shoplog: Action

Ik was al in geen tijden bij Action geweest en nadat ik door heel veel instagram-volgers getipt werd dat ze er super leuke mini-dino’s hadden, moest ik natuurlijk even gaan. Ik heb de mini-dino’s niet gevonden, maar nam natuurlijk wel weer heel veel andere spulletjes mee…

Binnenkort gaan Heleen en ik een hele middag knutselen met de kids. Thema: dino’s. Omdat we ook beeldjes gaan schilderen lijkt het mij wel handig om een kwastenpotje te hebben. Ik heb meteen een paar kwastjes meegenomen. Deze hebben we meteen getest want Boaz mocht een probeer-dino maken. Groot succes, zo’n potje!

action (92).JPG

Ik kwam afgelopen week een tip tegen om bellen te blazen als het vriest buiten. Dan zou je prachtige ijsbellen krijgen. De beelden liegen er niet om, het is inderdaad super gaaf om deze ijsbellen te zien dus hop, naar Action en een bellenblaaszet kopen! Lees ik dus nou net, nu de bellenblazers gekocht zijn, dat het minsten -25 graden Celsius moet zijn wil je ijsbellen kunnen maken. Ik denk dat ik dit setje dus maar bewaar tot de zomer en dan ‘gewone’ bellen laat blazen door de kids. Een beetje kou is wel leuk, maar het hoeft van mij niet -25 te worden!

action (88).JPG

Om de traditie in ere te houden, moet ik minstens één miskoop doen tijdens mijn rondje Action. Ik vermoed dat dit kippetje “de miskoop” van vandaag is geworden. Een kip waarin je een ei kunt doen en deze in de magnetron kunt “koken”. De kip ziet er zo leuk uit dat ik het niet kon laten liggen. Goed. De kip moet je open draaien, het metalen binnenstukje eruit halen, water vullen tot aan het gemarkeerde gedeelte, metalen binnenstukje er weer in, ei er in, dicht draaien en in de magnetron. Opendraaien lukt niet, open breken kan wel. Misschien ben ik “kippig” *ligt dubbel om eigen grapje* maar er is echt geen markering te zien. Heb er op goed geluk een klein beetje water in gedaan..Dichtdraaien lukt ook niet, dicht drukken wel. (dit kipje haalt de kerst niet). Het is ei is, na vier minuten, running en dat is natuurlijk wel lekker! Toch denk ik dat dit kipje tussen de paasspulletjes gaat eindigen en niet zozeer functioneel maar decoratief gebruikt gaat worden. Ach, voor 1 euro valt de miskoop wel mee!

action (81).JPG

Vóór Pasen vieren we nog eerst carnaval! Ik als boeskoolwichke zou eigenlijk vier dagen lang helemaal los moeten gaan, zuipen als een malle, geld uit geven alsof het water is, katers wegdrinken met meer drank en genieten van hoempapamuziek tijdens carnaval. Ik vind dat hele carnaval dus echt geen bal aan. We gaan misschien nog even een lichtjesoptocht in de stad bekijken en heel misschien nog een rondje Oldenzaal tijdens de Grote Optocht, maar er volgt geen kroegentocht of polonaise! Anyhow, ieder excuus, of ik het nou een goed excuus vind of niet, om het huis te versieren laat ik niet aan mij voorbij gaan. Daarom gaan er binnenkort slingers voor de ramen, confetti op de vensterbank en worden er ballonnen en serpentine opgehangen. Ik ben nog op zoek naar nog maar raamversiering voor carnaval dus mocht je tips hebben….

action (60).JPG

Nadat we onze IXXI verplaatst hebben, hangt deze niet goed. Hij bobbelt een beetje en ik stoor me er gruwelijk aan. De muren van ons jaren ’30 huis zijn nergens helemaal recht en dat maakt het nogal lastig om de grote IXXI recht te krijgen. Hopelijk kan ik de IXXI met dit dubbelzijdig plakband in ieder geval weer strak tegen de muur krijgen.

action (84).JPG

Ik was weer eens door mijn dikke panty’s heen en dus heb ik twee nieuwe gekocht. Een effen panty en eentje met een werkje. Ik koop altijd panty’s drie maten te groot. Als ik mijn eigen maat koop, hangt het kruis tussen mijn knieën. Ik heb hele korte beentjes en vraag me echt af hoe mensen met lange, dunne benen panty’s kopen!

action (74).JPG

action-50Hoewel we niet koolhydraatarm eten, kon ik deze Zero Noodles en Zero Pasta niet laten liggen. Geen idee wat het is en hoe het smaakt maar er zitten dus, volgens de verpakking 0 koolhydraten per 100 gram in! Er zit überhaupt weinig in. Geen suiker, geen glutten, amper koolhydraten.

Ik ga deze binnenkort testen en dan horen jullie mijn ongezouten mening..to be continued!

 

action-71Grote dino-ballonnen. Vakkundig door mijn dinofan in het wagentje gemieterd. Eéntje voor hem, ééntje voor Julien. Hij buit het dino-knutselfeestje enorm uit ben ik bang maar hij heeft wel een punt. Deze zijn te leuk om niet mee te nemen!

Ze hadden trouwens heel veel soorten en ze kosten, zoals het Action beaamt, geen drol!

 

 

action-68Jarenlang waste ik zonder wasverzachter. Op een goede dag zag ik een wasverzachter-aanbieding, nam ik een flesje mee, raakte ik verslaafd, einde.

Mijn voorraadje wasverzachter was bijna op en dus werd het tijd om een nieuwe voorraad in te slaan. Deze ‘Orange Rush‘ editie heb ik nog niet eerder gebruikt maar hij ruikt zo heerlijk! Sta ik daar als een idioot in de winkel aan iedere fles wasverzachter te ruiken (meerdere keren) om te kiezen welke het lekkerst is…hobby’s van een huisvrouw.

Ze hebben nu heel veel verkleedkleding bij Action. Carnaval of niet, verkleedkleding is altijd goed! Voor Midas nam ik een indianen pakje mee. Een beetje groot zodat er dikke kleren onder kunnen. De kraag is lekker wijd dus ook een jas met capuchon past er makkelijk onder! Perfect! Boaz koos zelf een superheldenpak uit. Ik nam ook een maatje groter dan hij normaal heeft maar tijdens het passen blijkt dat deze wel heel erg klein uit valt. Zelfs met alleen ondergoed eronder zit hij strak en dus gaat hij terug. Ik hoop zo dat ze zijn maat nog wel hebben want ondanks dat hij helemaal niet lekker zat, vond hij het pak geweldig!  En ja, soms gaan mijn kinderen op zonder schoenen naar buiten om energie kwijt te raken en af te koelen. Ik laat ze...#loedermoeder

action (44).JPG

Oh, we namen ook nog nep-oreo mee maar deze werden meteen bij thuiskomst opgevreten. En terecht, deze zijn heerlijk! Team B-merk! 

action (6).JPG

 

Oh, we kochten ook nog een potje kauwgom, twee hoeslakens en een stapeltje boxershorts voor David. Ik heb me behoorlijk ingehouden. Ik zag ook nog een superleuke mand en een zelfde superheldpak als dat ik voor Boaz kocht in grote-mensen-maat. Boaz en David in een zelfde superheldenpak: draag me weg!  Aangezien ik toch nog een keertje terug moet om te kijken of ze het pak van Boaz een maatje groter hebben, kan het maar zo zijn dat ik de mand én het grote-mensen-pak gewoon meeneem… ik ga er nog eventjes over nadenken!

dsc_0152