de Week van de Wolf #26

de Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

DSC_0313.JPGUit het werk race ik langs de winkel terwijl David de kindjes op haalt. Natuurlijk hebben we weer eens geen eten in huis maar wel mega wolvenhonger dus er moet eten gehaald worden. Als ik thuis kom, zijn de jongens nog niet thuis en heb ik nog even de tijd om een maaltijd in elkaar te flansen. Ik gooi een kant en klare stamppot-maaltijd in de magnetron,  maak een koude zalm/tonijnsalade en nog een warme fajita’s salade en dan vind ik het wel goed. Net voor de jongens thuis komen is alles klaar en dus kunnen we meteen aanschuiven. Nog iedere maandag ben ik blij dat ik lekker vroeg in huis ben, en volgens mij zijn mijn mannen dat met mij eens!

dinsdag

img_5737David gaat naar Action en neemt mee, een geweldig gaaf gewei en een buffelschedel. Ik loop al maanden te zoeken naar een betaalbare schedel voor in de woonkamer en meneer gaat “even” langs de Action en koopt een prachtexemplaar voor 7 euro. Alleen hdaarom al zou ik van hem houden! Het is half elf ’s avonds en ik had me voorgenomen om op te blijven en de uitslag van de verkiezingen in Amerika te volgen, maar met het volste vertrouwen dat Clinton wint en de eeuwige vermoeidheid die mij de laatste dagen parten speelt besluit ik toch te gaan slapen.. niet wetende wat er aan de andere kant van de wereld allemaal gebeurd.

woensdag

Clinton wint niet, Trump wint. De wereld is in shock. Ik ben geen Clinton-fan maar omdat ik zo overtuigd was dat zij zo winnen, voelt het toch een beetje alsof “mijn” team heeft verloren. Trump is president en dat is even wennen. Op tv zie ik mensen huilen van frustratie, angst, ongeloof en woede en eigenlijk kan ik me alleen maar heel erg druk maken om het kapotte bestekrekje in onze vaatwasser. Dat iedere keer de vorken door het bestekbakje steken en dat je daardoor de onderste lade niet fatsoenlijk uit de vaatwasser kan trekken om de pannen er goed in te doen. Dat is toch vreselijk!

Afbeeldingsresultaat voor trump wonGo Trump!

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je iedereen verbaast en een toffe president voor heel Amerika en heel de wereld blijkt!

 

Terwijl Boaz zwemlest, nemen Midas en ik een duik in het gloednieuwe Twentebad. Hier en daar moet nog een puntje op de i gezet worden maar wow, wat is het mooi geworden! Wij zijn fan! Na het zwemlessen komt Boaz er nog even en ook hij geniet van de nieuwe glijbanen, het grote bubbelbad en zonder aarzeling springt hij van de duikplank! Held. Natuurlijk zijn de jongens na het zwemmen zo moe dat ze in de auto in slaap vallen met als resultaat dat Midas wanneer het bedtijd is, nog helemaal geen slaap heeft. Ik ga de strijd niet langer met hem aan en ik laat hem beneden bij ons op de bank zitten. Om half tien valt hij als een blok in slaap en kan ik hem rustig naar bed brengen.

DSC_0589.JPG

donderdag

Er ligt al een geruime tijd een mega schone was te wachten tot het wordt weggevouwen. En als ik het niet doe, doet niemand het. Met grote tegenzin begin ik, zodra Midas zijn ochtend-dutje doet, aan de eerste mand. Drie (!) uur later is alles (ok, behalve de sokken en de lading die op dat moment in de droger zit) eindelijk weg gewerkt.

