de Week van de Wolf #29

de Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Wij introduceren Midas met Paul McCartney’s We all Stand Together. We luisteren dus nu iedere ochtend én iedere avond naar het “kikkahliedjah”. Ach ja, eigen schuld.

dinsdag

img_6505Midas moet gekeurd worden en daarom poets ik zijn billen en zijn tanden extra goed. Borstel ik zijn haar en smeer ik camouflagecrème op zijn blauwe plekken. Geintje natuurlijk, dat laatste. Maar ik zorg wel dat hij er zo piekfijn mogelijk uit ziet.  Hij wordt gewogen, gemeten en goedgekeurd. 12,3 kilo en 87,2 centimeter is hij “wel wat aan de kleine en dunne kant, maar dat kan een klontje roomboter door zijn eten snel verhelpen”.

Ja, ja. Ik vind hem perfect!

 

woensdag

Poep met vliegjes,  wat is het  koud! Dikke lagen ijs liggen op het slootje bij school en ik hoor mensen die hun schaatsen al uit het vet willen halen. Hold your horses, peeps. We gaan niet over 1 nacht ijs natuurlijk! Klappertandend lopen we naar school, halverwege kom ik er achter dat ik de tas van Boaz ben vergeten. We zijn te laat om terug naar huis te gaan en dus breng ik Boaz naar school, ren verkleumd naar de supermarkt, laat Norris even buiten wachten terwijl ik een pakje drinken en een ontbijtkoek scoor, sta binnen tien minuten weer buiten. Ik wil net weer terug naar school lopen om het pakje en de koek in de jaszak van Boaz te stoppen als een vrouw bij de supermarkt mij op een nogal bozige toon aanspreekt. Hoe ik het toch in mijn hoofd haal om die arme hond in de kou achter te laten terwijl ik in de warme winkel loop te shoppen. Dat dit de reinste dierenmishandeling is en dat ze het asociaal vindt dat ik zo met mijn dier om gaat. Dat arme dier, dat de hele tijd heeft staan janken omdat ik hem achter heb gelaten.

Ik moet me echt inhouden om dit bemoeierige vrouwtje niet even een schouderklopje te geven, met een hangslot, op haar neus. (grapje, ik ben niet gewelddadig) Ik heb vanmorgen twee treuzelende kinderen aangekleed en gevoed en mezelf enigszins in de plooi getrokken. Ik heb een tas in gepakt zodat mijn kind goed gevoed de dag door kan komen. (oké, ik ben deze vergeten, niet het punt) ik ben naar school gewandeld (!) zodat deze arme hond extra beweging krijgt. Ik heb potjanpielekes niet bedacht dat de winkel warm en overdekt is, en dat het buiten koud is, en dat honden niet mee mogen naar binnen. En die arme hond, die daar in kou staat te janken, slaat UIT EIGEN WIL (!) iedere nacht buiten! Zo zielig is het dus helemaal niet, mevrouwtje met haar kuttige eigen mening. Ik kan van boosheid niet zo veel zeggen maar bedenk me later wat ik haar allemaal het liefst in haar arrogante gezicht wil schreeuwen en ze moet maar blij zijn dat ik heel slecht met gezichten ben (geheugen van een goudvis wat dat betreft) én heel vergevingsgezind! Want anders….!

Thuis moeten Midas en ik even bijkomen van alle ellende, in stijl, in pietenpak. Ondanks de pepernoten blijven we een klein beetje chagrijnig.

DSC_0019.JPG

Die middag is het kijkmiddag bij de zwemles van Boaz en dus kunnen wij met eigen ogen bewonderen hoe onze waterratjes het na een tiental zwemlessen doen. Boaz doet het geweldig! Hij doet alleen niet wat de juf van hem verlangt. Als de kindjes van links naar rechts moeten, gaat hij van rechts, onderwater, via de overkant, op zijn buik, op zijn rug, fonteintjes spuiten, naar links. Maar hij verzuipt niet! En dat zonder bandjes!  Ik ben zo trots als een aap met zeven lullen!

