de Week van de Wolf #23

Welkom bij weer een nieuwe de Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Mijn allerlaatste marathonmaandag is een feit! Vanaf oktober werk ik geen lange diensten meer en na heel lang nadenken, afwegen, wakker liggen, piekeren en peinzen heb ik besloten om ook iets minder te gaan werken. Vanaf half oktober zal ik iets minder op het werk zijn, iets meer thuis, iets meer tijd voor mezelf, mijn kids, mijn David, mijn dingen en mijn blog en ik heb het idee dat het een hele goede beslissing zal zijn! Die avond sluit ik in stijl af met #dunnedeerne buddy Heleen. We kickassen een fire workout en hangen daarna nog even met Leon in de touwen. Wow! Dat voelde lekker, pijnlijk, hels, heerlijk! Filmpjes van deze pittige “cooling down”, totaal niet fitmom-waardig maar wel extreem hilarisch, kun je trouwens hier en hier vinden. Goed voor je buikspieren!

dinsdag

img_4029.jpgIk mis Boaz soms zo achterlijk hard en ik zie een heel klein beetje op tegen zijn leerplicht die over een kleine tien weken al ingaat. Hierdoor zal ik hem nog minder zien want “fuck it” dagjes zijn dan niet meer toegestaan. Daarom hield ik hem dinsdag nog wel een dagje thuis. Om deze “fuck-it” feestdag helemaal compleet te maken, kwam de postbode ons nog een heel fijn pakketje brengen. Drie repen Tony Chocolonely Limited Edition. Ik wilde van dit pakketje, van de repen, van het testen, van het smullen en van het proeven prachtige foto’s maken zodat ik er een review-blogje over kon gaan schrijven. Voordat ik de camera te voorschijn kon halen, was het pakketje al open en was de eerste reep al half opgevreten (ik noem geen namen maar hij is drie turven hoog, heeft fel blauwe ogen en rode krullen).

Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn mening:

img_4007De wit/wortel/walnoot vind ik een beetje tegen vallen. Te romig. Te smakeloos. Teveel alsof je in een pakje boter bijt.

De puur/gember/citroen vind ik gewoon echt een beetje vies. Ik durf het bijna niet te vertellen maar ik heb deze reep na een paar keer een klein stukje te hebben geproefd, in de vuilnisbak gegooid. Sorry Tony! Ik hou nog wel van je!

De melk/cola/knetter vind ik heerlijk. Onverwacht verdacht verrukkelijk. De smaak is ouderwets en voert een onwijze hoeveelheid memorie-moleculen met zich mee. Van vroeger, na het douchen, met je pyjama-onesie op de bank. 12 Steden, 13 Ongelukken (met Jan Douwe Kroeske, ken je hem nog? Met die mega kuil in zijn kin?) op de VARA! en een chips en cola en chocolade. Deze reep zal nooit mijn geliefde oranje Tony van de troon stoten maar krijgt zeker en podiumplaatsje!

woensdag

DSC_0042.JPGIk zwem 40(!) baantjes, zwem nog een paar rondjes babyzwemmen met Midas die “onduhwatuh” wil, we bubbelen nog even en daarna kleed ik me om in mijn tokkiepakkie en ga met een uitgeputte Midas Paleo-boodschapjes doen.  Ik kan bijna alles vinden op de ongezoete amandelmelk na en besluit om deze bij de Nettorama te komen die naast de school van Boaz zit. Ik denk tijd genoeg te hebben om de amandelmelk te kopen en nog op tijd te zijn om Boaz op te halen. Was I wrong. Als ik de winkel binnenkom, is deze uitgestorven. Ik pak mijn pak amandelmelk en loop naar de kassa waar op miracuelse wijze drie megalange rijen voor de kassa’s staan.

CSC_0084.JPGTwee minuten voor ik Boaz van school moet halen, reken ik af en net op het moment dat ik mijn pincode intoets rent Midas bij mij weg, terug de winkel in. Met mijn afgerekende amandelmelk ren ik terug de winkel in op zoek naar mijn duivelse dreumes en ik voel me, met mijn hart in mijn keel tussen de gangen speurend naar rode krullen, de slechtste moeder van het westelijk halfrond en ver daar buiten. Uiteindelijk reikt een hulpvaardige medewerker mij mijn kind aan, met een rood hoofd en duizend excuses ren ik de winkel uit richting de school. Daar ben ik natuurlijk te laat en ik zie Boaz treurig op het schoolplein staan terwijl alle goede moeders hun kroost al verzameld hebben en ik voel me de slechtste moeder van het westelijke en het oostelijke halfrond. Als we thuis komen geef ik de jongens een ham/kaas croissantje en duiken ze hun tipi in en zij zijn mijn loedermoederigheid al lang weer vergeten. Nu ik nog.

