de Week van de Wolf #19

de Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

img_3059Boaz ging naar voor het allereerst naar groep twee en ik kon hem niet weg brengen want #marathonmaandag. Gelukkig had ik een goede vervanger. David bracht Midas naar de opvang en Boaz naar zijn nieuwe juf en zijn nieuwe klas, en ik kreeg allemaal berichtjes hoe het ging. Heerlijk die moderne tijd! Ik werk van acht tot acht en ga daarna nog een uurtje sporten. Als iemand mij een half jaar geleden had verteld dat ik na een marathondienst vrijwillig nog een bodybalance lesje zou gaan doen, zou ik hem een stomp verkocht hebben. Hoe deze les ging, kun je trouwens <hier> lezen!

dinsdag

img_3060Vandaag mag ik Boaz wel naar school brengen en ik vind het zo fijn om te horen dat de juf zijn naam al kent. In een klas van 32 kindjes vind ik dat een hele prestatie! Boaz gaat zitten aan de puzzeltafel en vergeet binnen een paar seconden dat ik er ook nog ben. Ik gooi een paar potten verf om en zit de vloer en de kinderwagen te boenen en hij heeft niets door. Als ik Boaz aan het einde van de middag weer uit school haal, wil hij nog helemaal niet naar huis. Ik ben zo blij dat hij het fijn heeft op school!

 

woensdag

Afbeeldingsresultaat voor funxtionIk breng Boaz naar school en rij met Midas door naar de sportschool. Ik volg eerst een lesje FunXtion (planken op een stuiterbal is zo veel moeilijker dan het klinkt en boksen is leuk!) en ga daarna met Midas babyzwemmen. Ja. Ik ben dus nu zo’n moeder die kiert en giechelt en met een hoog piepstemmetje tegen haar kindje praat terwijl ik hem kopje onder druk. Gelukkig vindt hij dat kopje onder gaan geweldig. Je hoeft AMK niet te bellen. Ik probeerde hem niet te verzuipen en de badjuffrouw zei dat het volledig verantwoord was. ’s Avonds ga ik thee drinken en brainstormen met de Vettt-collega’s. Er is wijn en Tony waar Maryke en Yvette van genieten terwijl Heleen en ik braaf aan het water zitten. Zo trots op ons!

donderdag

Ik heb een dienst gewisseld zodat ik vrijdag vrij ben maar vandaag moet werken. Ik zit de hele dag in mijn “vrijdag”modus en wens telkens iedereen een prettig weekend. Ach ja, op donderdag is het ook bijna weekend toch? Als ik vrij ben haal ik de kindjes op en koop ik poffertjes voor ze. Ik warm ze thuis op, giet er een beetje homemade karamelzeezoutkaramel over en zie hoe hij geniet. Ik kan mezelf niet tegen houden en neem er ook 1. Okay, 3. De rest van de avond en de nacht hang ik boven het toilet. Ik zal je de details besparen maar ik denk dat mijn lichaam niet langer tegen karamel-zeezout kan. Ik word al misselijk als ik er aan denk! Ik weet niet of dit een goed ding of een heel slecht ding is maar voor nu vind ik het prima. De drang naar oranje Tony is een stuk minder in ieder geval!

vrijdag

img_2966En omdat ik donderdag heb gewerkt, ben ik vandaag vrij! Mijn plan was om in de ochtend naar de sportschool te gaan, maar ik kan nog steeds niets binnen houden en er komt ook nog steeds veel uit dus ik ga, voor de veiligheid van andere sporters, niet sporten. Rond half een word ik verwacht bij de Broodbode in Enschede voor een bloggersevent ter gelegenheid van de opening van de Concept Store The Upperside. Gelukkig voel ik me een beetje beter zodat ik aan kan schuiven bij de lunch. Een grote gezellige bende met heel veel andere bloggers waarvan ik de meeste alleen van het wereld wijde web ken. Na een heerlijke lunch mogen we de nieuwe winkel bekijken en wow! Zoveel prachtige spulletjes van zoveel geweldige webshops! Ik beloof je, hier komt snel een blogje over! (mocht je niet kunnen wachten, mijn blogcollega Marleen van Styling Studio Marleen heeft er al een mooie blog over geschreven! ) Na de meeting haal ik de kindjes op van de opvang en rijden we langs het Twentebad. Boaz mag zijn startpakketje en pasje ophalen want volgende week begint zijn zwemles! Apetrots loopt hij een paar minuten later, met zijn zwemtas, duikbril en badmuts, het zwembad weer uit. Hij is er klaar voor! Held.

