Conceptstore The Upperside

Je kunt het meisje wel uit Enschede halen, maar je haalt Enschede nooit uit het meisje.

Telkens als ik de binnenstad van Enschede binnen wandel, word ik een beetje gelukkiger. Het is dan ook hierom, en alleen hierom dat ik nog altijd naar Enschede ga om te winkelen, te stappen, te lunchen, te dineren en gewoon zijn dat ik  nog maar amper in de binnenstad van Hengelo ben geweest. Sinds kort heeft “mijn” stad nóg een reden er vaker te komen.

Op 1 september opende Conceptstore the Upperside haar deuren in de haverstraatpassage en wow, wat een aanwinst voor de straat, de stad en Twente!

DSC_0457.JPG

Ter gelegenheid van de opening word ik, samen met negen andere bloggers uit de regio (mede-oostbloggers dus) uitgenodigd door Ivo, Mariel (eigenaresse van Conceptstore) en Yvette (van Vettt) voor een lunch bij de Broodbode. Ivo, initiatiefnemer van The Upperside legt ons, terwijl van heerlijke broodjes, Broodbode’s Brownies en Sweet’NutS genieten. Godzijdank hebben ze er ook heerlijke salades en kan ik me (al dan niet met pijn en moeite) inhouden om niet te zondigen.

 DSC_0486.JPGIn de Haverstraatpassage zijn verschillende kleine ondernemingen gevestigd. Doordat de huur laag is, is het voor deze kleine ondernemingen betaalbaar om hier een pand te huren. Hierdoor is het mogelijk dat zelfstandig creatievelingen  de krachten kunnen bundelen en de Haverstraatpassage tot dé hipste straat van Enschede maken. De Broodbode, Nivo de Klapsalon, Goods4Home en Shifty Skateshop waren al een tijdje gevestigd in de straat en sinds 1 September zijn daar 4 nieuwe, geweldige winkels bijgekomen. Eén hiervan is Conceptstore The Upperside.

Een tijdje geleden blogde ik over het afschaffen van het geven van cadeaus aan elkaar. Voor een klein bedrag kun je bijna geen leuk cadeau vinden en om nou weer met een prullaria aan te komen die binnen twee weken achter in een kastje of in de kelder belandt, is onzin en jammer van het geld. En toen was daar Conceptstore The Upperside! In één winkel, waar 90 webshops zijn gevestigd, vind je van alles. En alles is mooi.

Kaarten, posters, potjes, zakken, tassen, sieraden, kinderkleertjes, speelgoed, dekentjes, slabbertjes, “maak-je-eigen-drank-flesjes”, “maak-je-eigen-cake-potjes”, inpakpapier, tape in duizenden kleurtjes en nog veel meer. Dit is dé plek om een kleinigheidje te kopen waar iemand ook echt blij van wordt. Dit is ook dé plek om je hele maandsalaris er in één keer door te jagen want oh, wat word je er hebberig van! (je bent gewaarschuwd!)

DSC_0496.JPGIn de winkel zijn veel voor mij bekende merken gevestigd. De locale merken die je ook terug zult vinden op een Local Sunday Market bijvoorbeeld. Popsjes&co, ByBean, SAM+MAM, VanMariel en Paleo Bro’s, Lizet Beek, made by bir,  en Kleine Gelukjes hebben er een plekje. Maar ook de mooie producten van House Of Products, Mette & Pernille, en Studio Suikerwit vind je hier. Ik zou er de hele middag wel kunnen blijven rondneuzen als ik de kindjes niet op zou moeten halen. Alsof de super gezellige middag, met de heerlijke lunch, goed gezelschap en uitgebreide tour door Conceptstore nog niet genoeg is, krijgen we allemaal ook nog een mega goodybag mee naar huis!

Thuis, terwijl de jongens van hun Broodbode’s Brownies aan het smullen zijn,  (note to self: twee brownies voor twee jongens is niet genoeg!) pak ik deze bomvolle tas uit.

