de Week van de Wolf #32

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Zodra de kids in bed liggen, ga ik in bad. Tweeeneenhalf uur later kom ik er pas weer uit. Ik ben er achter gekomen dat ik helemaal niet van een heel heet bad houd. Een lauwwarm bad met heel veel schuim vind ik dikke vette prima! De Blood Orange & Camomile van Lidl is trouwens echt een aanrader! img_7286

dinsdag

img_7297’s Morgens vroeg heb ik een hele leuke afspraak. Zodra Boaz naar school is, gaan Midas, Drees (het konijn) en ik op pad. Op de radio draaien ze “we all stand together” en zodra de uil de katten gebied om stil te zijn, sssssht Midas mee. (dit snap je alleen als je het liedje en de clip kent). Natuurlijk wil hij het liedje daarna nog zesduizend keer horen. Ach ja, met kerst mag dat. Een uurtje voordat ik Boaz moet ophalen van school, belt juf dat hij ziek is. Boaz is de hele week al grieperig, hangerig, huilerig, hoesten als een zeehond en gewoon bleh. Hij wil zo graag naar school maar hij houdt het gewoon echt niet meer vol. En dus knal ik in de moedermodus, bel ik het werk af en staat er mij een avond vol snotneuzen, huilende jongens, kots, poepluiers, diarree-ongelukjes en een spontane bloedneus te wachten. En dat alles terwijl David geniet van zijn kerstborrel…verschil moet er zijn!

woensdag

img_7341De jongens zijn nog steeds ziek. Al mijn strak geplande pre-kerstplannen vallen in het water. Boodschappen moeten wachten, cadeautjes worden via bol.com besteld en de kerstborrel gaat voor mij dit jaar niet door.
Midas is niet echt ziek maar ook niet echt fit en is maar voornamelijk heel erg blij dat mijn billen dik genoeg zijn om op te liggen. Ik ben blij dat hij er tenminste nog één iemand is die daar blij mee is!

donderdag

img_7416Boaz wil dolgraag naar het lichtjesfeest op zijn school die avond.Om er voor te zorgen dat hij zo fit als mogelijk is op school kan verschijnen, blijft hij die ochtend ook nog in huis. Terwijl David bij de jongens blijft, ga ik boodschappen halen. HELL! Scheldende mensen, ruzie om de laatste komkommer, botsende boodschappenkarretjes, lange rijen voor de kassa en dan van die dames die gaan zeuren dat ze niet begrijpen waarom het zo druk is en dat ze het zo vreselijk vinden en dat hij zo naar is om er te zijn… Ik vind het wel grappig. Drie supermarkten later heb ik alle boodschappen in huis en haal ik snel Jay van school en bereiden de jongens zich, onder het genot van een filmpje en een versiert kerstkoekje, voor op het feest. En dan blijkt dat ik de blouse van Boaz nog moet strijken en ik heb geen idee waar het strijkijzer ligt. Ik strijk, uit principe, nooit. Maar voor mijn zoon’s kerstdiner wil ik mijn principes wel even in de ijskast zetten. Met schaamrood op de wangen klop ik bij de buurvrouw aan om haar strijkijzer te lenen. Loedermoeder en horrorhuisvrouw to the max!
Net op tijd hebben Jay’s moeder en ik de jongens mooi aangekleed (gestreken blouse en alles)  en met opgewarmde saussijzenbroodjes en pindakaas-rendiertjes in de klas gedropt. Voor de ouders is er een buffetje met hapjes en wij hebben stiekem een flesje wijn meegenomen. Een grote gezelligheid dus!

vrijdag

img_7447En dan is het vakantie! Voor de jongens tenminste, ik moet die avond werken. Ik heb een beetje een pisbui. Ik weet van mezelf dat ik er heel erg goed in ben om tijdens zo’n bui te blijven hangen in het negatieve en mezelf heel zielig te vinden. Maar dat heeft geen zin! En dus besluit ik om me niet langer kut voelen omdat andere mensen kut doen. Met hervonden positieve energie maak ik het hele huis schoon terwijl de jongens “rustig” in bad zitten en maak ik ook nog een goddelijk drankje voor de feestdagen. Omdat ik het originele recept niet meer kan vinden, moet ik behoorlijk vaak proeven of het wel oké smaakt. Helemaal niet vervelend!

DSC_0042.JPGAls ik even de badkamer binnen gluur blijkt dat de jongens niet zo rustig in bad zaten als ik vermoedde. Boaz heeft de blauwe waterverftabletten ontdekt en het lijkt Midas wel een goed idee om die alle tien (!) in het badwater te gooien. Twee blauwe kinderen zijn het resultaat. Gelukkig is het meeste blauw er na een uurtje weken onder de douche en heel goed schrobben wel af. Het blauw dat er nu nog op de huid van de jongens zit, zit onder de kleren. Zolang ze niet voor inspectie worden opgeroepen, is dat geen probleem!

zaterdag

dsc_0004-4De crème likeur die ik “voor de feestdagen” heb gemaakt, is al op. David (held) gaat naar de supermarkt om genoeg ingrediënten te kopen om een nieuwe voorraad te maken terwijl een beetje bij kom van een nacht werken. Voor ik weer moet werken maak ik nog een paar Tony taartjes en pak ik de laatste cadeautjes in. Ik ben ’s avonds net op tijd in huis om aan te schuiven bij het heerlijke christmas-eve-diner dat David heeft gemaakt en daarna gaan we cadeautjes uit pakken, toetjes eten en een filmpje kijken tot de jongens van moeheid op de bank in slaap vallen en wij rozig van de crème likeur de Roast van Gordon kunnen kijken. Bridget, meid, doe maar niet meer, die botox en plakwimpers.

zondag

img_7531.jpgEerste Kerstdag! Ho, Ho, Ho! In pyjama, met slaapoogjes en ontploft haar, nuttigen wij een heerlijk kerstontbijtje. Als het tijd is voor Midas z’n middagdutje, kunnen Boaz en ik in alle rust de laatste hand leggen aan de Tony snoeptaart. Als deze klaar is wil hij graag een spelletje doen. Onder de kerstboom lag “snakes & ladders” en die moet getest worden. 42 (!) minuten doen we er over om het spel uit te spelen. Die schijtslangen zorgen er telkens voor dat we helemaal op nieuw kunnen beginnen. Ik heb zo’n idee dat we dit spel niet heel vaak zullen spelen. Tijdens het spelletje kunnen we wel snoepen van al het lekkers dat niet meer op de taart past… dat maakt heel veel goed!

dsc_0072

En dan is het tijd om ons klaar te maken voor het kerst diner!

img_7544

Nadat we allemaal schoon en fris zijn (en ik natuurlijk het gouden glitter kroontje gemaakt door lieve Maryke op heb) gaan we naar mijn schoonouders om te vreten, te drinken, nog meer te vreten, te kaarten, te drinken en te vieren. Een perfecte eerste kerstdag! Anderhalve liter crème likeur, een Tony-taart met ijs en slagroom en heel veel meer lekkers en we gaan rollend naar huis. Ik ben bang dat ik zo een kuiltje in mijn matras moet graven!

Ho Ho Ho… Merry vreetfestijn!

img_7494

Hebben jullie eerste kerstdag overleefd? Lag er nog iets onder de kerstboom? En heb je heel toevallig de creme likeur al gemaakt? (nee? doen hoor!) xx


5 reacties op ‘de Week van de Wolf #32

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.