Kerstige Crème likeur

dsc_0031-2Een tijdje geleden kwam ik ergens online een recept van een crème likeur tegen waar ik een beetje van begon te watertanden. Iets met drank, slagroom en Nutella. Die moest en zou ik maken!

En toen heb ik mijn telefoon gereset omdat ik weer eens geen opslagruimte had en BAM:  linkje voor dit goddelijke recept…weg!

Ik heb nog een poging gedaan om het recept terug te vinden maar dat lukte niet snel genoeg en ik had eigenlijk ook te weinig geduld om heel het wereld wijde web af te speuren naar dat ene recept. Drank, slagroom en Nutella kan ik zelf ook wel mixen. De verhoudingen zoek ik zelf wel uit… door te proeven!

Na een tijdje mixen, mengen, proeven, aanpassen en weer proeven heb ik hét recept gevonden waar ik heel gelukkig van word! En natuurlijk deel ik dit graag met jullie…

Ho Ho Ho.. Vrolijk kerstfeest!

DSC_0058 (2).JPGNodig:

300 ml Amaretto
450 ml slagroom
120 gram poedersuikerpoedersuiker
2 eetlepels Nutella

Doen:

Meng de amaretto en de Nutella in een grote schaal goed door elkaar tot de Nutella helemaal is opgelost. Meng vervolgens de slagroom en de poedersuiker  er door en klaar! Zo eenvoudig is het! Schenk dit heerlijke drankje in een glazen fles of potje dat je van te voren even hebt uitgekookt. Zorg er wel voor dat de fles of pot goed af te sluiten is. Doordat je slagroom gebruikt, blijft de drank maar een paar dagen goed. Geen nood, voordat de houdbaarheidsdatum verstreken is, is de fles wel leeg.. Trust me!

Het resultaat van dit supersnelle brouwsel is een romige, zoete drank waar je het meteen warm van krijgt! 

Bewaar de drank in de koelkast, koud is deze het allerlekkerst.  Deze crème likeur is natuurlijk ook een ideaal cadeautje voor onder de kerstboom. Mij zou je er in ieder geval heel erg blij mee maken!

Tip: vervang de amaretto met een kruidige rum. Deze versie is niet zo zacht als crème likeur met amaretto maar ook erg lekker!  Voor gebruik even schudden! Proost!

DSC_0004 (4).jpg

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het hier, of op mijn Instagram of de Facebookpagina van Wolferien even weten!  Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! Mocht je tips of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!

!”


2 reacties op ‘Kerstige Crème likeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s