donderdag

DSC_0033.JPGDe meeste verhuisdozen staan nog steeds onuitgepakt in de schuur en daar moet verandering in komen, dus zodra Boaz naar school is duik ik de schuur in om te gaan sorteren, uitzoeken, uitpakken, weggooien en weg zetten. David komt helpen. We openen een doos vol bierglazen, destijds zorgvuldig ingepakt in toiletpapier. Het toiletpapier is in de afgelopen maanden echter veranderd in toilet-confetti en dat betekent maar 1 ding. Muizen. David verzekert mij dat de muis al lang weg is en rustig pakken we de doos uit. We komen niet alleen bierglazen maar ook schuddebolletjes en fotolijstjes tegen.  Geen seconde denk ik meer aan de toilet-confetti en de manier waarop deze tot stand is gekomen totdat ik weer een verloren schat uit de doos wil halen en ik kleine kriebelpootjes met scherpe nageltjes over mijn hand voel kruipen. Ik gil zo hard dat David er ook heel hard van gaat gillen. Als ik twee angstige kraaloogjes in een hoekje van de doos tussen de papiersnippers zie zitten begin ik hysterisch te lachen. Het arme kleine ding is banger voor ons dat wij voor haar. Als ik van de schrik bekomen ben, mezelf heb overtuigd dat het niet verstandig is om dit kleine diertje als huisdier te gaan houden, laat ik haar los. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

DSC_0110.JPGOmdat het herfst is maak ik herfst-eten. Ik maak een grote pan pompoensoep en Boaz en ik maken pompoenkoekjes met zelf gevonden beukennootjes (recept komt snel online!) Na een superleuke date waarover ik later meer vertel, gaan we met de koekjes bij mijn ouders langs. De koekjes zijn alles behalve Paleo en daarom proef ik maar een heel klein stukje maar Boaz vertelt me ongeveer 35534 keer dat dit de lekkerste pompoenkoekjes zijn die hij ooit heeft gehad, en ik geloof hem!

vrijdag

DSC_0048.JPGIk werk, ga naar een verjaardag waar de kindjes en David ook al zijn, loop een rondje door mijn oude straatje, praat met de lieve buren die ik daar achter heb gelaten en ga naar huis. Van mijn voorgenomen sportschoolmoment komt niet veel terecht. Shit happens.

Als straf was ik (of de vaatwasser) alle muizenpoep van de bierglazen af.

 

 

zaterdag

David en ik  gaan verder met de schuur op ruimen en het schiet behoorlijk op! Hij klust, ik ruim puin. Dream team. Tussen de middag eten we een heerlijke Paleo lunch en oefenen de jongens hun knipoogtechnieken. God, wat houd ik van ze, alle drie!

 

Ik moet die avond werken en als ik thuis kom zitten er voor het eerst in zeven maanden trapleuningen in ons huis. Diamanten oorbellen, een helicoptervlucht boven Parijs, een Mini Cooper Barbie editie konden mij niet blijer maken dan deze witgeschilderde leuningen.

zondag

De jongens en ik gaan met vrienden en hun jongens wandelen bij Twickel terwijl David een welverdiend bad neemt. Jongens en meisjes wat is het al koud! Ik had een jasje aan maar ik had beter een winterjas mee kunnen nemen. We wandelen stevig door, zien koeien, paddestoelen, beukennootjes en een echte roofvogel.

Als we bij het kasteel aankomen, controleren we nog even of de draak niet door de gracht zwemt. Boaz is een beetje bang dat we hem tegen komen en daarom stel ik hem gerust dat hij voor deze draak helemaal niet bang hoeft te zijn. Het Twickeldraakje eet namelijk alleen maar kleine kindjes op maandag en vandaag is het zondag. Als we thuis komen rent Boaz naar David om met hem af te spreken dat we nooit (NOOIT) op maandag naar het Twickel gaan. Arm ding.

dsc_0163

Die middag gaat voor het eerst dit seizoen de verwarming aan. Het is oktober dus het mag!

14563311_10207046711113291_7798704399030743810_n.jpgIn de middag gaan we naar mijn schoonouders om de verjaardag van mijn schoonmoeder te geven. De jongens hebben een prachtige tekening gemaakt, Boaz heeft een mooie mok geschilderd maar het is haar favoriete schoondochter (moi) wie haar haar droomcadeau geeft. Ik heb haar in tijden niet zo gelukkig gezien. Daarna vreten we Chinees en daarom moet ik, zodra ik deze blog online heb gegooid, nog 100 squads en 100 crunches doen, maar het was het waard. I love Chinees eten!

 

Oh en tussen de bedrijven door heb ik nog een hele bende aflevering van The Gilmore Girls gekeken! Ik ben bij seizoen 6 aflevering 21 en (spoiler alert)  ik ben bang dat Luke en Lorelai niet heel lang meer bij elkaar blijven maar hoe leuk was die bruiloft van Lane!

Hoe was jullie week!?

 

 

 

 


5 reacties op ‘de Week van de Wolf #23

  1. Hahahahaha ik moest zo hard lachen om dat muizen verhaal, ik zie jou en David zo staan te gillen.
    Was weer een leuke week van de wolf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s