de Week van de Wolf #36

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

thumbnail_img_8483Ik breng de jongens naar school en duik dan mijn bed weer in. Het slechte slapen van de laatste tijd breekt me op. Ik kan nog net een uurtje slapen voordat ik me moet klaar maken voor de Hema-date met Maryke. Natuurlijk zet ik mijn wekker, alleen doe ik dat niet goed. Ik schrik wakker een half uur voordat ik in Enschede zou moeten zijn.  Zoef zoef, sneller dan het licht, flitspalen ontwijkend kom ik maar 5 minuutjes te laat de Hema binnen stormen. Ik reken het goed! We lunchen met een heerlijk broodje en gaan daarna shoppen. Maryke en ik kochten bijna precies het zelfde en zij schreef er een shoplog  over.  Als je benieuwd bent wat ik allemaal heb gekocht, moet je haar blog maar even lezen! Oh en nu heb ik trouwens een echte Hema klantenpas! De gratis tompouce moet ik nog een keertje ophalen. Goed excuus om terug te gaan!

dinsdag

Naast alles wat Maryke ook bij Hema kocht, kocht ik ook nog een nieuw, zachtroze, dekbedovertrek. Ik declutter onze slaapkamer én die van Midas en mede dankzij het dekbedovertrek is onze kamer nu helemaal hoteltastic!

declutter-slaapkamer-21

Nog meer foto’s van onze gedeclutterde kamer staan trouwens op Wolferien.com! Ik krijg steeds meer plezier in het maken van interieurfoto’s dus als jullie het niet erg vinden, zal ik deze steeds vaker plaatsen. Als jullie het wel erg vinden dan hoor ik het natuurlijk graag!

woensdag

School, zwemen, relaxen en genieten van de prachtige lucht, meer doen we die dag eigenlijk niet. Wow! Hebben jullie die zonsondergang gezien?

DSC_0118.JPG

Midas is niet de reden dat ik zo slecht slaap, maar het helpt niet echt als hij bij ons in bed ligt. Hij vindt het super leuk om tot diep in de nacht “goede gesprekken” te voeren en zodra hij wakker is wil hij “pietah kónijn” kijken en “etuh”. Soms slaapt hij heel goed bij Boaz in bed en we doen maar weer eens een poging of het ook deze nacht gaat lukken. Helaas wordt hij rond 1 uur wakker en wil hij bij ons liggen…

donderdag

Nadat ik Boaz van school heb opgehaald, rijden we even langs de Action. Ik heb een paar dingen nodig en ik heb heel veel niet nodig maar ik wil gewoon even snuffelen. Met tassen vol nuttige en nutteloze aankopen keren we huiswaarts.

dsc_0152

DSC_0155.JPGTer voorbereiding van een dino-knutsel-middag voor Vettt, heb ik vast een paar gipsen dinobeeldjes van Ses gemaakt.

Boaz mag er vast eentje testen en omdat er ook een mislukte dino bij zit, mag Midas er ook eentje schilderen.

Vroeger maakte ik zelf ook zulke beeldjes, kabouters als ik me niet vergis, en nu zitten mijn jongens dezelfde soort beeldjes te maken. Super trots om ze samen zo geconcentreerd bezig te zien!

Iedere donderdag moet David tot laat in de avond naar school in Amsterdam. Omdat hij dan niet thuis eet, eet ik sindskort op donderdag geen vlees maar een vleesvervanger. David wordt van een maaltijd zonder vlees niet extreem enthousiast maar ik kan best zonder. Mindervleesdonderdag is daarom een win-win situatie. So far heb ik twee keer een heerlijke kaasburger gehad en één keer een salade met avocado. Best prima maar ik wil natuurlijk meer variatie!

