de Week van de Wolf #30

de Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

img_6752Boaz krijgt nog hoog bezoek van de Sint op school en daarom mag hij deze ochtend verkleed als piet. Natuurlijk moet Midas, die enorm tegen zijn grote broer op kijkt en alles na doet, ook zijn pietenpak aan. Ik moet werken en kan dus helaas niet met eigen ogen bewonderen hoe de Sint op school aan komt, maar de verhalen spreken voor zich. Het was geweldig en de kinderen zijn enorm verwend!

dinsdag

Sinterklaas is voorbij en ook op bij Boaz op school gaan ze beginnen met het thema Kerst. Boaz gaat enthousiast op zijn plekje zitten, schrijft zijn naam op het kerstknutselboekje en gaat aan de slag. Nog maar 4 jaar oud en al zo wijs!

img_6769

Midas en ik inspecteren nog even hoe het er voor staat met de vorderingen van het Watertorenpark (ik kan niet wachten om daar volgend zomer te wandelen, bbqen en tot laat in avond  met een glaasje wijn te relaxen terwijl de kinderen spelen) en gaan, zodra we thuis zijn, terug naar bed. Eeuwig moe door de gebroken nachten van de laatste tijd!

img_6866.jpg

Op nog een paar uurtjes werken die avond na, doen we niet zo veel.

woensdag

img_6862Het is de hoogste tijd om de kerstboom op te zetten! Hoewel ik dit jaar eigenlijk een hele grote had gewild, kies ik er toch maar voor om de kleine nepboom op te zetten. Boaz helpt met de ballen in de boom te hangen, zodat ik ze daarna weer anders (lees: beter ) kan hangen. Hoe ik, met kleine aanpassingen, ons huis al een beetje in kerstsfeer heb gebracht, heb je <hier> kunnen lezen!
Die avond spelen we Doolhof. Boaz heeft dit spel voor sinterklaas en dus moeten we het wel even testen. David en ik vinden het spel stiekem zo leuk dat we 1 potje met de kids spelen, deze vervolgens naar bed brengen om zelf nog 4 potjes te spelen. David wint 1 keer glansrijk…mwahaah.

donderdag

dsc_0034Wegens een geheime opdracht voor medeblogster en supervrouw Maris (van Hare Maristeit) moet ik even de stad in. Ik ben van plan om te gaan zodra Boaz uit school is en allebei de jongens dan mee te nemen naar Enschede. Maar Boaz wordt gevraagd om bij bff Jay te blijven spelen en dus gaan Midas en ik met z’n tweetjes. Nu we toch in Enschede zijn, gaan we meteen even langs bij ETN Saladebar. De allereerste saladebar van de stad die een dag eerder open is gegaan. We eten een heerlijke late lunch voor we verder gaan met onze missie. Hoe we ETN vinden, heb je   <hier> kunnen lezen!

We gaan nog eventjes langs bij Søstrene Grene verslaafd,  ronden onze missie af en lopen via de Long Lane of Love terug naar de auto. Terug naar Hengelo om Boaz op te halen.

DSC_0111.JPG

vrijdag

Fuck-it dag galore! De aller-allerlaatste keer dat ik Boaz zomaar een dagje thuis kan houden voor hij leerplichtig wordt, en daar moeten we goed gebruik van maken. We slapen uit (tot half 8), halen een paar essentiële boodschappen (waaronder een mega pot Nutella) brunchen met lekkere broodjes (met Nutella) en zodra ik Midas naar bed breng voor zijn ochtendslaapje heb ik alle tijd voor Boaz. We maken deeg voor de koekjes en terwijl dit staat af te koelen verslaat hij mij met “Doolhof”. We bekijken alle dino’s uit het dinoboek, doen een dansje op foute kerstmuziek en bakken een hele bende koekjes. God wat houd ik van hem! Al bijna 5 jaar! De koekjes zijn zo lekker gelukt dat ik uit zelfbescherming besluit er ook een paar aan de buurvrouw te geven. Meer voor haar, minder voor mijn dikke kont.

