Edding raamtekeningen

dsc_0042Zoals je in mijn “kerst in Huize de Wolf” blog hebt kunnen lezen, hebben wij nog steeds geen gordijnen. Ondanks dat we er nu al bijna een jaar wonen. En eigenlijk stoort het me niet eens. Ons jaren ’30 huis heeft een groot raam aan de voorkant en een lichte keuken, maar de woonkamer zelf is een beetje donker. Iedere straal licht is dus meer dan welkom en deze tegenhouden met gordijnen of jaloezieën,  vind ik ook gewoon een beetje zonde. Daarbij komt, dat het grote raam in de woonkamer zich nu uitstekend leent als canvas voor mijn creatieve creaties!

img_6973-1In deze donkere dagen voor kerst is het helemaal leuk om ramen te voorzien van een tekening. Met de krijtstiften van Edding gaat dit geweldig!

Ik kreeg een tijdje terug een pakketje met verschillende kleurtjes en diktes en heb er al diverse creaties mee gemaakt.

Nu Sinterklaas het land uit is, en de kerst in aantocht is, was het de hoogste tijd voor een nieuwe tekening op de ramen

Aan de slag! 

Je kunt uit de losse pols een tekening op het raam maken, maar de houding die je moet aannemen om op het raam te tekenen is vaak niet heel erg prettig, (denk aan rare hoogtes, vensterbanken die in de weg zitten, en een verticaal oppervlakte ) en met je neus vlak op de ruit kun je niet altijd de juiste verhoudingen goed zien. Eerst een mal maken die je kunt over trekken, werkt soms beter!

dsc_0005Nodig: 

papier, voldoende om het stuk raam dat jij wil beschilderen af kunt plakken.
eventueel een schaar om papier op maat te
knippen
een zwarte stift
plakband
Edding krijtstiften (ik heb voor de raamtekening die ik vandaag heb gemaakt de dunne stift gebruikt met een ronde punt van 2-3 mm. )

Doen:

Teken met een dikke zwarte stift een tekening op het stuk papier dat je eerst hebt afgemeten. Ik heb een dorpje getekend dat schuin omhoog loopt. Boven in tekende ik een krans waar ik  “Merry X-Mas” in schreef. Ook leuk voor de postbode, die altijd door het te beschilderen raam naar binnen gluurt, dacht ik zo.

dsc_0006

dsc_0012Zodra je de tekening op papier af hebt, kun je met het echte werk beginnen. Plak de tekening aan de buitenkant van het raam goed vast met plakband.

Omdat ik graag wil dat de tekst vanaf de buitenkant leesbaar is, heb ik het papier met de getekende kant naar buiten geplakt.  Doordat het overdag licht genoeg is, kan ik de tekening zelfs met de stift aan de andere kant van het papier, prima overtrekken, én op deze manier heb ik meteen de tekst goed om!

Het is helemaal niet erg als je de tekening niet super precies overneemt. Gebruik de tekening als leidraad voor de tekening. Zeker als je, zoals ik, een dorpje tekent is het niet erg als er een muurtje scheef zit of een raampje iets groter uit valt. Teken je de anatomie van een renpaard op ware grote, dan zou ik iets precies overtrekken. dsc_0042

De mal maken was uiteindelijk het meeste werk, maar deze mal kun je natuurlijk heel goed hergebruiken.

dsc_0034De krijtstiften van Edding zijn ideaal voor raamtekeningen. Het vloeibare krijt wordt gelijkmatig verspreid. Af en toe is het nodig om op een horizontaal oppervlakte een beetje nieuwe inkt in de stift te “pompen”. Maak, voordat je met de tekening begint, de ramen goed schoon en zorg dat ze helemaal droog zijn. Zijn de ramen nog een beetje vochtig, dan kan het zijn dat de inkt gaat lopen. Maak je een foutje, geen probleem! De inkt is met een droge doek eenvoudig van gladde, niet poreuze oppervlakten zoals glas maar bijvoorbeeld ook spiegels of schoolborden. Het is het handigst als je de inkt eerst goed laat opdrogen voordat je deze verwijderd. Dit voorkomt strepen en vlekken op de ramen.

Wil je ook een raamtekening maken maar heb je geen inspiratie? Kijk dan even op de leuke blog van Elke (klik ). Zij heeft hele leuke kerst-teken-tips voor je!

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het hier, of op mijn Instagram of de Facebookpagina van Wolferien even weten!  Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! Mocht je tips of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!


Een reactie op “Edding raamtekeningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.