleukeSAM+MAM win-actie al gezien!?)  Druk druk druk dus. Aan het einde van de middag gaan we naar verjaardag nummer één.

Tegen de avond zetten we een paar vermoeide kindjes achter in de auto en rijden we terug naar Hengelo. We gooien de jongens in bed, marineren nog even de kip voor de volgende dag en gaan dan een deurtje verder naar de verjaardag van de buurman.
Ik zal er verder geimg_2295en woorden aan vuil maken maar ik heb gebierpongt en gewonnen! (en ook nog verloren geloof ik) en wijn gezopen met de buurvrouwen en uit volle borst meegezongen met een verjaardagslied op de melodie van Andre Hazes’s “bloed zweet en tranen”. Ik ben een paar keer naar huis gelopen met de bedoeling om naar bed te gaan, maar toen hoorde ik weer muziek en gezelligheid en ben ik zo weer omgedraaid en heb verder gefeest.  Om half twee rol ik samen met Midas ons bed en de volgende ochtend vind ik David op de bank terug. Hij kon de trap niet meer op komen.

zondag

DSC_0149.JPGOmdat ik the best wife ever ben, neem ik Midas mee naar de sportschool zodat David nog even terug naar bed kan om uit te brakken. Met mijn brakke hoofd sta ik een half uur later op de loopband. Het is niet mijn beste workout ooit, maar een slechte workout is beter dan geen workout toch?!  Als ik thuis kom, moeten we echt aan de bak. Geen tijd om ons slecht te voelen, het huis moet party-klaar gemaakt worden! Sta-tafels worden opgezet, ballonnen opgeblazen, stokbrood afgebakken en koffie gezet. Ook mag eindelijk de steunbalk voor het aanrechtblad buiten verwijderd worden. Het gestorte beton is goed uitgehard en hoeft niet langer gestut te worden. Het resultaat is zo super gaaf! Een betonnen aanrechtblad van 20 centimeter hoog met in het midden de oude wastafel die we in de tuin vonden. Om een uurtje of drie druppelen de eerste gasten binnen. Er is wijn, bier, muziek, heel veel vreten en gezelligheid. En, heel belangrijk, genoeg ruimte voor de kids om zich uit te leven zonder dat ze de “grote” mensen in de weg lopen. Ik hou van ons huis! Uren later, terwijl ik al in bed lig, hoor ik de laatste dronken dropjes de deur uit gaan.

Dit superdrukke, maar minstens net zo gezellige weekend is het er helemaal niet van gekomen om “de week van de wolf” op tijd online te gooien. Sorry, sorry sorry! Ik zal beloven het te proberen de volgende keer weer op tijd te doen! Hoe was jullie week?!


3 reacties op ‘de Week van de Wolf #18

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s