Wildlands: update

Een half jaartje geleden werden wij, een dag na de officiële opening, uitgenodigd om Wildlands Adventure Zoo te bewonderen. Wij waren meteen verliefd op deze geweldige dierentuin ondanks dat alle dieren nog niet ingeburgerd waren, de beplanting nog maar net was aangelegd en nog niet alle attracties het deden.

Afgelopen weekend mochten we weer een kijkje nemen in Emmen en Wow! Wat kan er in zes maanden tijd veel veranderd zijn!

dsc_0273Samen met mijn schoonouders, een vriendje van Boaz (Jay) en mijn eigen jongens beginnen we ons avontuur in Jungola. De vorige keer dat we hier waren was Midas nog zo mini dat hij er weinig van mee heeft gekregen. Nu kijkt hij zijn ogen uit. Terwijl Boaz en Jay het avonturenpad kiezen, gaan wij visjes kijken. Doordat de glas van het aquarium tot bijna op de grond hebben, kan Midas vanuit de buggy alles heel goed zien. Jungola is zoveel groener dan een paar maanden geleden. En kleurrijker! Overal  bloeien de meest prachtige, felgekleurde bloemen waar de vele vlinders even op uitrusten of nectar uit drinken.

Als we uit de vlindertuin dieper Jungola inlopen, zie ik door de bamboe de eerste olifanten. Midas gaat naar bed en staat op met “Oooooo-fant”. Hij loopt de hele dag rond met een plastic versie en zijn allerliefste lievelings film is “Whispers: an Elephant’s Tale”. Ik kan dan ook niet wachten om hem echte olifanten te laten zien. Ik til hem uit zijn buggy en wijs alleen maar naar de olifanten. Met open mond blijft hij kijken. Ik krijg tranen in mijn ogen als ik zie hoe hij vol verbazing van de ene naar de andere olifant kijkt. Met ogen zo groot als schoteltjes kijkt hij mij aan en fluistert hij: “mama…ooooooo-fant!”.

DSC_0213.JPG

Hij vindt het prachtig en ik vind hem prachtig en ik had nog heel lang zo kunnen blijven staan maar de andere jongens willen doorrrrr. We zwaaien nog even naar de kolossale prachtdieren en lopen verder.

 

De jongens willen naar de apen en de boot. Daarvoor moeten we eerst nog door de “Birdy Bush” waar we de meest rare en kleurrijke vogels voorbij zien komen. Mocht iemand weten wat het beest op de eerste foto hieronder is, dan laat het even weten!

 

DSC_0284.JPGVoor de boot staat een dikke rij maar we zullen en moeten een rondvaart maken en dus sluiten we aan. Verrassend genoeg gaat de rij behoorlijk snel. Er kunnen zo’n 16 mensen in 1 boot en deze varen af en aan waardoor je niet te lang hoeft te wachten. Het gave van de wachtrij in Jungola is dat je ondertussen je ogen uit kijkt. Van het neergestorte vliegtuig heeft een avonturier een klein dorpje gemaakt waar je, al wachtend, doorheen loopt en je ogen uit kijkt. Er is een mierenonderzoekcentrum waar bij je grote mieren met nog grotere blaadjes door tunnels kunt zien lopen. Er is een radiostaton, een gezellig slaapkamertje en een ei-onderzoekhoekje. Ondertussen slingeren er een paar apen in de verte langs. Je hoeft je tijdens het wachten niet te vervelen.

 

 

De boottocht is geweldig, en het wachten zeker waard. Het is er een stuk koeler dan in de rest van de jungle en varend langs de olifanten en de apen is natuurlijk veel leuker dan lopend.

Als we langs de otters lopen, worden ze net gevoerd. Als hondjes liggen ze geduldig te wachten maar zodra de visjes in het water worden gegooid duikt de hele bende er sierlijk achteraan!

DSC_0437.JPG

 

Na een paar uur lopen we de jungle weer uit en wandelen we de Serenga op. De vorige keer stonden er nog geen informatiebordjes bij de verblijven. Dat is nu wel het geval. Hoewel er ook een app te downloaden is waarop je nog veel meer informatie over de bewoners van Wildlands kunt lezen, vind ik de info-bordjes erg prettig. We blijven even hangen bij de bokjes en de geiten en de mini ezels en de houten beelden met “tietuh” (boys will be boys) tot David er ons erop wijst dat we ook in kinderboerderij vlakbij ons huis hebben maar geen nijlpaarden of leeuwen.

DSC_0476.JPG

Ons volgende doel op Serenga zijn de nijlpaarden. De nijlpaarden waren er de vorige keer nog niet en we willen heel graag deze dikke balarina’s zien zwemmen. We lopen een grot in waar we door de grote ramen in het nijlpaarden bassin kunnen gluren. Een grote groene smurrie maar geen nijlpaard te zien. Een klein beetje teleurgesteld willen we alweer de grot uit lopen als er op eens een nijlpaard voor de glazen want voorbij huppelt. Dit is zo gaaf! Zo “Free Willy”ig!  We kunnen uren naar deze elegante dikzakken blijven kijken maar we moeten verder. De leeuwen en de bavianen staan ook nog op ons lijstje en de tijd tikt behoorlijk door.

