Popcorn!

De vlag mag uit want vandaag is het Internationale Popcorn Dag!

Hoewel ik popcorn heerlijk vind, eet ik het eigenlijk alleen maar als ik in de bioscoop ben. Dan neem ik, tot grote ergernis van David, zoete en zoute popcorn door elkaar. Voor het verrassingseffect en voor de hemelse combinatie van deze twee smaken.

Een van mijn vroegere huisgenoten maakte trouwens popcorn als een baas. Niet in een zakje in een magnetron (zoals ik nog steeds vaak doe). Hij deed de gedroogde mais in een pannetje met een hele bende suiker. De deksel een beetje scheef zodat warme lucht wel kon ontsnappen, maar de gepopte corn niet. Het resultaat was een mierzoete, goddelijke, aan elkaar plakkende bende die binnen no time op was! Alleen daarom mis ik deze huisgenoot soms.

Maar popcorn is veel meer dan alleen een bioscoopsnack of een zoete bende. Om Popcorn Dag te vieren heb ik een paar verrassende popcorn-recepten voor je op een rijtje gezet die je écht een keertje moet proberen. En welke dag is om dit te doen is nou geschikter dan op Popcorn Dag?!

popcorn-1
fotocredits: OhMyFoodness

OhMyFoodness heeft op haar site een overheerlijk recept van chocolade marshmallow popcorn  staan.

Een sausje van boter en gesmolten marshmallows bedekt ieder stukje popcorn en tussen de gepofte mais door zitten stukjes chocolade en koekjes. Ik kan me zo goed voorstellen dat, als je de stukjes chocolade vervangt door sliertjes gesmolten Tony, de popcorn mogelijk nog lekkerder wordt!

Kwijl je al!? 

 

SONY DSC
fotocredits: chickslovefood

Chickslovefood vertellen, super lief van ze, dat zelfgepofte en gekruide popcorn een prima verantwoorde snack kan zijn. Niet als je er kilo’s suiker overheen strooit, maar wel met bijvoorbeeld Parmezaanse kaas en rozemarijn! De rozemarijn laat je met de mais mee poffen en als de popcorn is afgekoeld bekleed je de popjes met een laagje Parmezaanse kaas en citroensap. Mocht je dus dit weekend visite krijgen en je bent de zak ribbelchips naturel ook beu, ga dan voor deze popcorn! Mocht je geen kaasliefhebber zijn (hoe dan?!) dan hebben de chicks nog een paar andere geweldige popcorn recepten op hun site staan!

dsc_0072Zoals je een paar weken geleden hebt kunnen zien, heb ik gewone  magnetron-popcorn gebruikt om de Tony snoeptaart mee op te leuken.

Popcorn is super handig om cakejes en taarten mee te decoreren omdat het zo licht is. Hierdoor kun je het eenvoudig “plakken” en zakt het niet snel naar beneden!

 

 

popcorn3.png
fotocredits:Endlessweekend

De zusjes van Endlessweekend maakten popcorn met een persoonlijke twist.

Larissa koos voor Sweet Cinamon, wat me heerlijk in de oren klinkt.

Tara maakte popcorn met Italiaanse kruiden en chili poeder! Een warme zomerse avond, bbq aan, koud biertje in je hand en een schaaltje Italian Herbs Popcorn…

zie je het al voor je?! 

 

1384816Heb je na het zien van al deze popcorn recepten echt onwijze trek in gekregen? (snap ik) Maar heb je geen zin om zelf kruiden toe te voegen of chocolade te smelten om erover een te gieten (snap ik ook nog wel)? Xenos heeft dé oplossing! Een giftset, die je ook best aan jezelf cadeau mag doen, met mais dat al gekruid is in zes verschillende smaken (Psst: dit pakketje is nu ook nog in de opruiming!) . Je moet het alleen nog wel even zelf poppen. Maar echt, zo moeilijk is dat niet! Voor je het week zit je met een mega bak, zelfgepopte, warme popcorn op de bank!

Ikzelf vier popcorn trouwens met een bakje good old Karamel Zeezout Popcorn.

HieperdePop Hoera! 

DSC_0075.JPG