zaterdag

img_3021Als ik klaar ben met werken, haalt David mij op. We gaan eerst langs de supermarkt want we hebben al dagen een lege koelkast. We moeten nog weer even in het gewone ritme komen. Als we onze hele auto volgeladen hebben rijden we naar huis en gaan we bbq-en. Dat vakantiegevoel zit er gewoon nog te veel in. We blijven nog lang onder onze overkapping hangen en dansen op foute Franse liedjes en genieten van elkaar en Davids kookkunsten. Ik hou van dit soort avonden!

zondag

img_3039Sporten! Om half tien, op zondagochtend, geheel vrijwillig, sporten. Voor ik begin wil ik me eerst wegen. Na het vorige officiële weegdebacel wil ik weten of ik nu goed op weg ben en wat blijkt.. dat ben ik! Ik ben al die feestkilo’s van de eerste twee weken kwijt en ben zelfs 800 gram lichter dan bij de eerste weging! Whoop! Niet veel later komt ook Heleen meesporten en samen gaan we een lesje bodybalancen. Alleen is deze les al behoorlijk pittig, maar met een iemand naast je die telkens bijna in haar broek piest van het lachen als ik weer eens geen balans kan houden is het helemaal lastig. Het hardlopen en het traplopen dat we na de les nog deden ging gelukkig een stuk beter. 266 treden in 5 minuten, mensen. Dat doet pijn! Maar… pijn is fijn!

img_3049 Als ik thuis kom begin ik met de broodnodige grote schoonmaak. Samen met David poets ik het hele huis en ga daarna douchen. Fris en fruitig rijden we richting Ikea. Als ik de file voor de afrit zie, zakt me de moed al in de schoenen. Blijkbaar vinden 6 miljoen mensen het ook een goed idee om op zondagmiddag naar Ikea te gaan. We droppen Boaz bij de ballenbak (er is gelukkig nog nét één plekje vrij voor hem) en nemen de korte route. We grijpen wat we nodig hebben, rekenen af, pikken Boaz weer op en gaan weer richting huis.) Er ligt nog een hele voorraad was op mij te wachten dus heel veel tijd om bij Ikea rond te blijven hangen hebben we toch niet. Als ik eindelijk de was heb opgevouwen en het meeste heb weg gepakt, begin ik per ongeluk met het uitpakken van de nog niet uitgepakte verhuisdozen onder in de kast van Midas. De kinderen vinden het geweldig. Allemaal “nieuw” speelgoed en boekjes en verkleedkleding komt er tevoorschijn. Het meeste is ondertussen weggepakt, opgeruimd of weg gegooid en de rest komt dinsdag wel. Na het eten gaan de kindjes nog even met David in bad en daarna naar bed. Lekker op tijd, alsof we weer helemaal in het “gewone” werk/school/geen vakantie-ritme zitten maar eigenlijk willen David en ik gewoon een rustig kindvrij filmavondje. Loedermoeder en co!

Het lijkt alsof ik het een beetje onder de knie heb. Het sporten, het bloggen, het gezond eten, het werken, het moeder zijn. Alleen het huisvrouw zijn laat nog een beetje te wensen over… maar ach, als dat mijn enige flaw is! Hoe was jullie week!? xx


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s