de Week van de Wolf #31

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

img_7041We hebben een pan nodig en dus moeten we naar Ikea. David stelt het voor dus ik stem in, good wife die ik ben. We kopen een pan, en nog één. Twee dekentjes, bestek, spatel, knijpding (essentieel volgens David) en een paar zwarte dierenbeeldjes (essentieel volgens mijzelf) weer richting huis waar we de kinderen direct in bed gooien. Zodra Boaz slaapt, versier ik traditiegetrouw zijn kamertje. Ik pink een paar traantjes weg als ik bedenk hoe snel de afgelopen vijf jaar is gegaan en ben blij met een beetje morele steun van Saar. Natuurlijk moet ik, emotrut, nog veel meer traantjes wegpinken als ik begin aan mijn verjaardagsblog voor Boaz. Maar ach, hoort er bij toch?

dinsdag

Hieperdepiep hoera!! Boaz is jarig en dat moet gevierd worden! Met zijn allernieuwste kleren aan en een feestmuts op gaat hij richting school, want iedereen mag weten dat hij deze dag verjaart.

Als ik Boaz op school heb afgezet, sjees ik naar de Action, koop de laatste traktatiespulletjes, sjees terug naar huis om de traktatie helemaal af te maken en sjees daarna terug naar school om Boaz de traktatie te overhandigen.

 

De snoepsushi (of snoeshi zoals Boaz ze noemt) is een groot succes! Als de snoeshi is uitgedeeld, gaan Midas en ik terug naar huis om even een klein (groot) dutje te doen.

img_7131Omdat we het grote feest pas zondag vieren, hebben we op een vriendin met haar zoontjes na, helemaal geen visite. De moeders kunnen aan de wijn terwijl de kindjes lief spelen. Doe mij maar meer van dit soort verjaardagen! Die avond gaan we met z’n viertjes uit eten en leer ik dat het alles behalve slim is om tegen je jarige zoon te zeggen dat hij zijn verjaardagsvuurwerk moet proberen uit te blazen. Het scheelde maar een baardhaartje of David’s baard was in vlammen op gegaan. Het was wel grappig, dat dan weer wel.

woensdag

Als je vijf bent, mag je een kinderfeestje geven. En dus verzamelde rond één uur ’s middags de eerste kiddo’s voor Boaz zijn allereerste feestje. Waar we zijn geweest, wat we hebben gedaan en hoe we het vonden lees je binnenkort op Vettt! Maar ik kan je vast vertellen dat het behoorlijk geslaagd was!

DSC_0220.jpgDe meeste kindjes gaan direct naar huis maar BFF Jay en nog een vriendje en hun moeders blijven nog even plakken. Blame it on the wine. Terwijl wij wijn drinken, krijgen de jongens honger en bestellen we een mega bende patat en knakworsten. Perfecte afsluiting van het feestje!

donderdag

img_7152.jpgBoaz is gesloopt. Afgelopen nacht hebben nachtmerries hem uit zijn slaap gehaald en hij is zo moe en verdrietig om alles dat ik school bel om te overleggen of hij een dagje thuis mag blijven. Gelukkig snapt de juf heel goed dat deze maand al achterlijk druk voor kleine kindjes is en met twee verjaardagen en een allereerste kinderfeestje erbij misschien nét een beetje te veel van het goede voor een vijfjarige. Zij stelt zelf voor om hem een paar dagen in huis te houden zodat hij topfit het kerstfeest op school kan meemaken. Wijze vrouw! En dus blijft Boaz lekker lang in bed liggen en doen we helemaal niets.

vrijdag

Ik heb een paar afspraken buiten de deur en omdat ik de jongens deze keer niet mee kan nemen,  breng ik ze naar mijn schoonmoeder waar ze weer flink in de watten worden gelegd. Ze kunnen daar de hele middag blijven en worden gevoed weer thuis gebracht waar David ze opwacht.

Ik ben dan al weer aan het werk.

dsc_0333Ik heb vrijdag tussen de bedrijvigheid door nog wel een paar super snelle kerstsnacks in elkaar geflanst.

Ideaal voor het naderende kerstdiner op school!

Op  www.vettt.nl vind je drie leuke hapjes die iedere ouder, hoe weinig (creativi)tijd je ook hebt, écht ook kan maken!

zaterdag

img_7235We hebben een missie. We hebben nog geen cadeau voor Midas en dat moet nog wel even geregeld worden natuurlijk. Ons doel is een loopfiets. Wist je dat een loopfiets in de meeste speelgoedwinkels niet te verkrijgen is? Of als het al te verkrijgen is, dan alleen in roze met Frozenplaatjes? Belacheloos! Op de drukste zaterdag van het jaar moeten wij 5 speelgoedwinkels af voordat we een loopfietsje voor Midas kunnen scoren. Natuurlijk moeten er daarna ook nog verjaardagsboodschappen gedaan worden en moet er nog een taart gebakken worden. Note to self: volgend jaar beter plannen! Terwijl de laatste cake in de oven staat, en ik op punt sta om naar bed te gaan, bedenk ik me dat ik het bed van Midas nog helemaal niet versiert heb. David stelt nog voor om het gewoon niet te doen want “hij merkt er toch niets van”, maar ik merk het wel en dus sluip ik midden in de nacht, nét voor twaalf uur, rond zijn bedje met vlaggetjes en serpentines.

zondag

Hieperdepiephoera! Midas is jarig! Zo relaxt als Boaz zijn verjaardag was, zo druk is die van Midas. Past bij het kind, zullen we maar denken. En ik heb het natuurlijk zelf zo geregeld! De visite wisselt elkaar gelukkig een beetje af en tussendoor heb ik nog tijd om de taart af te maken. Hij is bijzonder goed gelukt al zeg ik het zelf!

Jongens, wat worden de gebroeders de Wolf goed verwend! Natuurlijk krijgen ze heel veel dino’s. Dinozakdoekjes, dino-leesboekjes, dino-gipsbeeldjes, dino-shirts, dino-knutselpakketjes en een dino knuffel. Maar ook heel veel lego en een paar super gave spelletjes die ik het liefst meteen zelf wil testen. Als de laatste visite de deur uit gaat, kan ik puinruimen (lang leve de vaatwasser) en nog even snel een traktatie voor Midas in elkaar flansen. En dan kun je me opvegen! Midas barst nog van de energie en dus laten we hem nog even uitrazen terwijl Boaz al heerlijk ligt te slapen. We nemen nog een glaasje wijn, een slagroomsoesje en duiken dan allemaal het bed in.

Lieve allemaal, enorm bedankt voor alle felicitaties! Wow wat veel leuke reacties heb ik gekregen op mijn blogs over de jongens en over mijn snoeptaart. Dank jullie wel! We hebben een heerlijke feestweek gehad en enorm genoten van alles, en elkaar!

img_7213

 

Hoe was jullie week? Al last van kerststress?  xx

 


4 reacties op ‘de Week van de Wolf #31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.