Snoeptaart!

Een zelfgemaakte taart op de verjaardag van de jongens: weer zo’n zelf opgedrongen traditie waar ik veel waarde aan hecht maar wat natuurlijk eigenlijk nergens op slaat. De jongens zouden het ook heel tof vinden als ik met een slagroomtaart met foto van hen van de Hema aan zou komen zetten. Maar het gaat er niet om wat zij willen, maar wat ik wil en ik wil zelf een taart maken!

DSC_0089.JPGNou draai ik er mijn hand niet voor om, om een cheesecake op tafel te zetten. Een appeltaart gaat me ook nog wel enigszins goed af. Ik maakte al eens eerder een heerlijk rabarber-aarbeientaartje.  En de enige uitdaging van de meer dan vurrukkulluke Tony Taart is om hem niet op te eten voor de verjaardagsvisite gearriveerd is. Maar met een kinderverjaardag, wil ik een kinderverjaardagstaart. Zo’n taart waarvan het belangrijker is dat ze er leuk uit zien, dan dat ze lekker smaken. Zo’n taart waarvan het glazuur al van je tanden knapt als je er alleen nog maar naar kijkt. Zo’n taart dus!

Een tijdje geleden vroeg ik Boaz dan ook welke taart hij dit jaar wilde. Hij wilde een roze chocoladetaart met aardbeien en slagroom en vijf kaarsjes. Oh en een dino erop. Helemaal dikke prima! Dat kan ik. Moeilijkheidslevel medium.

En toen zag Boaz per ongeluk de verjaardagstaart van Food Love & Happiness Danielle voorbij komen, en toen wilde hij dus ook zo’n taart.

Snoeptaartmissie is aan!

img_7234

Bij Jamin scoor ik een hele bende snoep. Ik probeer om zoveel mogelijk blauw, wit en zilversnoep te kopen omdat het mij wel leuk lijkt om er enigszins een eenheid qua kleur in te houden. Boaz is het daar niet mee eens en vult de snoepzak met de meest bontgekleurde  snoepjes die hij kan vinden.

It’s his party

 

 

 

Tijdens Local Treasures kocht ik hartjes-sterretjes bij van dehartjeswinkel.nl. * Toen wist ik nog niet dat ik deze taart ging maken maar dit soort sterretjes komen altijd wel een keer goed van pas!

Tip: kleine snoepjes zoals Smarties zijn perfect om te decoreren en niet te zwaar om ook de aan de zijkant van de taart te plakken. Om de hoogte in te gaan heb je stevig snoep nodig. Denk aan lolly’s (op houten stokjes) zuurstokken, poedersnoep in buisjes en chocolade.

1780908Voor een gedecoreerde taart wordt vaak een speciale cakemix gebruikt. Ik vind deze eigenlijk altijd veel te droog en smakeloos en heb daarom een gewone cakemix gebruikt. Ik heb gekozen voor de Fijne Cake van Lidl.*

Met een hoge springvorm van 18 cm doorsnee heb ik twee cakes gebakken. Ik heb er nog over nagedacht om een fancy vulling te maken om tussen deze twee cakes te smeren maar de cakes zijn zelf zo lekker dat ze niet heel veel extra’s nodig hebben. Om ze te laten “plakken” heb ik er nog wel een dikke klodder Nutella* tussen gesmeerd.  Voor extra steun heb ik er drie op maat gesneden saté prikkers in gedrukt.

 

img_7238.jpgAls de cake helemaal afgekoeld is, kun je er de botercrème op smeren. Botercrème maak je heel eenvoudig door gelijke hoeveelheden roomboter en poedersuiker met elkaar te mengen. Door er een druppeltje vanille extract aan toe te voegen maak je de botercrème lekker op smaak, maar dit kan natuurlijk ook heel goed met een ander smaakje! Ik heb er een paar druppels rode kleurstof door gemixt om de roze kleur te krijgen. Een smeerwerkje eerste klas en ik snap echt niet hoe mensen het voor elkaar krijgen om dit er netjes op te smeren zonder dat er een laagje cake in de botercrème brokkelt. Maar goed, doorrrrr. Tijdens het smeren van de botercrème heb ik de cakes op de de bodem van de springvorm laten staan. Op deze manier kon ik de cake gemakkelijk draaien en zelfs op tillen om de onderkant te versieren met discodip.

Je kunt gesmolten chocolade gebruiken om over de taart te gieten maar ik heb zelfgemaakte karamelsaus gemaakt. Let er ook weer op dat  wat je er ook overheen giet, voldoende is afgekoeld om de botercrème niet te laten smelten! Zorg er voor dat de saus dik genoeg is zodat het niet te veel gaat lopen. Een paar “druppels” over de rand is voldoende!

En dan begint het allerleukste gedeelte van het maken van deze taart! Decoreren! Je kunt het zo gek niet bedenken! Alles mag. Je kunt plakken, steken, drukken, duwen. Doordat de cake stevig genoeg is blijft zwaar snoep er goed recht op in staan en door de dikke plakkerige laag botercrème en de karamelsaus plak je de andere snoepjes heel eenvoudig op hun plek!

Voor een eerste poging vind ik hem behoorlijk goed gelukt en, veel belangrijker natuurlijk, Boaz en Midas vinden de taart fantastisch. Ze kijken hun ogen uit en inspecteren de taart van alle kanten! Missie dik geslaagd!

DSC_0041 (2).JPG

 

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijn Facebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”

*ik ben voor deze blog NIET gesponsord!


3 reacties op ‘Snoeptaart!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s