DSC_0553.JPG

DSC_0001Wat een verwenneritus! De tas is gevuld met heel veel prachtige kaarten. De kaarten van Studio Suikerwit zijn veruit mijn favoriet (en ook die van Boaz, de kaart is ondertussen vakkundig ingepikt!) maar ook alle anderen krijgen binnenkort een plekje op “mijn” kantoor. De plankjes zijn al gekocht! Er zit een zakje Tuinconfetti in. Een feestje voor in de tuin waar na een paar maanden ook nog eens prachtige bloempjes uit groeien! Meerdere mooie armbandjes waarvan het “fuck it” bandje van Kleine Gelukjes om mijn pols is gegaan en er nog niet weer af is geweest. Het mooie armbandje van Jaylaa bewaar ik nog eventjes. Deze is zo mooi verpakt en er zit zelfs een Tiny Tony bij! Te mooi om uit te pakken en perfect als cadeautje!

img_3157Alle items in de goodybag zijn prachtig en worden met heel veel liefde ontvangen, maar de cameraband van House Of Products spant de kroon. Ik kan mijn ogen niet geloven als ik het doosje open en de witte, brede band, geborduurd met oudroze pailletjes zie.

Mijn geliefde Nikon is niet langer alleen maar functioneel, ze is nu oogverblindend mooi dankzij HOP!

 

DSC_0005.JPGDe Haverstraatpassage ken ik door en door omdat ik er jarenlang dagelijks door heen wandelde van mijn huis naar de stad en, een paar uur later, kruipend de route vice versa aflegde. Toen was het een straatje waar ik alleen door heen liep omdat het de kortste route naar de binnenstad was. Nu is het een straatje waar je wilt blijven hangen. Waar je winkel in, winkel uit gaat. Waar je uren kunt rondsnuffelen en de mooiste spulletjes vindt. Een straatje waar je heerlijk kunt lunchen en ook nog eens geweldig geknipt kunt worden! Dit straatje is een aanrader! En omdat ik er zo blij van word dat The Upperside met al haar oude en nieuwe winkels Enschede zoveel leuker maakt dan het al was, stuur ik het mooie kaartje met het armbandje en de Tiny Tony  van Jaylaa Jewelry op naar een van jullie! Laat alleen even weten of je mee doet en wie weet heb jij straks echte post! Want echte post is zoveel leuker!

 

 

 


21 reacties op ‘Conceptstore The Upperside

 1. Wat leuk!! Tijd om Enschede eens een bezoekje te brengen. Geweldige tips!
  Oh enneh… ik ben dol op echte post, het gras bij de brievenbus ligt heerlijk en het zonnetje werkt ook mee. Dus ik waag graag een gokje 😆

 2. Wat leuk! Hoog tijd om eens een bezoekje aan Enschede te brengen. En wat een leuke tips, daar kan ik wat mee.
  oh enneh… ik ben dol op echte post, het gras bij de brievenbus ligt heerlijk en het zonnetje werkt ook lekker mee 😆 ik waag graag een gokje.

 3. Door jou verhaal vind ik het gewoon jammer dat ik niet dichterbij woon zodat ik zelf door dat fijne straatje kan lopen en kan genieten van al die leuke winkeltjes en al die leuke spulletjes, en tegelijkertijd is het zo herkenbaar ik had zulke straatjes tijdens mijn stage in Berlijn waar je je in verliezen kon. Laatst na 10 jaar terug geweest in Berlijn en die heerlijke straatjes waren er nog steeds!! Maar nu heb ik een nieuw straatje die op mijn lijst van bezoeken staat, de Haverstraatpassage!!! En helemaal omdat ik die nieuwe winkel van jou moet bezoeken, the Uperside ik kom er aan!!!

 4. ‘Vroeger’ ging ik altijd met veel plezier naar Enschede (niet zo ver vanuit Winterswijk). De laatste jaren vond ik er eigenlijk niet zo veel meer aan … Maar het wordt tijd om weer eens te gaan en mij te laten verrassen door alle mooie nieuwe winkels. Ik wil héél graag naar de conceptstore!
  Het kaartje met armbandje is zo leuk en het chocolaatje is té schattig om op te eten. Graag zou ik deze in mijn brievenbus vinden 😊.

 5. Wat een super leuk verhaal! Win gaan morgen voor het eerst kijken bij de conceptstore! Kan niet wachten al dat leuks te zien! (En wie weet te kopen!;)
  Ik houd van echte post, dus doe graag mee!

  Lieve groeten,
  Amy

 6. Ik moet ook naar Enschede!!!! Rijd ik nog even om langs Hengelo om bij jullie in de tuin te zitten 😉 lijkt me heel gezellig met de Wolfpack! En ik wil natuurlijk heeeeel graag meedoen met je weggeefactie. Liefs uit Leeuwarden!

 7. Ben er vandaag nog een keer geweest. Stuk rustiger dus alles beter kunnen bekijken. Toch wel erg leuk!! Maar toch moet je een keer in Hengelo kijken!!! 😀😀😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s