De koning van de dieren sjokt sloom voorbij, zijn harem die rondom dikke keien liggen, snauwen hem in het voorbijgaand even af en als hij even later neer ploft zet hij het op een brullen. Dat geluid van die leeuw, dat trilt door tot diep in je longen. De vrouwtjes leeuwen zijn alles behalve onder de indruk maar wij wel, en de stokstaartjes ook!

DSC_0512.JPG

Waar de vorige keer de Bavianenarena nog een uitgestorven plek was, lopen er nu tientallen apen rond. Grote grijze apen met lange bekken en scherpe tanden, kleinere bavianen die elkaar uitgebreid liggen te vlooien, kleine kinderaapjes die achterelkaar aan rennen, vallen, uitglijden, klimmen en schreeuwen en hele kleine babyaapjes die troost zoeken bij hun moeder. Geweldig om deze hele groep in deze “bouwvallige” setting bij elkaar te zien!

img_3362

Als we zijn uitgekeken bij de bavianen, gaan we met Niels mee op Serenga Safari waar giraffen voor onze auto lopen, struisvogels rustig rond paraderen, neushoorns op een paar meter afstand liggen te grazen, verder op een groep kamelen heerlijk in het zonnetje liggen en zebra’s zo dicht bij komen dat we ze bijna aan kunnen raken.

DSC_0565.JPG

 

Even later lopen we de Serenga af en stappen we Artica binnen. Het is ondertussen al bijna vijf uur en ik sjees met Boaz en Jay langs de zeeleeuwen en de pinguïns want wij willen nog heel graag even de ijsberen zien. En die zien we! De twee beren zijn druk met elkaar aan het stoeien en als de grootste moe is, gaat de kleinere nog een paar keer van de rotsen duiken. Een geweldige afsluiting van de dag!

DSC_0676.JPG

 

Wildlands is de tweede keer nog mooier en indrukwekkender dan de eerste keer. Vooral Jungola is in de afgelopen maanden veel groener en daardoor nog veel echter geworden maar ook op Serenga ziet het er met alle grotere plantjes veel mooier uit. De informatie bordjes vind ik een fijne toevoeging aan het park maar het grootste verschil met toen is toch wel dat nu alle dieren op hun goede plekje zitten. De nijlpaarden en de bavianen, die de een half jaar geleden nog niet in Wildlands woonden, zijn gaaf om te zien maar de leeuw is wel de meest imposante toevoeging!

 

De eerste keer was het door drukte en uitval niet mogelijk om van de attracties gebruik te maken, maar dat kon deze keer gelukkig wel. Hoewel er bij alle attracties een behoorlijke wachtrij stond, waren ze het wachten zeker waard! Boaz en Jay hadden op de boot en in de auto echt het idee dat ze op avontuur waren!

 

Wildlands is gaaf. Wij waren al fan en zijn het nog steeds, misschien zelfs een beetje meer. Midas, die de vorige keer echt nog te klein was, heeft de hele dag door zijn ogen uit gekeken. Doordat er geen hoge hekken zijn waar je over heen moet kijken om de dieren te kunnen zien, kan ook hij zelf alles goed bekijken. Wij hoeven hem niet telkens op te tillen. Voor een dreumes die alles zelf wil doen en helemaal niet van vastgehouden worden houdt, is dit ideaal!

dsc_0709Wildlands, wow! Bedankt voor weer een heerlijke dag! Wij hebben enorm genoten van alles en iedereen. Zoveel zelfs dat we aan het einde van de dag nog helemaal niet naar huis wilden en voor ons vertrek nog eerst even heerlijk hebben gegeten bij “Travelers Taste”. Hopelijk tot snel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


10 reacties op ‘Wildlands: update

 1. Klinkt heel gaaf!! Wij zijn nog niet in Wildlands geweest. Hebben ook verschillende verhalen gehoord maar dit klinkt heel positief! Binnenkort boeken wij maar een keer een weekendje weg in de buurt van Emmen denk ik zodat we lekker de dierentuin kunnen bekijken! 🙂

 2. U vraagt naar de naam van de vogels. De blauwe is een kroonduif en de gekleurde is een Lori van de blauwe bergen. Ontzettend leuk geschreven en erg leuk om de verschillen te horen van een half jaar terug. Ook wij vinden dat leuk als gasten ons dit vertellen, toch wel een stukje trots Haha.

  Groetjes
  Medewerker wildlands

 3. Mooie blog en prachtige fotos heb je gemaakt! Wij boffen en zijn al zes keer geweest want we hebben een jaarabonnement!
  Onze dochter is gek op de giraffes!

   1. Ja wij wonen op 40 min rijden van Emmen. Wij gaan dus ook na het middagslaapje van dochter weg en zijn dan 2/2,5 uur in het park. Maar een jaarabonnement heb je er in 2,5 keer bezoeken al uit geloof ik? (70 euro p.p voor volwassenen, voor Boaz weet ik het niet uit mn hoofd…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s