Netflix tips #5

Het is weer de hoogste tijd voor een paar steengoede Netflix tips!  De afgelopen weken heb ik behoorlijk zitten bingen en mijn favorieten wil ik graag met jullie delen!

Outlander

Outlander-Netflix.jpgLaat je niet afschrikken door het suffe plaatje dat je bij deze serie ziet, en probeer het ook even iets langer vol te houden dan twee afleveringen. In het begin kreeg ik van deze serie ook een beetje “kleine huisje op de prairie” kriebels. Ik ben zelfs vier keer eerder met deze serie begonnen en vond het iedere keer helemaal niets. Maar de vijfde keer, toen ik echt helemaal niets anders meer te doen had en geen andere serie kon vinden, raakte ik verslaafd.

Claire is in 1945 met haar man op een mini vakantie in schotland als ze per ongeluk via een tijdreissteen in 1743 terecht komt. Klinkt nog steeds heel suf hé? Maar dan komt er een supersexy hooglander op haar pad met wie ze, om zichzelf te beschermen tegen de Engelsen, moet trouwen. Poeh! Dat taaltje, dat schotse accent, die rode krullen en dat jonge koppie. Ik snap wel dat Claire hopeloos verliefd op Jamie wordt. Deze Jamie trouwens is niet bang om zijn bolle billen te laten zien en zelfs met kleding (kilt) aan is hij echt niet verkeerd om naar te kijken. Met deze aantrekkelijke hooglander aan haar zijde moet ze keer op keer vluchten voor vreselijke Jack Black Randall, een niet zo’n aardige, super homofiele, super evil voorvader van haar échte man uit 1945. Waarschijnlijk is dit de allerslechtste recensie van een serie ooit maar echt, gewoon kijken!

The Good Wife

Afbeeldingsresultaat voor the good wifeEen wat oudere serie (uit 2009) maar daardoor wel een serie met veel seizoenen en dus heel veel afleveringen. Als je wilt bingen is dit echt een aanrader!

Als Alicia’s echtgenoot Peter Florrick (Mr. Big) een voormalige officier van justitie , in de gevangenis belandt vanwege een openbaar seks- en corruptieschandaal, gaat Alicia weer aan het werk als advocate om haar twee kinderen te kunnen onderhouden. Dit is zo’n heerlijke serie waar iedere aflevering een afgerond verhaal is en door het hele seizoen een rode draad loopt. Je hoeft niet heel goed op te letten om die rode draad te snappen, je kunt af en toe ook best in slaap vallen. Natuurlijk wordt Alicia verliefd, komt Peter weer uit de gevangenis, volgt er een heel politiek spel en het einde van seizoen vier… och jongens wat huul’n! 

Designated Survivor

Afbeeldingsresultaat voor designated survivor

Tom Kirkman (formerly known as Jack Bauer) krijgt per ongeluk het presidentschap in zijn schoenen geschoven als tijdens een aanslag op het Capitool de president, vice-president en alle kabinetsleden zijn omgekomen.

Kirkman, de designated survivor wordt snel ingezworen als president, maar de aanval op de State of the Union is slechts het begin van een serie gebeurtenissen. Ooooooh spannend! Van deze serie komt iedere  week een aflevering online. Wat echt, oprecht, enorm shit is. Ook helemaal niet meer van deze tijd als je het mij vraagt. Nu is er een season break en kun je dus de eerste afleveringen achter elkaar kijken. De eerst volgende aflevering zal rond 15 maart op Netflix komen. Maar ik denk dat ik gewoon ga wachten tot ook deel twee van het eerste seizoen online staat en dan alles weer achter elkaar kijk!

A Series of Unfortunate Events

Afbeeldingsresultaat voor a series of unfortunate events

Lemony Snicket vertelt het verhaal van drie weeskinderen die, door een reeks ongelukkige gebeurtenissen, telkens bijna in de handen van de kwaadaardige Graaf Olaf komen. Graaf Olaf, een rol die geweldig wordt neergezet door Neil Patrick Harris, is alleen maar op het fortuin van de weeskinderen. De serie is heerlijk theatraal, vol duistere humor maar ook heel geschikt voor kinderen! Ik moest Boaz soms eventjes een paar dingen uitleggen maar door de kleurrijke decors, de gekke kostuums, de liedjes, de rare mensen en de leuke baby vond hij het helemaal prima om te kijken. Keertje wat anders dan die ellendige Pieter Konijn!

Jane the Virgin

Afbeeldingsresultaat voor jane the virgin

De allerleukste serie uit dit rijtje tips is zonder twijfel Jane the Virgin. Jane wordt door de zus van haar baas die door liefdesverdriet behoorlijk in de war is omdat ze haar vrouw zag vreemd gaan, per ongeluk geïnsemineerd met het zaad van haar rijke baas, Gelukkig vindt deze zus van Jane’s baas troost bij haar ex, tevens de vrouw van haar vader.  De verloofde van Jane doet ondertussen een onderzoek naar duistere gebeurtenissen binnen het hotel van de man waarvan zijn verloofde dus zwanger is. De vader van Jane, die ze nooit eerder ontmoet heeft, blijkt een grote televisiester in een Spaanse dramaserie te zijn, waarop de moeder van Jane weer hopeloos verliefd wordt maar dan zijn er ook nog twee evil stiefhalfzusjes in beeld.  Volg je het nog? Deze ingewikkelde samenvatting is nog maar het puntje van de ijsberg. De verhaallijnen lopen hilarisch in elkaar over en dit alles speelt zich af in zonnig Miami. