Help Heleen Helpen

img_1470Twaalf weken lang heeft Heleen zich tijdens ons Project Dunne Deernes van haar sportiefste kant laten zien. Ik heb haar door diepe zweterige dalen zien gaan en ik heb haar zien stralen (waarschijnlijk ook van het zweet) als ze het meer dan vier minuten die kloterige k*t trap-machine-apparaat-dinges-from-hell uit hield. Hoewel ik haar steeds smaller zag worden, zag ik haar ook enorm groeien. Want, waar we na de eerste les amper in staat waren om een het flesje water op te tillen om een slokje te nemen, deden wij, maar vooral Heleen, gewoon nog tien extra push-ups. Omdat het kon! En, zoals al eerder met schaamte gemeld, ik heb mijn twaalf weken minder slank afgesloten dan dat ik gehoopt had (al zijn mijn billen ook wel ietsiepietsie meer buns-of-steal-ish), heeft er Heleen er heel wat kilo’s en centimeters afgeknald! Super trots ben ik dan ook op haar.

Nog trotser werd ik toen ze mij vertelde dat ze door één van de verpleegkundige van het Sophia Kinderziekenhuis was gevraagd om mee te doen met “sporten van Sophia” en dat ze gewoon meteen, zonder twijfel,  ja heeft gezegd! Sportief 2.0!

Heleen en ik hebben regelmatig happend naar adem op de lopende band gestaan. Of heel hard hijgend op eerder genoemde klotige k*t trap-machine-apparaat-dinges-from-hell. Maar dat onze conditie zo slecht was, is natuurlijk vooral onze eigen schuld geweest . En de schuld van de wijntjes, de Tony’s, de sushi, de patatjes oorlog, de paprika ribbelchips en het Netflix bingewatchen.

Voor sommigen is niet het lekkere eten, de vele drankjes en het weinige bewegen de reden dat ze naar adem moeten snakken. Sommigen hebben de dikke pech dat ze geboren worden met een afwijking waardoor ademhalen niet eenvoudig gaat.

fullsizerender-2-640x400Heleen maakt dagelijks van heel dicht bij hoe vreselijk het is als adem halen niet “de gewoonste zaak van de wereld” is. Haar zoon, een vrolijke,actieve, lieve, ondeugende, dino-fan net als mijn eigen zoon,  is helaas afhankelijk van zijn trachea canule, thuisbeademing en sondevoeding. En haar zoon is niet de enige die moet vechten voor lucht. Jaarlijks worden er heel veel kinderen geboren waarvoor ademhalen een enorme, soms onmogelijke opgave is. Omdat onderzoek voor en behandeling van deze kinderen noodzakelijk is om hen het leven iets makkelijker te maken, om hen iets meer lucht te geven, gaat Heleen in februari samen met heel veel andere toppers drie (3!) uur fietsen om zo veel mogelijk geld op te halen.

Natuurlijk steun ik haar missie. Niet alleen door zelf ook te doneren, maar ook om haar geweldige actie via dit blog een beetje extra aandacht te geven. En ik hoop van harte dat jij, ja jij! na het lezen van Heleen’s verhaal en gemotiveerd door mij, ook een kleine donatie wilt doen! 

Door op onderstaand logo te klikken kom je op de persoonlijke actiepagina met Heleen’s verhaal en waar ook persoonlijke foto’s op staan. Wanneer je op doneren klikt, kun je kiezen welk bedrag je kunt missen. Laat je niet afschrikken door het bedrag van €15,- dat je als eerste kunt selecteren. Je mag ook zelf een lager bedrag invullen en elke euro is er één! Heleen, Juliën en vele andere kindjes waarvoor niks vanzelfsprekend is zullen je enorm dankbaar zijn.

sporten voor Sophia

www.sportenvoorsophia.nl

Dus blijf lekker in je luie stoel zitten. Neem nog een slokje goede, rode wijn.  Neem een hap heerlijke chocolade, sta stil, geniet, adem in en besef je hoe heerlijk het is om dit zonder moeite te kunnen doen. En laat Heleen maar fietsen… !


4 reacties op ‘Help Heleen Helpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.