It’s beginning to look a lot like…

6 december gaat traditioneel de Sint-slinger van het raam. Berg ik de opblaaspietjes weer op en gooi ik alle overgebleven pepernoten in de ton. Vanaf 6 december tot 6 januari is het kerst bij ons in huis. Waar ik pre-kids het hele huis (toen nog een flatje van 40m2) tot in de nok vulde met ballen en lampjes en kerstversiersels, moet ik me dit jaar een klein beetje inhouden. Met nog twee kinderverjaardagen en een kinderfeestje voor de boeg lijkt het me niet heel verstandig om mijn dierbare, breekbare (!) kerstspulletjes nu al overal uit te stallen.

Toch voelt het door kleine aanpassingen al behoorlijk kerstig in Huize de Wolf!

Ik hou niet van de traditionele groen/rode kerstversiering. Ik hou van licht (en lichtjes) natuurlijke producten, goudkleurige details en kerststalletjes!

DSC_0017.JPGDe betonnen kandelaar kocht ik bij Søstrene Grene en al had ik er liever een witte kaars in gehad, de roze kaars staat wel weer tof in combinatie van het kerstkaartje (ook van Søstrene Grene) in pastelkleurtjes. De kaartjeshanger van kurk is te verkrijgen bij Concept Store the Upperside. Je kunt met kerst nooit genoeg waxinelichtjes hebben maar ik heb nooit genoeg houdertjes (misschien omdat ik ze, zoals deze koperen met sterretjes, gebruik als plantenpotje), shotglaasjes werken ook prima als houdertjes! De prachtige diamant is van byBean.

dsc_0012Geïnspireerd door het kerststulpje van de eeuwig creatieve Lauvrou, maakte ik mijn eigen kerststalstulpje. De koperen kerstgroep kocht ik afgelopen oktober voor 8 euro in Sevilla op een rommelmarkt. Mijn favoriete vondst van dit moment! De groep is veel groter, heeft drie kamelen en heel veel schaapjes en herders, maar die passen helaas niet onder de stolp. Shit happens, zelfs voor de heilige familie. Goud, wit, een veer die Boaz ergens heeft gevonden en natuurlijk lampjes (gekocht bij Primark) maken dit kersthoekje af.

DSC_0004 (3).JPG

Mijn blikkenverzameling kreeg een kerst-touch door het kerstblik van Søstrene Grene. Ook hier weer een waxinelichtje, dit keer wel in een daarvoor bestemd potje.

 

 

 

 

 

dsc_0019We hebben, na bijna een jaar in dit huis te hebben gewoond, nog steeds geen gordijnen of lamellen. Het grote raam in de woonkamer biedt nu geweldige mogelijkheden om als etalage te gebruiken. Kerststalletjes staan hier uitgestald, en op het raam heb ik, met Edding krijtstiften, een paar kerstballen en kerstversiersel getekend. Wit, glas, hartjes en sterretjes. Perfectie!  (’s avonds, tegen een donkere achtergrond, komt de krijttekening nog beter tot zijn recht!) Om een oude tak heb ik een cotton balls lichtslinger gehangen.

 

DSC_0010 (2).JPG

Mijn allereerste kerststalletje dat ik kocht toen ik op mij zelf ging wonen. De engel is kwijt, de os staat het hele jaar bij Midas op de kamer en de schaapjes liggen ergens tussen de duplo. Aangezien de herder ook weg is, ga ik niet eens moeite doen om de schaapjes te zoeken. De kerkbank leent zich uitstekend om te decoreren en hier kan Midas ook net niet bij. Altijd handig, aangezien hij zijn zinnen al op de ezel heeft gezet.

 

dsc_0003-2De bank staat normaal in het midden van de woonkamer maar staat nu, met het sinterklaasfeest net achter de rug en de andere feesten voor de deur, tegen de muur zodat er extra veel ruimte in de woonkamer is. And I like it! Het is  een beetje moeilijker om nu in de kelder te komen, maar ach, kleine geitjes hou je toch! Naast de schedel die David een paar weken geleden bij Action kocht, hangt nu ook een houten elanden-kop van Hema. Subtiel winters toch?

 

 

Een deel van mijn kerststalletjesverzameling staat op de vensterbank. Hierachter ligt, zoals ieder jaar, een snoer met kerstlichtjes. Gezelliger licht dan licht van kerstlichtjes bestaat bijna niet! Dus hoe meer hoe beter! DSC_0013.JPG

Bekentenis: ik heb ook een kerstboom staan. Een heel klein boompje dat in mijn eerste echte huis bijna te groot was, maar nu, in een woonkamer dat bijna net zo groot is als dat hele eerste huisje valt hij een beetje weg. Voordeel is wel, dat hij klein genoeg is om niet in de weg te staan tijdens de drukte van de verjaardagen! En de kerstballen zijn van plastic dus mocht er iemand tegen aan lopen, is er geen kerstman over boord!

 

 

 

 

 

 


5 reacties op ‘It’s beginning to look a lot like…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s