SnoepSushi!

img_7011.pngEr was een tijd dat ik dacht dat ik zo’n moeder wilde zijn die verantwoorde traktatie zou maken als de kinderen jarig zouden zijn. Glutenvrij, suikervrij, kleurstofvrij en lactosevrij. Vorig jaar, toen Boaz vier werd en ik nog dacht dat ik zo”n moeder wilde zijn, maakte ik nog suikervrije koekjes met amandelmeel en biologische eieren. De “totziensosaurus” koekjes zagen er super leuk uit, maar smaakten nergens naar en waren voor de mede-kids op het kinderdagverblijf veel te hard!

Die tijd is voorbij! Nu weet ik dat zo’n moeder ben die geen cola standaard in huis heeft, de kinderen volkorenboterhammen mee naar school geef, water laat drinken als ze dorst hebben, weinig pakjes, zakjes, en potjes gebruik en voornamelijk verse producten gebruik, en snoepmomenten bewaar voor wanneer er een feestje is. En dat vind ik al heel verantwoord!

Maar als er dan een feestje is, dan pakken we uit!

Boaz was gisteren jarig en dat moest gevierd worden!
Met Snoepsushi!
En snoepsushi maak je met snoep. Heel veel snoep!

DSC_0296.JPG

Voor het maken van snoepsushi, heb je snoeprijst nodig. Een marshmallow dient uitstekend als snoeprijst, en het plakt een stuk minder dan echte rijst! Met een marshmallow als basis kun je verschillende soorten snoepsushi maken. En, ook niet heel onbelangrijk, als iedere sushi een marshmallow als basis heeft, worden de sushi’s ongeveer even groot. Dat is wel zo eerlijk!

DSC_0299.JPG

Wij hebben drie soorten snoepsushi gemaakt:

DSC_0003.JPGNigiri:

Een stukje vis op een bedje van rijst. Een snoepvisje (of een krokodil, of een schildpad, want dat kan ook wel, toch mama?!) op een bedje van marshmallow dus. Om er voor te zorgen dat het visje op de rijst blijft liggen, heb ik ze met een dun reepje norivel (dropmatje) vast geknoopt.

 

DSC_0006.JPGMaki:

Een bolletje rijst (marshmallow) omwikkeld met zeewier (zure matjes met geknoopt met een dropveter) en een vulling van vis, groenten of ei. (snoep! )

 

 

DSC_0013.JPGUramaki:

Hier zit de rijst (marsmallow) aan de buitenkant en de zeewier (die ik heb weg gelaten) en de vulling in het midden. Voor de leuk heb ik een dun reepje zeewier (drop dus) om de sushi geknoopt.

 

Voor de vulling gebruikte ik Haribo Jamaica F!zz, Haribo Dragibus, en LookoLook dynamietstaafjes in verschillende smaken

DSC_0311.JPG

Het is handig om de staafjes op maat te snijden. Iets kleiner dan de marshmallow hoog is. Maak met je vingers een gaatje in het midden van de marshmallow en draai de opening voorzichtig een beetje ruimer. Het spekje krimt vanzelf wel weer een beetje zodra je deze gevuld hebt met de staafjes of een Dragibus (een bolletje). Wikkel om sommige sushi een zuur matje en knoop deze vast.  De dropmatjes die wij hebben gebruikt, hebben we eerst op maat gescheurd (een prima werkje voor de helpende kleuter die eigenlijk alleen maar wil proeven) maar je kunt hier natuurlijk ook prima een dropveter voor gebruiken!

En dan is het een kwestie van vullen en dichtknopen en proeven!

DSC_0329.JPG

Ik had verwacht dat het veel meer werk zou zijn maar binnen een uur hebben wij ruim 50 sushi’s gemaakt! DSC_0305.JPG

Het resultaat van een uurtje “knutselen” is één grote, gekleurde, vrolijke bende! DSC_0341.JPG

Deze sushi kun je, in tegenstelling tot de échte sushi, best een paar dagen bewaren en is dus super geschikt om van te voren klaar te maken. Geen gestress the night before dus!

DSC_0350.JPG

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijnFacebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”


5 reacties op ‘SnoepSushi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s