Project Dunne Deernes #13

Hey jij daar, al dunner?

Ik kreeg vorige week gewoon een broek aan, en dicht (!) die ik het voor het laatst aan en dicht (!) heb gehad voordat ik zwanger was van Midas. Dat is wel een kleine overwinning. Deze overwinning drag ik graag op aan de geweldige Paleo Bro’s Remko. Nadat hij onze “we zitten er door heen, vreten ons tonnetje rond en zuipen onszelf een stuk in de kraag en we worden maar niet dunner” noodkreet gehoord en verhoord had, ons een schop onder onze met spierpijn gevulde kont had gegeven en en boekwerk vol heerlijke, gezonde en verantwoorde recepten heeft toegestuurd en ik me voornamelijk aan deze recepten houd, gaat het enigszins de goede kant weer op! Ik heb geen honger en, nog veel belangrijker, geen lekkere trek meer. Ik heb meer energie en de getalletjes op de weegschaal gaan slowly but surely weer naar beneden!

Ik zag ergens op het wereld wijde web voorbij komen dat jij  je hebt gewaagd aan een Paleo Bro’s salade van gekookte rode bietjes en haring. Dapper! In de winkels waar ik was, was helaas (mwahaha) geen haring meer waardoor ik deze salade heb overgeslagen. Wil je weten wat ik afgelopen dagen wel allemaal heb gegeten? Ja hé?!  Ik heb, special voor jou, een paar foto’s van mijn maaltjes gemaakt! Aanschouw en kwijl!

DSC_0106.JPG

Natuurlijk maakte ik een pompoensoep! Niet helemaal volgens het recept van Paleo Bro’s maar mijn recept is ook Paleo proof en geliefd in Huize de Wolf dus ik denk dat ik wel goed zit met dit soepje.

Het recept voor dit heerlijke soepje vind je . Het recept voor alles behalve Paleo-proof maar desondanks goddelijke pompoenkoekjes vind je  

DSC_0032.JPG

Plakjes avocado in plakjes gebakken spek gewikkeld. Waarom heb ik dit niet eerder bedacht!? Goddelijk! Dit recept staat vanaf nu hoog boven aan mijn Paleo-proof ontbijt-lijstje. Helaas voor mij vinden ook mannen hier in huis dit gerecht fingerlicking good en dus moest ik delen. Ach ja.

DSC_0040.JPGOok deze milkshake moest ik delen. Dat had ik al een beetje zien aankomen want alhoewel ik mijn twijfels had over de gepasteuriseerde eieren, leek mij deze chocoshake verder goddelijk. En ik had gelijk! Banaan, amandelmelk, rouwe cacao en de eitjes maken in de blender staan garant voor een heerlijk drankje!  Ik maak vanaf nu gewoon van alles een drie dubbele portie zodat delen geen probleem is!

DSC_0094.JPG

Een van de gerechten die we moesten maken was een mexicaanse eierwrap. Ik heb de wrap weg gelaten (want, geen eieren meer in huis) en de rest van het gerecht, opgeleukt met en paar blokjes geitenkaas, als salade gegeten. Ideaal om mee te nemen naar het werk!

dsc_0010De pompoensoep was zo’n groot succes, niet alleen omdat deze super lekker was maar ook lekker makkelijk. Na het werk een kommetje op warmen of tussen de middag en schaaltje soep in de magnetron. Ideaal voor een drukke werkende huisvrouw en moeder zoals wijzelf. Toen de pompoensoep op was, heb ik de pan gevuld met courgettesoep. Bijna net zo lekker!  In combinatie met de makreel salade toverde ik binnen no time een heerlijke paleo-lunch op tafel!

dsc_0006

Okay, deze hamburger is door dat plakje cheddar niet helemaal Paleo. Dat besefte ik pas toen ik hem al op had! Ik zit soms nog een beetje in mijn lowcarb-modus wat de kaas betreft. Maar op dat plakje kaas na is deze burger behoorlijk Paleo! Op een bedje van in kokosolie gebakken plakjes zoete aardappel,(oh mijn Heer wat klinkt dat Hipster!)  sla, tomaat, ui en augurkjes.  Ook zonder de kaas achterlijk lekker, trust you me! 

Gisteren heb ik weer boodschappen gedaan en dus kan ik er weer een weekje PaleoProof tegen aan. En dankzij de lunges met gewichten (100 kilo geloof ik)  zal ik de komende dagen weer met een zere kont en zere armen in de keuken staan, maar ach.. alles voor een fitmom-lijfje toch?!

xx

Heleen en ik zijn begonnen aan een missie. Een skinny bitches-missie. Een bye bye onderkinnen-missie. Een So Long- Zwangerschapskilo’s missie.
Samen hebben wij ons ingeschreven bij de sportschool en daar volgen wij een            “12 weken plan” om in ieder geval in de winter bikiniproof te zijn.
Hoe ons dit afgaat kun je iedere week lezen want Heleen en ik zijn online penvriendinnen geworden en houden elkaar zo op de hoogte! Hou Heleen’s blog dus goed in de gaten voor de brieven over haar up’s and down’s aan mij en kijk hier voor mijn brieven aan haar!

Heb je Heleens laatste brief aan mij al gelezen? Zo niet: klik  


2 reacties op ‘Project Dunne Deernes #13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.