ETN Saladebar

downloadAls je denkt dat Enschede niet nog toffer, leuker, of gevarieerder kan worden, opent Lotta er de allereerste saladebar van de stad!

Lotta wist  in de afgelopen maanden via een crowdfunding genoeg geld bij elkaar te krijgen om haar droom waar te maken: een eigen saladebar in hartje Enschede. Op 7 december opende ETN haar deuren en een dag later gingen Midas en ik langs om te kijken hoe het geworden was en, natuurlijk, of de salades lekker zijn!

 

DSC_0034.JPGETN Saladebar biedt een uitgebreid aanbod aan salades. Ben je inspiratieloos, dan kun je kiezen uit een van de standaard salades op het menu. Zo is er de Vegan Quinoa met spinazie, verschillende noten en een tahindressing of de Twentse Kip met pasta, gerookte kip en een yoghurtdressing,  die blijkbaar veel door mannen wordt besteld. Misschien voelde ik me vandaag een beetje mannelijk, misschien probeerde ik me te verplaatsen in Midas en bedacht wat hij het lekkerst zou vinden, maar ook wij gingen voor de Twentse Kip.

 

De salade is heerlijk. De sla, pasta,  groentes, grote stukken gerookte kip,  huisgemaakte cruttons en een licht pittige, zure dressing maken het een feestje op het bord! Een dikke aanrader, niet alleen voor mannen!

 

DSC_0100.JPG

Heb je geen zin in een van de standaard salades, dan kun je zelf heel eenvoudig een salade samen stellen met de lekkerste groentes, dressings en toppings. Naast salades zijn er dagelijks twee verse soepen, quiches, humus met brood en brownies. ETN is dus niet alleen geschikt om een lekkere lunch te genieten, maar je kunt er ook heel goed terecht voor een gezond diner met een kopje koffie en iets zoets na!

 

Wil je liever thuis eten maar heb je geen zin om nog een gezonde maaltijd op tafel te toveren dan kun je bij ETN ook een maaltijd afhalen.DSC_0089.jpg

dsc_0023Lotta probeert voornamelijk lokale producten te gebruiken:

” Ik wil mensen weer een band met hun eten krijgen. Ik ben van mening dat een maaltijd nóg lekkerder smaakt , als je weet waar het vandaan komt.
Door producten uit de regio te gebruiken biedt ETN jou een gezonde, milieubewuste en smaakvolle maaltijd.”

En dan, niet geheel onbelangrijk, het interieur. Dit is prachtig! De stijl is hip, stoer, licht, strak, met eenvoudige houten tafels en verschillende oude houten stoeltjes. Ik hou er van. Het is een beetje zoals ik mijn inrichting thuis zou willen, maar wat met al het speelgoed en mijn te dierbare troepjes gewoon niet gaat lukken.

Midas en ik zijn om! De salade is heerlijk, de locatie is top en een gezonde maaltijd nuttigen op de hoek van de leukste straat van Enschede is natuurlijk helemaal geweldig! Ik ben erg benieuwd naar de andere salades!

dsc_0051Met kinderen: Het restaurant is niet groot maar de tafels staan ruim genoeg uit elkaar om er fatsoenlijk met een kinderwagen langs te rijden. Door het strakke, stoere interieur is er weinig dat breekbaar is en dat vind ik altijd erg prettig. Er is een kinderstoel en een speelhoekje. Je kinderen meenemen naar ETN is dus geen enkel probleem!

Voor kinderen: Het aanbod is er zo divers dat er zelfs voor de lastigste eters wel wat lekkers bij zit. Wil je weten hoe Midas het bij ETN vond, kijk dan snel op Vettt.nl! 

Benieuwd geworden naar ETN!? Kijk dan <hier> voor adresgegevens en openingstijden . In de toekomst gaat Lotta ook workshops geven in haar eigen saladebar! Houd voor meer informatie hierover ook haar facebookpagina goed in de gaten!


Een reactie op “ETN Saladebar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s