Het grote “Wolferien Decluttert project” #3

thumbnail_img_8496Bomvol energie word ik vóór dat de wekker af gaat wakker. Zoals je op Mamazijn hebt kunnen lezen is januari niet echt mijn maand. Maar vandaag is een  onverwachte uitzondering op de gehele malaise en daar maak ik dan ook goed gebruik van. Zodra Boaz naar school is neem ik Midas mee naar boven zodat ik hem in de gaten kan houden terwijl ik onze slaapkamer declutter.

In onze slaapkamer staat weinig. Een stoel en een bed (duh) en dat is het wel. Minder troep, minder rommel. Deze ruimte is hierdoor heel snel netjes te krijgen en dat is natuurlijk fijn. Onze slaapkamer heeft echter wel een paar vaste kasten en luiken waar ik zo heel af en toe wat rommel achter donder. Deurtje dicht, niemand die het ziet.

Ik zie het niet, maar ik weet het wél …

Ik weet dat die rommel daar ligt te rommelen en dat stoort me. Tijdens mijn grote slaapkamer-declutter gaan dus ook deze deurtjes open, gaat de rommel er achter weg en wordt alles (!) uitgezocht en op één van de drie welbekende stapels gelegd.

houden – weggeven – weggooien

De stapel weggeven wordt groter en groter. Kleding die écht niet meer age appropriate is. Kleding die niet meer past en, al vallen we zeventig kilo af, ook niet meer gaan passen. Kleding die, al zou het weer passen, gewoon niet meer past. Weg ermee! Ik heb twee spijkerbroeken die nog nét niet passen wel bewaard. Een mens moet toch hoop houden!

Na het declutteren heb ik, mijn eigen tips nalevend, de slaapkamer helemaal schoon gemaakt. Tijdens de Hema-date die ik maandag met Maryke had, heb ik een zachtroze dekbedovertrek gekocht. Hoewel David het niet helemaal met de kleur eens is, gaat deze er toch op. I Love It! 

declutter slaapkamer (21).JPG

Wij hebben twee losse dekbedden. Ik lig, afhankelijk van hoe koud het is, onder één of  alle twee de dekbedden (en nu zelfs onder een ouderwets donzen dekbed die echt goddelijk warm is) en David ligt hooguit onder één dekbed. Voor ieder wat wils dus. We hebben zes kussens in bed. Heerlijk om ’s avonds een “nest” van te maken maar ook super handig als er midden in de nacht onverwachte logeetjes in bed kruipen.

declutter slaapkamer (28).JPG

Ik heb heel veel leesboeken. Dozen vol. De bedoeling is om ooit een mega boekenkast in de woonkamer te plaatsen zodat al mijn boeken hierin netjes kunnen worden uitgestald. “Alle verhalen” van Roald Dahl is het enige boek dat tot nu toe gepromoveerd is van “doos in kelder”  naar “plankje op de slaapkamer”. Dozen met boeken uitzoeken staat nog op mijn declutter-to-do-list.  Maar dan is het nog de vraag of er een boekenkast gaat komen. (ik zou niet weten waar!)

declutter slaapkamer (37).JPG

Achter de hoge deurtjes bevindt zich onze “inloopkast”. De kast is gemaakt om de kleding van een jong meisje in op te bergen en eigenlijk helemaal niet geschikt voor de kleding van  twee volwassen mensen. Het is dan ook maar goed dat ik heel weinig kleding heb (en nu, na het declutteren, nog minder!)  De kast moet nodig een nieuwe, meer functioneler indeling krijgen en misschien moeten we ook maar eens op zoek gaan naar een mooi dressoir waar we ook een deel van onze kleding in kwijt kunnen. Maar voor nu kan het er weer eventjes mee door.

 

declutter slaapkamer (25).JPG

De schommelstoel mag blijven staan. De lelijke blauwe lade moet nog steeds een keer geschilderd worden en ook de plintjes moeten nodig een keer gelegd worden maar verder ben ik heel gelukkig met onze opgeruimde, frisse, schone slaapkamer! Oooh wat zal ik lekker slapen vannacht!

declutter slaapkamer (41).JPG

Het resultaat van een ochtend declutteren (ik heb ook Midas zijn kast meteen gedaan) is vier volle tassen kleding. Allemaal schoon en fris en heel en prima voor iemand anders maar niet meer voor ons. Daarnaast heb ik een klein stapeltje prachtige babykleertjes voor een heel klein ukkie bewaard om aan een vriend met een pasgeboren zoon te geven. Eén grote verhuisdoos vol met troep gaat zodadelijk gewoon naar de vuilstort. Daar kan ik niemand mee blij mee maken. Alleen mezelf, door het weg te gooien!

thumbnail_fullsizerenderMijn Instagram, de keuken, het speelgoed, de slaapkamer en de kleding van David, Midas en mijzelf zijn in de afgelopen weken gedeclutterd. Hoewel dit nog maar het puntje van de ijsberg is (de kelder, de kamer van Boaz en de schuur vormen denk ik 90% van de rommel!) voelt het al zo veel fijner nu en deel opgeruimd is! Ik, als ervaringsdeskundige, schreef ook een blog vol tips om jouw declutter-project tot een groot succes te maken. Deze blog vind je <hier>. 

Ben jij ook aan het declutteren geslagen? Laat het op instagram dan even weten met de #teamdeclutter.  Wie weet kom jij, net als de kelderkast van Heleen, in mijn “declutter-hall of fame!”