de Week van de Wolf #24

de Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Hoewel ik een lange marathonmaandag nooit erg heb gevonden om te werken, vind ik het best lekker dat ik om 5 uur ’s middags gewoon dikke doei kan zeggen en zelf de kindjes op kan halen!

dinsdag

David komt keurig om 10 voor half vijf thuis. Ik moet om vijf voor half vijf weg om op tijd op het werk te komen en dus hebben we op deze manier vijf hele minuten om elkaar even te zoenen, te zeggen hoeveel we van elkaar houden, de dag door te nemen en de overdracht van de kinderen soepel te laten verlopen. Normaal verlopen deze vijf minuten heel soepeltjes. Vandaag kotst Boaz in die vijf minuten zichzelf, de toilet en de badkamer helemaal onder en poept Midas voor de zesde keer tot achter zijn oren in zijn broek. Ik zeg toedeledokie en hoop van harte dat, als ik ’s avonds thuis kom, iedereen nog leeft en enigszins schoon is.  Iets met grote mensen-levens, opvoeden, rozen en het gebrek hieraan!

woensdag

Ein-de-lijk mag het gips eraf! Het gips, dat helemaal niet mooi was afgewerkt, was gaan rafelen en afbrokkelen en niet eens geschikt was om op te tekenen mag er vandaag af! Als ik Boaz van school haal, haalt hij het gips al van zijn arm. Het zit zo los, dat hij het er zo af kan schuiven. We gaan voor de zekerheid toch maar even naar de dokter die dankbaar het gips in ontvangt neemt en ons twee tellen later met een dikke glimlach weer naar huis stuurt.

’s Avonds ga ik langs bij een collega om mijn haar te verven. Een paar uur  en heel veel roddels over aantrekkelijke collega’s verder kom ik met knalrood haar weer naar buiten. Ik ben blij!

14519810_10207071660977022_4942358809400294221_n.jpg

donderdag

DSC_0012.JPGOm te vieren dat het gips eraf is, gaan we appels plukken. Voor de zekerheid gebruiken we een trapje om bij de appels te komen. Van boompje klimmen hebben we onze buik nog wel even vol. De appels mogen we zelf plukken in een prachtige appelgaard waar ook een hond, een paar kippen en een twee koeien rond lopen. We plukken een hele emmer vol met de bedoeling er volgende week appeltaart van te bakken, en appelmoes te koken, en appelflappen te vouwen.  Tot die tijd eten we ze gewoon zo op. Ook lekker!

DSC_0066.JPG

Ik had het “zelf appels plukken” bordje al een hele tijd zien staan in deze appelboomgaard. Maar wegens een gipsen arm en algehele drukte was het er nog niet eerder van gekomen om te gaan plukken. Wij waren dan ook nog net op tijd en hebben, samen met drie andere dames die al druk aan het plukken waren, de laatste mooie appels uit de boomgaard geplukt!

Als de kindjes in bed liggen, ga ik was vouwen. Dat heb ik in de afgelopen twee weken niet gedaan en er ligt een mega bende. Hoe andere vrouwen dat doen, het huishouden iedere dag netjes bijhouden, is mij een raadsel.

Met de laatste afleveringen van de Gilmore Girls op de laptop vouw ik een mega stapel was weg. Als de laatste seconden van de laatste aflevering weg tikt en ik met tranen over mijn wangen toe kijk hoe Rory, all grown up, Stars Hollow verlaat om haar geluk in de grote wereld te beproeven terwijl Lorelai achter blijft, vouw ik de laatste sokken weg. Geen was meer, geen Gilmore Girls meer. Ik weet gewoon even niet wat ik nu moet doen met mijn leven. mwahaha. Grapje natuurlijk!

