Project Dunne Deernes #7

Lieve Heleen.

 

I’m back on track! Na het weeg-debacle van vorige week waar we het verder nooit meer over gaan hebben, doe ik weer met frisse moed mee met ons afslankproject. Deze frisse moed is mede mogelijk gemaakt door de te gekke beloning die jij voor ons geregeld hebt, mochten we ons doel halen! Halleluja wat zou dat geweldig zijn!

Daarom sta ik maandagochtend ik al om zes uur (’s morgens dus!) broccoli en eieren te koken. Tijdens mijn werkdag heb ik geen mogelijkheid om tussen door gezonde dingen te kopen en dus moet ik voorbereidingen treffen. Dat doe ik met liefde want ik weet waar ik het voor doe!

Die avond, na het werk, ben ik nog even langs de sportschool gegaan. Aan één van onze “opdrachten” namelijk: minstens tien keer mee doen met een groepsles, was ik nog niet aan toegekomen. Na een twaalf-urige werkdag had ik geen puf meer om een heftige bodypump les of iets dergelijks te volgen en dus kies ik voor een body balance les.

Afbeeldingsresultaat voor body balance less millsIk dacht: Ik ga hier eens even lekker op een matje staan terwijl er rustgevende muziek op de achtergrond klinkt en ik me inbeeld dat ik de zon groet en wolken weg jaag en met eenhoorns kan praten terwijl ik, heel steady op een been sta. Adem in, adem uit en laat de dag van je afglijden. Zoiets ZENnigs.

Had ik dat even mooi mis.

Terwijl ik, met het evenwichtsvermogen van een badkamertegeltje, op één been sta, met mijn andere been over mijn ene been gevouwen, met mijn voeten naar binnen en de tenen naar de grond, mijn bekken gekanteld, mijn handen gevouwen achter mijn rug en mijn wervels zo lang mogelijk (?) voel ik spieren in mijn billen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had!

En zittend op een matje, met één been onder mij gevouwen en mijn armen op de grond recht voor mij, weer mijn bekken gekanteld en goed uitademend, druipt het zweet van mijn voorhoofd en langs mijn zo lang mogelijk gerekte wervels. Ik stond daar lomp, en onbenullig als een dronken ooievaar een beetje pijn te leiden en doorrr te gaan. Bodybalance is zonder gekheid echt een hele pittige workout!

img_2769Maar weet je… terwijl ik daar stond te zweten op mijn matje en de zon te groeten zag ik haar in de grote spiegel recht voor mij. In een flits zag ik de dunne versie van mij. Een slanke, mooie vrouw. Ze was prachtig en straalde van geluk en energie. Ze was zelfverzekerd. Ze had mijn zwarte, verhulde outfit ingeruild voor een mooi wit yoga pakje en ze glimlachte even voor ze weer verdween. Ze is er wel. Heel ver weg, maar ze is er wel. Ik besef ook wel dat ik haar aan het einde van ons plan nog niet weer terug zal zien. Dat vraagt veel meer tijd en energie. Maar ik hoop dat ik dan een klein beetje meer op haar lijk dan nu.

Hoe gaat het met jou!? Lukt het een beetje om sporten met werk en gezin te combineren? Ik vind de tijd vinden om te gaan sporten soms nog moeilijker om niet te zondigen! Hoe doen andere mensen dat!?

xx

Heleen en ik zijn begonnen aan een missie. Een skinny b*tches-missie. Een bye bye onderkinnen-missie. Een So Long- Zwangerschapskilo’s missie.
Samen hebben wij ons ingeschreven bij de sportschool en daar volgen wij een            “12 weken plan” om in ieder geval in de winter bikiniproof te zijn.
Hoe ons dit afgaat kun je iedere week lezen want Heleen en ik zijn online penvriendinnen geworden en houden elkaar zo op de hoogte! Hou Heleen’s blog dus goed in de gaten voor de brieven over haar up’s and down’s aan mij en kijk hier voor mijn brieven aan haar!

 


Een reactie op “Project Dunne Deernes #7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.