Ik ben nog niet echt thuis in het vegetarische wereldje dus mocht iemand tips hebben voor een fijn vleesloos recept dan hoor ik dat graag! Zouden jullie het leuk vinden als ik af en toe zelf ook een vleesloos-recept deel? Een hartige taart met veel groente bijvoorbeeld? Of traditioneel vleesgerecht met een goede vleesvervanger? Let me know!

vrijdag

Verslaafd ben ik, aan Designated Survivor. Kiefer Sutherland, die trouwens steeds meer op zijn vader gaat lijken, is deze keer niet diegene die de president redt zoals in 24 (daar is hij denk ik te oud voor) maar bij toeval wordt hij zelf president. Er zijn aanslagen en complotten en goedzakken die eigenlijk niet te vertrouwen zijn en schurken die helemaal niet zo schurkig zijn als ze lijken. 10 Aflevering vol spanning en dan is het alweer voorbij. 15 Maart zal aflevering 11 pas op netflix komen… tot die tijd… nagels bijten! En bellenblazen!

midas.jpg

trumpwillwin-notext.jpgAan de andere kant van de wereld wordt er afscheid genomen van Barack Obama en wordt Donald Trump beëdigd tot 45e president van de USA. Ik vond Barack een fijne man. Een leuke man, een gezellige man, een grappige man. Als president heeft hij niet heel veel kunnen betekenen voor het land. Dat is niet alleen zijn schuld geweest. Trump vind ik een nare man om te zien. Zijn hoofd staat mij niet aan. Maar het is wel een man met verstand van zaken, hoe onsympathiek ook. Ik geef hem het voordeel van de twijfel. Ik ben heel benieuwd wat hij de komende tijd gaat doen! Succes Trump-boy!

zaterdag

thumbnail_img_8619Nationale Tulpendag! David neemt, na een flinke hint van mij, een bosje tulpen in Wolferien-kleurtjes voor me mee. De dooie Blauwe Druifjes kunnen de ton in, en de tulpen fleuren vanaf zaterdag de hele kamer op. Ik hou er zo van!

Boaz is nog maar net in huis van wéér een kinderfeestje als vrienden uit het westen bij ons op de stoep staan. Het begin van een heerlijk weekendje met wijntjes, lekker eten, gezelligheid, lief spelende kindjes en weer een kort nachtje. Maar met een hele goede reden! Heel veel liefde voor dit soort dagen!

thumbnail_img_8621David maakt ’s middags voor het eerst een stoofpotje in een ‘Dutch oven‘ buiten in de tuin. Het is even geduld hebben (3 uur totaal) maar dan heb je ook wat! Ik maak ondertussen spareribs volgens geheim recept van mijn schoonoma. Ook dit duurt vier uur voordat het klaar is. In de tussentijd zitten de mannen buiten in de tuin sterke verhalen te vertellen en bier te drinken, de kindjes heel lief samen op de bank filmpjes te kijken en mijn vriendinnetje en ik kletsen eindelijk weer eens goed bij onder het genot van een kaasplankje en nog meer wijn!

zondag

Op zondag doen we zondagdingen. Met z’n allen spelen we, in de pyjama (!) met Lego. Burgerlijkheid ten top!

DSC_0209.JPGNa een stevig, laat ontbijt gaan we met z’n allen wandelen. De kinderen hebben, ondanks dat ze ook niet heel veel geslapen hebben, want veel te gezellig met z’n allen op de kamer, heel veel energie! We gaan richting het Sterrenbos waar het werkelijk prachtig is. Ik heb de bellenblazers meegenomen die ik eerder deze week bij Action kocht. In het midden van de zevenster, midden in het bos, blazen de kindjes de mooiste bellen. Veel beter dan dit wordt het niet!

boaz.jpg

gelukt3.jpg

Na drie uur gelopen te hebben keren we met koude vingers en rode wangen terug naar huis. Patat, leftover stoofpot en spareribs vormen het “laatste avondmaal”. Terwijl onze vrienden weer richting het westen rijden, de kindjes nog even een filmpje kijken en ook David even bijkomt van het geweldige weekend, zet ik de laatste puntjes op de i van deze blog.

Hoe was jullie week? Ook zo kunnen genieten van het mooie weer buiten?! Ik ben super snotverkouden dankzij David. Een verkoudheidje dat enorm heerst op het moment geloof ik. Iemand nog meer last van snotteritus? En iemand tips hoe je er zo snel mogelijk van af komt?! xx