Boaz in het Gips

Er was eens een boom… En een kind.. die in de boom klom.. en er uit viel.

Dat kan gebeuren natuurlijk. Mijn klauterkind klimt wel vaker in bomen en hij valt wel vaker en dan heeft hij een pijntje en krijgt hij een kusje en klautert hij weer verder. In dit geval was een kusje niet voldoende om de pijn te stoppen.

Wij (de ouders van het klauterkind) denken dat een dagje rust, een koud kompres en heel veel kusjes wel voldoende zullen en dus houden we onze kleine klimkleuter een dagje thuis.

img_3780.jpg
before-foto. Nog geen gips! 
Anderhalve dag later na de val heeft het klauterkind nog steeds pijn. De arm is een beetje dikker geworden en hoewel hij heel graag naar zwemles wil (“Ik kan wel met één hand zwemmen!) lijkt het ons toch verstandig om even langs de dokter te gaan.

We mogen voor het begin van het spreekuur langs komen en kunnen meteen doorlopen. Hoewel Boaz super stoer tegen onze geweldige dokter vertelt dat het helemaal niet zo veel pijn heeft, hij zelfs nog met zijn zere hand in de vinger van de dokter knijpt en een poging doet om een vuist te maken zonder een kik te geven, kan ik aan zijn gezicht zien dat hij echt wel pijn heeft. Gelukkig kan onze geweldige dokter dat ook zien en verwijst hij ons door naar het ziekenhuis voor een fotootje. Gewoon, voor de zekerheid.

img_3772.jpgEn zo komen Boaz, Midas en ik,  40 uur na de val aan in het ziekenhuis. Ik zet de jongens in een rolstoel en rijd het hele ziekenhuis door op zoek naar “radiologie” . David komt vanuit het werk ook naar het ziekenhuis zodat hij op Midas kan letten als ik met Boaz mee loop om een röntgenfoto te laten maken bij dokter Bas. Er zijn drie foto’s nodig om te zien dat er in de pols van mijn oudste zoon en heel klein soort van scheurtje/twijgbreukje/driehoekje dat er niet had moeten zitten/ik-zie-het-niet-goed-maar-er-klopt-iets-niet zit.  We krijgen een briefje van Bas en mogen ons melden, aan de andere kant van het ziekenhuis, bij de spoedeisende hulp.

img_3779Ik ben een superslechte moeder dat ik pas zo laat na het ongeluk mijn kind laat onderzoeken. Ik ben daarentegen wel en steengoede moeder die voor de zekerheid de hele tas vol verantwoorde koekjes, fruit en flesjes water heb gestopt. Drie uur later, vier gesprekjes met verschilde dokters over hoe het toch allemaal gebeurd is dat mijn kind met een gebroken pols rond loopt, heel veel spelletjes in de speelhoek en twee vermoeide kinderen later zitten we nog steeds te wachten. Honger hebben we in ieder geval niet!

Hoewel ik een scheurtje in de pols van mijn eerstgeborene  ongeveer het ergste vind dat kan gebeuren, vindt de rest van het ziekenhuispersoneel dat de échte spoedgevallen een grotere prioriteit hebben en daarom moeten wij zo lang wachten.

Uiteindelijk is het dokter Robert wie ons ophalen uit de wachtkamer en naar de gipskamer brengt. Hij brengt heel voorzichtig de eerste laag watten en verband aan als hij wordt weg geroepen voor een spoedgeval. Wij moeten weer wachten, dit keer niet in de speelkamer bomvol speelgoed maar in een suffe gipskamer. Boaz en ik spelen een spelletje, noemen zo veel mogelijk dieren met een K op en gluren stiekem in alle kastjes. Uiteindelijk komt Robert terug en gipst hij, binnen een paar minuten , de pols van Boaz en fleurt deze vervolgens ook nog met een rood verband op (er was geen roze). Hoewel ook hij het super druk heeft, neemt hij toch even de tijd om een kopie te maken van de röntgenfoto’s. Top dokter! 

img_3811Om half twee liepen we de wachtkamer van de huisarts binnen, om kwart voor zeven lopen we het ziekenhuis van Enschede weer uit. Mét gips! Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat! Over 10-15 dagen is Boaz, als alles goed is, weer helemaal gipsvrij en kan hij verder gaan met zijn klauteravontuur. Al denk ik dat ik na een volgende val niet twee dagen wacht voor ik hem even laat onderzoeken!

 


3 reacties op ‘Boaz in het Gips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.