DSC_0051.JPG

donderdag

We schrikken wakker en beseffen ons dat we nog helemaal niets, nada, niente voor 5 december in huis hebben. En dus droppen we Boaz op school en rijden David en ik richting Enschede om eens uitbundig inkopen te doen. Net op het moment dat we ons eens flink achter de oren krabben omdat we echt geen idee hebben wat de Sint Boaz dit jaar moet schenken, word ik gebeld door Intertoys. De gereserveerde Nintendo is binnen en kan worden opgehaald. Whoopie-fucking-do wat een timing!

DSC_0150.JPG’s Middags hang ik de supermoeder uit en help Boaz en zijn klas met het bakken van pepernoten. Ik leer gezichtjes kennen bij al die namen die ik dagelijks hoor en blijkbaar ben ik, als “moeder van Boaz” instant cool. Net op tijd heb ik samen met andere supermoeders de pepernoten voor 50 kleuter klaar om uitgedeeld te worden.

We zijn nog geen drie seconden thuis of Norris heeft de zelfgebakken pepernoten van Boaz uit de tas gehaald en opgegeten…doet hij anders nooit!

vrijdag

DSC_0252.JPGBoaz is moe en ik ben ook moe en we zijn allemaal niet helemaal 100% lekker en met een mega druk weekend voor de boeg besluit ik om er even een fuck-it dagje in te gooien. We chillen, we relaxen, we slapen, we douchen en we doen erg weinig die ochtend, (behalve dat ik een mega berg wasgoed weg werk.

GodoGodoGod wat heb ik een hekel aan was!) maar dat maken we diezelfde middag helemaal goed.

 

img_6595.jpgBoaz heeft die middag zijn allereerste kinderfeestje van best friend Jay en Midas en ik mogen ook mee. Boaz moet en zal zijn vlinderstrikje om hebben, want het is feest, en in stijl vertrekken we naar Bengeltjesdorp.

Een grote gezellige middag bij het plaatselijke indoor krijspaleis met een onverwachts etentje voor de jarige job bij ons in huis na. Het eerste kinderfeestje is een groot succes en ik heb er het volste vertrouwen in dat het feestje van Boaz over een paar weken net zo geslaagd zal zijn!

zaterdag

DSC_0227.JPGDavid gaat hout halen bij de Gamma en komt thuis met een superstoere leren poef. Ik stuur David vaker op pad voor hout! Terwijl ik een boodschappenlijstje maak, maken Boaz en David zwaar ingewikkelde rekensommen en ik ben zo trots op die twee. Op Boaz omdat hij met z’n vier jaar al zoveel meer kan dan ik voor mogelijk had gehouden en op David, omdat hij met z’n engelen geduld zelfs deze supersnel afgeleide kleuter aan het rekenen krijgt!

zondag

Pakjesmiddag!  Eindelijk!

img_6679.jpgWe “slapen uit” tot acht uur en gaan daarna aan de slag om het huis pakjesmiddagklaar te krijgen. Tuin wordt aangeharkt, hout wordt klaar gelegd, meubels worden aan de kant geschoven en ik maak 5 liter pompoensoep met spekjes. Om twee uur komen de eerste vrienden en om kwart voor vier, als we allemaal buiten rond het kampvuur pompoensoep eten en wijn drinken, belt er een stokoude man aan, die we natuurlijk met open armen ontvangen.

 

 

 

dsc_0242Zodra Sint en zijn gevolg weer vertrokken zijn, en alle cadeaus onder een luid “oooooh!” en “aaaah” en “die heb ik áltijd al willen hebben” zijn uitgepakt, kan het feest pas echt beginnen. Er is zoveel vreteritus dat we de komende drie dagen nog leftovers kunnen eten. En wijn, en spelletjes, en bier, en thee, en pepernoten, en chocolade letters, en hot Italian cacao en pffff, ik moet straks een kuiltje graven in bed!

 

En terwijl ik hier en daar de sinterklaasversiering al weer op ruim, de vaatwasser de vaat staat te wassen en Midas nog een keertje het “kikkahliedjah” kijkt, spelen Boaz en David op de Nintendo.  Veel beter dan dit wordt het niet!

Hoe was jullie week? Ook goed verwend door de oude man of zijn jullie niet lief geweest? Ennuh, heb je mijn hot Italian cacao al geproefd? Doen hoor! x


2 reacties op ‘de Week van de Wolf #29

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s