Ik maak Midas wakker en we gaan richting Enschede voor een lunchdate bij Stoet met Laura. Het is eigenlijk veel te gezellig om daar weg te gaan maar omdat ik ook nog met Lotte (van Popsjes en de spiksplinternieuwe Tiny Biscuits) bij  Concept store the Upperside heb afgesproken moet ik na een te korte lunch nog rennen om daar op tijd te zijn. Boaz blijft bij een vriendje spelen en dus heb ik wel alle tijd om nog heel lang bij de Concept Store te blijven snuffelen. Mijn verlanglijstje is in die middag ruim zes keer zo lang geworden. Wow, wat hebben ze daar veel mooie spullen! Een blog hierover volgt natuurlijk snel!

DSC_0006.JPG

DSC_0138.JPGAangezien ik toch niet op tijd thuis hoef te zijn om Boaz van school te halen, neem ik de tijd en ga ik nog even met Midas naar de Van Delft Pepernotenfabriek en koop ik alvast een voorraad decembercadeaus.

Met sinterklaas, de verjaardagen van allebei de jongens en kerst kan ik daar niet vroeg genoeg mee beginnen en heb ik het idee dat ik niet genoeg in huis kan halen. En nu ik Midas mee heb kan ik hem meteen zijn eigen cadeaus uit laten zoeken. Ideaal zo’n kind die er nog helemaal niets van begrijpt!

DSC_0153.JPGDavid en ik zijn de laatste tijd in een klusmodus en dus klussen we, zodra Boaz en Midas slapen, in de woonkamer nog vier grote fotolijsten aan de muur. Hoewel we nog steeds niet helemaal zonder een beetje gemopper met elkaar kunnen samen werken, gaat het steeds beter!  De foto’s die er nu nog in zitten zijn oud! Boaz is nog een baby en David en ik zijn nog slank. Het wordt hoogtijd voor nieuwe foto’s maar for the time being is dit al een hele vooruitgang op een kale witte muur. Ik ben trots op ons!

vrijdag

img_5834Ik ben zo super op tijd vanmorgen. Ik ga in alle rust douchen, haal dan pas de kindjes uit bed, aankleden, broodje eten, filmpje kijken, geweldig! Net op het moment dat wij weg willen gaan en ik Boaz in zijn jas heb geholpen, valt het me op dat Midas al een tijdje heel verdacht stil is. Na even zoeken vind ik hem in de badkamer, met mijn mascara in zijn hand, en heel veel mascara op zijn gezicht. Trots zegt hij: “mama, kijk!”. Natuurlijk moet ik er eerst een foto van maken om hem vervolgens nog helemaal schoon boenen en zo komen we, op deze ochtend die zo relaxt begon, toch nog hijgend nét te laat de school binnen stormen.

DSC_0186.JPGNa school gaat Jay met ons mee naar huis en samen gaan we zoutdeegkoekjes maken. We maken, hartjes en elanden en handafdrukken en wormen en poepjes en nog veel meer hartjes en laten ze drogen op de vensterbank. Terwijl de Boaz en Jay moe van school en koekjes maken op de bank een filmpje kijken en ik een beetje in de keuken rommel, sloopt Midas alle koekjes.

 

Notitie voor mezelf: Niets binnen handbereik van Midas leggen. Geen mascara, maar ook geen zoutdeegkoekjes.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

zaterdag

img_5904Vandaag is het ein-de-lijk zo ver. Sinterklaas komt aan in Nederland. Om iets voor twaalf zitten Boaz (stijf van de spanning) en ik voor de tv. Dekentje om, manderijntjes erbij, kopje thee binnen handbereik en heel hard hopen dat Sinterklaas, ondanks de boot die bijna onder het gewicht van ál die pakjes lijkt te zinken, aankomt in Maassluis. Natuurlijk komt het uit eindelijk allemaal goed en dus staat niets ons meer in de weg om de schoen te zetten. Om de tijd te doden bakken Boaz en ik nog een paar Tony chocoladepepernoten en maakt Boaz een mooie tekening voor de sint maar rond half acht is het dan echt zo ver. De schoen mag voor de verwarming gezet worden! Tekening erin, wortel erbij, flesje bier ernaast (want Piet heeft na al die ellende over hem wel een slok verdiend!) Midas begrijpt er niets van maar gaat voor de vorm wel even naast zijn broer op een kussen zitten terwijl Boaz de longen uit zijn lijfje zingt.