PS. ik knal die dag ook nog even het heerlijke recept van de pompoenkoekjes online! Heb jij ze al gemaakt?!

vrijdag

img_4422David werkt een dagje thuis waardoor ik de kindjes niet weg hoef te brengen en dus ietsjes langer uit kan slapen. Heerlijk! Helemaal nu Midas al een paar nachten goed door slaapt en hij ’s morgens, als bij mij de wekker gaat, ook nog lekker ligt te pitten. Ik denk dat hij eindelijk door heeft hoe geweldig slapen eigenlijk is! Ik heb, als het zo koud is en de rest van het huis nog heerlijk ligt te slapen, nog meer moeite mee om vroeg op te staan!

zaterdag

Er gebeurd weinig. Ik werk, ik kom thuis, we eten wat, we lachen wat, we kijken een filmpje, we kussen elkaar goede nacht en gaan slapen. Supersaai maar ik hou er wel van. Oh, we maakten nog wel even de prijswinnaar van de KappieZ winactie bekend (mocht je dat gemist hebben, dan kun je het filmpje <hier> terug kijken) en we ontdekken tussendoor nog wel even dat er een muisje in de woonkamer woont. David wil hem “de bats” geven maar ik ga aankomende week maar even op zoek naar een muisvriendelijke muizenval.

zondag

DSC_0207.JPGEigenlijk moest ik het hele weekend werken maar een collega wilde mijn dienst wel overnemen zodat ik vandaag vrij ben! Wat een topdag om vrij te zijn! De sportschool stond op mijn to do lijstje maar in plaats van me binnen in het zweet te werken, gaan we met z’n allen wandelen. Ik wil al een tijdje naar het Sterrebos. Een stukje bos bij Hof Espelo waar acht bospaden op één punt uitkomen en dat punt is vandaag onze missie. Na anderhalf uur wandelen (verdwalen) komen we eindelijk in het midden van het Sterrebos.  Een super plek in een super bos. Hier gaan we vaker een frisse neus halen!

We zijn allemaal hongerig van de verre wandeling en gaan bij Klein Afrika in Oldenzaal een hapje eten, een Bokbiertje drinken en natuurlijk spelen in de prachtige speeltuin.

Maryke schreef voor Vettt al een blog over hoe gaaf dit restaurant/speeltuin/kinderboerderij/avonturenpad is. Lees wat zij er van vond. Wij vinden het in ieder geval geweldig! (de nacho’s zijn een aanrader!)

DSC_0387.JPG

Oooooh jongens wat is het ondertussen al koud! Ik slaap al met een lange broek en een dikke trui aan en als David nog niet in bed ligt, lig ik onder twee dekens. En toch ben ik de afgelopen week meer naar buiten geweest dan in de weken dat het 35 graden was. Ik hou van dit seizoen! Hoe was jullie week? Nog tips wat ik met al die appels moet gaan doen? En welke Netflix serie ik nu moet kijken!?

xx


2 reacties op ‘de Week van de Wolf #24

 1. Een beetje late reactie, sorry, maar een idee is pittige appelchutney te maken. Als je het wat minder pittig wilt, i.v.m. de kinderen, gebruik je 1 pepertje. Waarschijnlijk zijn de appels al op maar dan een leuk idee voor volgend jaar of als je het wat lijkt, nog wat appels kopen. Ik vind het heerlijk!

  4 appels
  2 rode pepers
  Uit het keukenkastje

  2 tenen knoflook
  2 uien
  10 kruidnagels
  1 theelepel zout
  Uit de winkel

  5 cm verse gember
  100 gram rozijnen
  150 ml witte azijn
  150 gram bruine basterdsuiker
  Extra nodig

  5 á 6 kleine jampotten
  Zo maak je het

  Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Maak de pepers schoon (verwijder de zaden en zaadlijsten voor een minder pikante chutney) en snijd ze in stukjes.

  Meng de appel, ui, gember, knoflook en peper met de rozijnen in de pan. Strooi er de suiker, kruidnagels en zout over. Schenk de azijn erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Doe geen deksel op de pan. Roer af en toe om tot de massa flink ingedikt is, dit duurt ongeveer 1½ uur.

  Maak intussen de potten zorgvuldig schoon met soda. Spoel ze op het laatste moment zo heet mogelijk af en laat ze omgekeerd op een schone theedoek staan tot je ze gaat vullen. Doe hete chutney over in de potten. Sluit de potten luchtdicht af, en keer ze om. Als ze afgekoeld zijn de etiketten erop plakken.

  TIP Lekker bij barbecue, runderstoof en lamsvlees. Of bij dat stukje kaas dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s