Terwijl de kinderen in een blauw bad badderen, ruim ik een beetje puin, kook ik een verantwoord maaltje voor mezelf en de mannen en maak me klaar voor een lange nacht werken met mijn favoriete collega.

img_6980.jpg

zaterdag

Dit hele weekend wordt de allereerste editie van Local Treasures gehouden in Hazemeijer in Hengelo. Een geweldig geslaagde winterse editie waar Joni en alle standhouders enorm trots op mogen zijn! In combinatie met het Stoer Voer Foodtruckfestival hebben we daar een hele middag gegeten, gedronken, gedanst, geknutseld, geshopt en heel veel oude bekenden weer gezien! Heel veel foto’s van Local Treasure Market vind je op de  facebook van Wolferien!

DSC_0242.JPG David heeft die avond een verjaardag waardoor het voor het eerst in weken gebeurd dat ik de hele zaterdagavond voor mezelf heb . Ik breng de kindjes vroeg naar bed en nestel me met de afstandbediening, een kopje thee en een kopje thee op de bank. Binnen een half uur wordt Midas huilend wakker. Troosten en terug leggen heeft geen zin. Bij mij op de bank vind hij het al snel weer goed. Niet veel later komt ook Boaz huilend naar beneden. Hij heeft een nachtmerrie gehad. Hij kruipt bij Midas en mijzelf op de bank onder een deken, snikt zijn laatste tranen weg, doet zijn duim in de mond en slaapt rustig verder.

zondag

dsc_0140
Gestoord, die man van mij, maar zo grappig!

Midden in de nacht, om kwart voor drie om precies te zijn,  word ik wakker van de harde wind die om ons huis giert. Het bed naast mij is leeg. Kwart voor drie vind ik op het randje van “het zal wel erg gezellig zijn en zal zo wel een keer thuis komen” en “hij ligt vast ergens halfbevroren in de sloot en ik moet politie, brandweer, FBI en Scotland Yard bellen!” Ik ga uit van het eerste en draai me weer om. Twee uur later wordt ik weer wakker, en is het bed naast me nog steeds leeg! Ik bel David en verwacht eigenlijk niet eens dat hij zal opnemen. Ik ben dan ook een beetje verbaasd als ik, behoorlijk snel en met een licht dubbele tong, een “Hai schatje” aan de andere kant van de lijn hoor. Ik zeg, boos en verbaasd “waar ben jij!?” “Kijk maar uit het raam!” In de tuin, onder de overkapping, zie ik een schim van David en nog twee personen. Samen met de buurjongen en een vriend zitten zij al vanaf 1 uur in onze tuin na te borrelen! Gestoord,die man van mij maar zo grappig!

Twee uur later worden de kindjes wakker en dan doe ik iets dat ik nog niet eerder heb gedaan. Ik loop met Midas en Boaz naar beneden, settel ze op de bank met een dekentje, drinken, een paar boterhammen en een afstandsbediening, geef Boaz instructies dat hij niet moet klieren en als er iets gebeurd dat hij mij meteen moet roepen, en dan ga ik weer naar bed. Ik ga gewoon weer terug naar bed! Ik slaap uit tot 10 uur terwijl de jongens heel lief beneden zitten! Halleluja!

dsc_0341Zodra Midas rond een uurtje of 11 terug gaat naar bed voor zijn ochtenddutje, gaan Boaz en ik aan de slag voor zijn traktatie. Snoepsushi it is! De diy hiervan volgt snel online! Het resultaat is zo geweldig leuk en ik ben een beetje trots op mezelf (en op Boaz, sushi chef). David voelt zich, na de zware avond, niet zo top fit en ik moet die avond nog een paar uur werken en daarom doen we de rest van de dag helemaal niets. Wat hou ik van zulke zondagen!

Hoe was jullie week? Staat de kerstboom al? xx


2 reacties op ‘de Week van de Wolf #30

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s