zondag

Pepernoten, chocolademunten en cadeautjes. Dat is nog eens leuk wakker worden! Sint is langs geweest en blijkbaar was hij in een goede bui.

dsc_0246

De jongens krijgen allebei een klei-pakket en iedereen krijgt een chocoladeletter. Zelfs Norris is niet vergeten. Wat een top-kerel is het! Als hij nou volgende keer ook nog even onder de verwarming stoft dan mag hij helemaal blijven wonen!

dsc_0291 Alleen jammer dat Sint is vergeten dat ik er zo slecht tegen kan wanneer gekleurde klei door elkaar wordt gedrukt. En met twee monsters en zes kleuren klei is daar natuurlijk geen ontkomen aan. De autist in mij raakt bijna in paniek als ik zie dat Boaz een witte pannenkoek met rode salami en groene sla maakt. Adem in, adem uit, na even goed kneden hebben we nu bruine klei en daarmee kan ik leven. De jongens kleien, we eten chocolade als ontbijt, we zitten uren aan tafel gekleurde dino’s te maken en het leven is geweldig!

DSC_0304.JPG

Als we op het punt staan om naar de bouwmarkt te gaan komt Sint bij ons de straat in rijden, op Amerigo en met een hele bende pieten om zich heen. Een super verrassing! De bouwmarkt laten we even voor wat het is en we lopen achter de pieten aan naar de speeltuin. Zo fijn om Sint even in het echt te hebben gezien! En die lading pepernoten die Boaz en Midas van de pieten hebben gehad is natuurlijk ook niet verkeerd!

Door oponthoud van de goedheiligman komen we iets later bij de bouwmarkt aan maar aan het einde van de middag hebben we toch alle benodigdheden in huis gehaald om een stukje tuin flink onder handen te nemen. Drie uur later hebben David en ik een stukje geelgroenig gras met kale plekken en onkruid omgetoverd tot een gezellig hoekje waar we om een kampvuur kunnen zitten. Super productief op de zondagmiddag! Midas, die de hele middag buiten heeft gespeeld wordt zelfs enthousiast als ik rond zeven uur aankondig dat hij zo naar bed moet en voor het eerst in zijn leven gaat hij zonder schreeuwen of tegenstribbelen naar bed en wenst hij mij zelfs welterusten! Die laat ik dus voortaan iedere middag een paar uur buiten uitrazen!

 

Wow wat een week. Een week vol verwachtingen waarvan er sommigen uit kwamen, en anderen totaal niet. Een week met heel veel lekkers, heel veel klusjes, heel veel gezelligheid. Een week waarin ik een blog over Zwarte Piet en het eeuwige gezeik over de favoriete gekleurde persoon van Nederland online kwam en waarop ik heel veel, voornamelijk leuke, reacties kreeg. Een week waarin in een geweldig gave gepersonaliseerde Sintzak won en een week waarin we erachter kwamen dat wanneer je boven de warme kraan aan doet, de douche beneden koud wordt. Dat wetende ga ik dus nu onder een warme douche en blijft David van de kraan af!

Hoe was jullie week? Teleurgesteld door de uitslag van de verkiezingen in Amerika of helemaal niet? Hebben jullie nog wat in je schoen gehad en  hebben jullie mijn sint-blog (klik hier) gelezen en ben je het met me eens? Of helemaal niet? Laat hem even weten!

xx

 

 


Een reactie op “de Week van de Wolf #26

  1. Wat een lieve zoete foto van die twee mannetjes bij hun schoenen! Heel leuk! Lekkere week en ik lees CHOCOLADE heel vaak! * breekt nu een stukje chocolade af, jouw schuld!* fijne avond! Mijn belevenissen staan uiteraard ook weer online! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s