Pindakaas/oreo-brownies

De (inter)nationale feestdagen vliegen je om de oren! Was het vorige week donderdag nog internationale popcorndag, vandaag is het internationale pindakaas dag!

Hieperdepinda!

Pindakaas is een van de weinige producten waarbij wij altijd voor een Amerk gaan. Calvé is gewoon de allerlekkerste pindakaas! Dit geldt trouwens ook voor Heinz ketchup en Zaanse Mayonaise. Voor de rest gaan we voor de goedkopere en vaak net zo lekker al dan niet lekkerdere B-merken!

DSC_0164.JPG

Maar goed, terug naar de pindakaas.

Afbeeldingsresultaat voor calve pindakaas logo Een gloednieuwe pot die je voor de allereerste keer open maakt en dan, met je vinger (!) en dikke lik uit neemt. Zo’n ultiem geluksmomentje! Pindakaas op een witte boterham. Met jam, of hagelslag of chocoladepasta of gewoon met een dikke laag suiker. Of een tosti met pindakaas en banaan. Oh jongens, je kunt het zo gek niet bedenken! Pindakaas is altijd en overal lekker!

 

Omdat ik ook deze mega feestdag niet ongevierd wil laten, maak ik speciaal voor vandaag pindakaas/oreo-brownies.

DSC_0170.JPGIngrediënten:

1 pak brownie mix (ik gebruikte de Brownies Choco van Dr. Oetker)
50 gram roomboter
100 ml water
1 pak oreo’s (ik heb neppe oreo’s gebruikt #teamBmerk )
100 gram Calvé pindakaas

mixer
muffin bakvorm
muffin bakpapiertjes

Mix de brownie mix volgens instructies op het pak. Verwarm de oven voor en ga dan aan de slag met de oreo’s. Smeer op iedere oreo een dikke laag pindakaas. Giet met een lepeltje een klein laagje van de brownie mix in een muffin bakpapiertje en plaats de oreo koekjes hier vervolgens bovenop. Giet de rest van de brownie mix over de met pindakaas besmeerde oreo en bak de brownies zoals is aangegeven op de verpakking. Zo makkelijk kan het zijn!

Ik heb in mijn bakblik maar plek voor 12 brownies. In de nep-oreo verpakking zitten 16 oreo’s. Dat zijn dus 4 nep-oreo’s te veel. Te is in dit geval alles behalve erg. Ik kan je garanderen dat het overschot aan oreo’s met heel veel smaak zijn opgevreten.

DSC_0177.JPG

Terwijl de brownies in de oven staan te bakken, kun je de pindakaas botercrème maken.

Ingrediënten:

150 gram roomboter
300 gram pindakaas
250 gram poedersuiker
3 eetlepels melk

mixer
spuitzak

Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Mix de boter en de pindakaas met een mixer goed door elkaar. Voeg vervolgens de poedersuiker toe.

Ik roer, als ik poedersuiker of cacao of een ander fijne poeder aan een “natte” mix toevoeg, de poeder altijd eerst even door met een lepel. Hierdoor heb je minder last van stuif.

DSC_0187.JPGMix vervolgens de poedersuiker goed door het boter/pindakaasmengsel tot het een beetje stijf wordt. Voeg nu, 1 voor 1 een lepel melk toe. Soms heb ik maar 1 lepeltje melk nodig om een mooie, zachte botercrème te krijgen, soms heb iets meer nodig. Voeg toe naar gelang nodig. Bewaar de botercrème in de koelkast en wacht tot de brownies compleet zijn afgekoeld om smeltende botercrème te voorkomen.

DSC_0193.JPGSpuit met een spuitzak de botercrème op de brownies. Als je geen spuitzak hebt, zoals ik, dan kun je ook een ziplock zakje gebruiken. Vul de ziplock met de botercrème en knip een klein stukje van het hoekje van de ziplock af. Werkt bijna net zo goed!

Omdat het feest is, gaat er natuurlijk ook een beetje discodip over de botercrème, want:

geen feest zonder discodip! 

DSC_0189.JPG

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het hier, of op mijn Instagram of de Facebookpagina van Wolferien even weten!  Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! Mocht je tips of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!

DSC_0190.JPGDe brownie is alles wat een chocoladeliefhebber wenst, de oreo zorgt voor een verrassende harde bite en de pindakaas maakt het helemaal af!

De botercrème is, omdat er boter doorheen gemixt zit, niet te stroef maar precies goed. Heb je botercrème over, twijfel dan niet om dit op een boterham te smeren!

Wij gaan nog even verder met vieren! Hoe eet jij de pindakaas het liefst!?