Netflix tips #4

Ken je dat?

Je zoekt een film op Netflix, en als je er eindelijk een gevonden hebt waarvan je denkt dat die film wel het kijken waard is, dan geeft Netflix je bij die titel suggesties voor gelijksoortige films, dat je van die suggesties een nieuwe film aan klikt en dat je dan ook hier voor weer suggesties geeft en nog eens, en nog eens, en voor je het weet zit je verstrikt in de donkere diepste diepten van Netflix?

Op deze manier kwam ik  ben ik de laatste weken in de ban van de zoetsappige romcom’s. En dan bij voorkeur een film waar verschillende verhaallijnen uiteindelijk samenkomen in een groot, romantisch, huilen-van-blijdschap, verliefd, glitters, hartjes, eind-goed-al-goed, spectaculair einde.

Films als Love Actually… alleen die staat dan weer niet op Netflix.

Speciaal voor jou heb ik een paar vergelijkbare films die er wel op staan en die echt de moeite waard zijn om te kijken als je zin hebt in heel veel liefde en geen zin hebt om heel diep na te denken voor je op een rijtje gezet! Dus pak dat glas rode wijn en houdt de fles binnen handbereik, kruip met een grote bak popcorn, een dekentje en een lief (met de smoes: “de ene lekkere actrice met die dikke tieten speelt ook mee” krijg ik die van mij vaak wel naast me) op de bank en geniet!

New Year’s Eve

62200_4Oudejaarsavond.  Een avond waarop iedereen net even iets vergevingsgezinde is dan de rest van het jaar. Een avond vol goede voornemens om dingen anders te doen. Een avond waarop oude vrienden elkaar weer treffen en nieuwe vrienden elkaar ontmoeten en het helemaal niet raar is dat je om middernacht met een wildvreemde staat te zoenen. Een avond die super geschikt is  voor een zoetsappig, lieflijk verhaaltje met muziek en glitters en vuurwerk en champagne en natuurlijk komt alles uiteindelijk goed. (toegeven, ik heb een traantje gelaten, maar ik ben dan ook een eerste klas emo-trut. )

 

He’s Just Not That Into You

hes-just-not-that-into-you-2008-front-cover-5168Had ik deze film 15 jaar geleden maar gezien. Dat had me zo veel tranen, wijn, anonieme telefoontjes en dan ophangen, berichtjes sturen in dronken toestand en uren naar het MSN Messenger scherm staren of “hij” al online kwam bespaard gebleven. Maar goed, met mij is het uiteindelijk ook allemaal goed gekomen en met bijna iedereen uit deze film komt ook alles goed. En met hen die het waarmee het niet goed is gekomen, hebben het ook gewoon niet verdiend.

God, wat kunnen mannen eikels zijn! Vrouwen trouwens ook wel af en toe…

Een heerlijke wegkijkfilm waarvoor ze een blik A-acteurs open hebben getrokken, (ik kan me dan ook zo voorstellen dat die lui met elkaar de grootste lol op de set hebben) zoals Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Ben Affleck, Bradley Cooper en Sneeuwwitje, van toen haar haar nog mooi zat (Ik hou van je als je weet wat ik bedoel!)

 

Valentine’s Day

 

valenNatuurlijk mag een liefdesfilm óver de dag van de liefde zelf niet ontbreken! Kalverliefde, puppylove, puberliefde, nieuwe liefde, oude liefde, liefde op afstand, liefde van dichtbij, liefde tussen moeder en zoon en vader en dochter. Onbeantwoorde liefde, liefde zonder liefde, hypocriete liefde en oprechte liefde. Alle soorten liefde komen  in deze film voorbij en dat gewoon heel erg heerlijk.

 

 

 

I’ll Give it a Year

poster227x227Geen film met verschillende verhaallijnen die op miraculeuze wijze bij elkaar komen maar toch een hele fijne film. Iets minder romantisch, alhoewel, eigenlijk stinkend romantisch maar vooral erg grappig. Twee compleet verschillende mensen worden verliefd, trouwen met elkaar en lijken intens gelukkig. Maar zodra de wittebroodsweken voorbij zijn en ze van hun roze wolk afdonderen, lijkt het toch een stuk lastiger om bij elkaar te blijven dan ze dachten. Een dikke aanrader met Stephen Merchant in een geniale bijrol én met supersexy Simon Baker (hij staat op mijn lijstje) als zelfverzekerde, goedlachse, goedgeklede, charmante, zakenman.

 

 

 

 


Een reactie op “Netflix tips #4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s