project dunne deernes #5

Heleen!

Als ik niet al mijn vocht zojuist tijdens het “rondje work-out” van Ramon eruit had gezweet, zou ik nu een portie gaan zitten janken achter mijn pc.

Het weegmoment zojuist was een grote, dikke, vette (letterlijk vette) blamage.
Drie hele kilo’s erbij op! Drie! Erbij!

img_2541

Ik ben iedere week braaf drie keer per week wezen sporten en meer calorieën verbrand dan in de laatste drie jaar bij elkaar maar dat weegt helaas niet op tegen al die vreetfeestjes van de afgelopen twee weken. De wijntjes die ik kreeg aangereikt, de milkshake waarvan ik echt een slokje (of zes) moest proeven. De sushi tijdens het etentje met een vriendin die ik veel te weinig zie dus dat moet gevierd worden (wederom met wijn) De punt pizza die ik van mijn collega kreeg (FEEDER!) en waar ik geen nee tegen kon zeggen omdat het toch al een gefaalde dag, dieettechnisch gezien was. De hamburgers met cheddar en broodjes kip met pindasaus van de bbq en de twee zakken Bali kroepoek die gisteren op vrat zullen ook niet geholpen hebben.

Daarnaast was het ook nog eens that time of the month. Ik heb vorige week, heel verstandig, een reep pure chocolade gekocht met het idee dat mocht ik een zwak moment hebben, ik één klein blokje kon nemen en me verder wel in zou kunnen houden. FAIL! De chocolade heeft het overleefd. De gezinsverpakking Kinderbueno en een Duits zoet broodje met pruimen en pudding en suiker en nog meer pudding en suiker niet. Die extra kilo vocht die ik in deze helse periode vast houd en die opgeblazen buik werken ook niet mee, natuurlijk.

Wat schaam ik mezelf. Wat baal ik van mezelf. Wat vind ik mezelf walgelijk zwak!

Maar goed, huilen heeft geen zin.(en kan ook niet, ik heb zelfs mijn traanvocht eruit gezweet net)  We moeten door. Na het vreselijk, deprimerende weegmoment is het namelijk: Tijd voor de test…. (ooooeh wat klinkt dat Wie Is De Mol-achtig.. I like!)  Ik heb geen idee hoe het heet maar dat ding waar je voor moet gaan zitten met je voeten tegen het blok aan en kijken hoe ver je vingers dan voorbij je tenen komen: glansrijk geslaagd! Deze dikke heeft gewoon even drie centimeter verder aangetikt dan twee weken geleden! De 6-minuten test ging ook lekker! Ik kreeg er 12 punten bij! Ondanks die extra laag “bescherming” is mijn conditie de afgelopen weken wel enorm vooruit gegaan. Dat is wel een taartje waard (nee! natuurlijk niet, een glas water en een hard gekookt ei!)

Ik ga er gewoon weer voor. Ik ga knallen. Ik ga weer gezond eten. Geen feestjes meer, kids weer naar school, man weer aan het werk. Rust, Reinheid, Regelmaat. Het komt allemaal goed.

img_2544Mocht ik nou mijn doel behalen,waar ik gewoon van uit ga, en jij haalt jouw doel ook, waar ik ook gewoon vanuit ga, dan moeten we onszelf wel even enorm belonen! En nee, niet met Tonytaart! Dagje sauna? Nieuwe hardloopschoenen? Heb jij een idee!?

Hoe voel jij je? Na het weegmoment en de daaropvolgende afbeulsessie met Ramon?

Ik ben super benieuwd (en super trots op jou. Jij bent mijn grote, dunne voorbeeld!)

Liefs!

Heleen en ik zijn begonnen aan een missie. Een skinny b*tches-missie. Een bye bye onderkinnen-missie. Een So Long- Zwangerschapskilo’s missie.
Samen hebben wij ons ingeschreven bij de sportschool en daar volgen wij een            “12 weken plan” om in ieder geval in de winter bikiniproof te zijn.
Hoe ons dit afgaat kun je iedere week lezen want Heleen en ik zijn online penvriendinnen geworden en houden elkaar zo op de hoogte! Hou Heleen’s blog dus goed in de gaten voor de brieven over haar up’s and down’s aan mij en kijk hier voor mijn brieven aan haar!

 

 

 

 

 


6 reacties op ‘project dunne deernes #5

  1. Hee lieverd, het is vakantie, RELAX! Ik baal ervan dat ik aan de goede kant van de 70 ben geraakt maar nu niet meer ‘zak’. Ik doe echter geen inspanningen zoals jij. Dankzij lifesum hou ik wel een beetje in het oog wat ik eet (en ja, ik moet gewoon stoppen met die chocolaatjes – wist je dat vier mignonetjes tellen voor 200 kcal, wat dan weer een half uur fietsen is?!) en ben ik gemotiveerd om te bewegen. Waarvoor veel dank aan jou – je hebt me aan die geweldige tip geholpen.
    Dus: vakantie (bijna) voorbij, we gaan weer wat minder feestelijk eten, ik probeer die chocolaatjes te laten, en verder blijf ik je bewonderen om je doorzettingsvermogen en inspanningen! Hup hup, deerne!
    P.s. Ik liet me door een man vertellen dat dun overroepen is en dat mannen doorgaans van wulps houden. Wulps is wat ik mollig noem. Dat gaf me een goed gevoel over mezelf :). Wulpse deerne in goede conditie in plaats van dunne deerne?

    1. Dank je wel voor je lieve berichtje !! En inderdaad vakantie voorbij, feestjes voorbij , lifesum weer aan en knallen !! Tegen de feestdagen zijn wij vast minder wulps maar nog wel wulps genoeg om aantrekkelijk gevonden te worden 😏😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.