Snoeptaart 2.0 : Tony!

dsc_0041-2Voor de verjaardag van de jongens maakte in onlangs een knalkleurige snoeptaart. Hoe ik deze taart heb gemaakt heb je <hier> kunnen lezen!

Deze taart, met al haar kleur en snoep en vuurwerk, is meer perfect voor een kinderverjaardag. Voor kerst vind ik hem iets te bont, iets te kleurrijk, iets te “glazuur knapt van je tanden als je er alleen al naar kijkt”. En dus heb ik een ander taartje voor de kerstdagen bedacht.

dsc_0058-2Dit jaar schuiven we op 1e Kerstdag aan bij mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder zorgt voor het eten en wij “hoeven niets te doen”. Om niet helemaal met lege handen aan te komen, heb ik aangeboden om wat lekkers mee te nemen. Een met het flesje “Kerstige Creme Likeur” dat ik gisteren maakte, zal ik menig schoonfamilie-lid  wel blij maken.

Met een Tony-taartje maak ik waarschijnlijk iedereen blij. Met een Tony-snoeptaart is succes helemaal gegarandeerd. (hoop ik)

Het recept recept van de Tony karamel-zeezout taart heb ik, met toestemming, geleend van SJKitchen. Ik heb de taart al heel vaak gemaakt en de taart is echt goddelijk! Omdat ik het recept van haar altijd een beetje weinig vind, (dat ligt vast meer aan mij dan aan haar…) neem ik meestal anderhalf keer de hoeveelheid.  Voor het taartje van vandaag heb ik het recept verdubbeld.

12105016_778087485659810_348846212_n.jpg

Ik heb het beslag verdeeld in over twee springvormen. Ik heb verschillende afmetingen springvorm gebruikt, maar je kan natuurlijk ook dezelfde grote gebruiken zoals ik bij mijn eerste snoeptaart heb gedaan. Voordat je verder gaat, zorg ervoor dat zowel de taart als de karamelsaus goed is afgekoeld! De grootste taart heb ik een keer in de breedte door gesneden en tussen de lagen taart een laag karamel gesmeerd. Tussen de grootste onderste laag taart en de kleinere bovenste taart heb ik ook nog een laag karamel gesmeerd. De taartjes zijn goed stapelbaar maar voor de zekerheid heb ik er toch drie op maat gesneden saté prikkers ingestoken zodat de taart goed blijft staan. De rest van de karamelsaus verdeel je op de bovenkant van de gestapelde taart.

dsc_0009En daarna kun je versieren! 

Ik gebruikte, natuurlijk, Oranje Tony. Een deel van de repen chocolade moet je gebruiken voor het beslag van de taart. Het blokje met de Tony-letters heb ik bewaard. Verder heb ik kerststokken, zoute popcorn, blokken Lonka fudge, pindarotsjes en Maltesers chocoladeballen gebruikt. Maar je kunt natuurlijk van alles gebruiken! Marshmallows, gesmolten chocolade, chocolade-amandelen, daim-chocolade, of m&m’s zijn ook super geschikt! Strooi er, vlak voor je de taart serveert, nog een paar vlokken zeezout over. Doe je dit te vroeg, dan smelten ze in de karamel.

En voor je het weet is de taart af! De vorige snoeptaart was al niet bijster veel werk, deze is, doordat je geen botercrème hoeft te smeren, nog minder werk! Picture this, met een bolletje vanille-ijs of een flinke dot slagroom en een glaasje zelfgemaakte crème likeur ernaast… Dan heb je helemaal geen uitgebreid kerstdiner meer nodig toch!?

DSC_0072.JPG

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijn Facebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”


2 reacties op ‘Snoeptaart 2.0 : Tony!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.