de Week van de Wolf #35

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

sneeuw-16Een tijdje terug maakten Midas en ik een slinger van pinda’s voor de vogeltjes. En nu zit meneertje iedere dag in de grote stoel voor het raam te kijken of de vogeltjes wel goed eten. Dat doen ze!

De slinger is al bijna aan vervanging toe en ook van de vetbollen wordt gretig gegeten. All you can eat is ook bij vogels hot!

 

dinsdag

15978913_10207816887527220_667499244_n.jpgEen tijdje geleden won ik bij  Mijnlevenalsmama een Hippy Skippy. We mogen het knalroze (echt, zeer aan je ogen roze) hertje vandaag welkom heten en Midas sluit het beest meteen liefdevol in zijn armen. Omdat het beest niet haart, niet poept en niet uitgelaten hoeft te worden, mag het blijven en nu pronkt het roze hert dus midden in onze woonkamer want “in de bijkeuken is het zo koud en dat is zoooo zielug voor het hertje, mama!”

Oh noh. Omdat ons ander huisbeest wel haart en onze oude stofzuiger geen zin meer had om die haren telkens op te zuigen, gaan we met het hele gezin richting mediamarkt om een nieuwe stofzuiger uit te zoeken. Ik had geen idee dat er 495803 verschillende soorten zouden zijn en ik laat de beslissing dan ook aan stofzuigexpert David over. Na veel wikken en wegen kiest hij voor een mooi blauw model en thuis gaat hij meteen zijn nieuwe aanwinst testen. Zonder morren zuigt hij het hele huis! Ik laat hem vaker een stofzuiger kopen denk ik.

woensdag

Ik maak taart! Omdat we niets te vieren hebben… Een sushitaart wel te verstaan. Met de left over rijst en zalm van dinsdagavond en een paar andere ingrediënten die ik gewoon in huis heb. Omdat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om aan de taart te beginnen, zonder dat Boaz thuis is, moet ik wachten tot hij klaar is met school en klaar is met zwemles. Lastig lastig! Maar het is gelukt! Het super eenvoudige recept van deze taart vind je hier! sushi taart (14).JPG

 

Als we eindelijk aan de taart kunnen beginnen, vraagt Boaz of we taart eten omdat hij geen luizen heeft. Ondanks dat we ook taart hadden gegeten als hij wel luizen had, vieren we zijn luisvrije koppie met een extra groot stuk! Hoe je aan luizen komt, en belangrijker, hoe je er weer van af komt, lees je op mijn blog op mamazijn! <klik>

donderdag

Declutter-donderdag! Het speelgoed van de kids moet eraan geloven. Een hele dag ben ik bezig met het uitzoeken van dino’s, auto’s, duplo, kapotte knikkerbanen, incomplete puzzels en stiften zonder dop. Midas bewaakt zijn nieuwe hert zodat ik deze niet per ongeluk ook bij het grof vuil zet, maar dat zou ik natuurlijk nooit doen! Ook ik ben een beetje van Ugly Pink gaan houden!

dsc_0025Aan het einde van de middag heb ik twee vuilniszakken vol met kapot speelgoed verzameld en één grote tas vol speelgoed waar we andere kindjes heel blij mee gaan maken. Ik ruim meteen de bijkeuken op en gooi het kapotte speelgoed weg voordat Boaz thuis komt. Hij heeft niet in de gaten dat de helft van zijn speelgoed “niet meer is…”. Geen drama en toch een opgeruimd huis! “Declutteren doe je in je eentje” en nog veel meer handige declutter-tips lees je <hier>.

vrijdag

Sneeuw! Midden in de nacht, terwijl ik wakker lig en naar buiten kijkt, zie ik de sneeuw al hoger en hoger worden in onze achtertuin. Hoewel ik die nacht meer wakker ben dan slaap, ben ik achterlijk vroeg wakker én in de kleren. We moeten naar buiten. We moeten een sneeuwpop sneeuwkonijn maken voor alles smelt. We moeten op de slee naar school en we moeten heel erg genieten van de tien centimeter witte kou. Sneeuw geeft energie. Heerlijk!

sneeuw (6).JPG

Die avond heb ik een date met een lieve vriendin die ik veel te weinig zie! We maken, op aanraden van Danielle van FoodLoveandHappiness , gebruik van een Social Deal en gaan naar Bistro Dreams voor een viergangendiner. De prosecco is heerlijk, het toetje verreweg vurrukkulluk en het gezelschap perfect. Dat de rest iets te wensen overlaat, nemen we voor lief. Negativiteit is zooooo 2016. Na het eten gaan we, alsof we begin twintig zijn en geen kinderen hebben die de volgende ochtend om zes uur (of eerder) wakker zijn  de stad in! Ik moet nog terug rijden en drank zit er voor mij, op het glaasje prosecco na, niet meer in maar het is achterlijk gezellig en ga pas om middernacht (ik slaap dan meestal al drie uur!) weer richting huis.

zaterdag

BFF Jay is blijven slapen en samen met Boaz en Jay ga ik naar de techniek-dag in het Heim museum. De jongens mogen een tol maken van een cd, een knikker en een dop van een fles. Prima opdracht, maar de rest van het museum is veel interessanter.

heim (3).JPG

De jongens zijn niet weg te slaan bij alle vitrines waar je, door op een knopje te drukken, machines in werking zet.

heim (31).JPG

Helaas kunnen we niet te lang blijven want David en ik hebben  diezelfde middag een bierdate bij  het Stanislaus Winterwonder Bierfestival in hartje Enschede. Iets na de middag brengen we Jay naar huis en de kinderen naar mijn schoonouders. Als we bij de Grote Kerk aankomen, hangen de echte bierfans er al met de benen uit. Binnen is het gezellig, druk, warm en het bier stroomt rijkelijk uit de verschillende taps. Ik ben wederom de BOB en proef alleen. Maar dat mag de pret niet drukken. De biertjes zijn heerlijk! Ik zie heel veel oude bekenden en ben alleen al gelukkig omdat ik in Enschede ben!

gelukt.jpg

zondag

thumbnail_img_8474Omdat de kindjes uit logeren zijn, en Midas dus niet midden in de nacht begint te schreeuwen dat hij bij mij in bed wil, slaap ik voor het eerst in weken “goed”. We slapen uit, doen weinig, doen een middagdutje en sluiten de dag, het weekend én de week goed af met een etentje bij Le Pompidou. Spareribs, pannenkoeken, patatjes met kipnuggets en een wafel met warme kersen, slagroom en vanilleijs toe. Je snapt: Ik knap uit elkaar! Morgen gaan we weer op dieet. Echt!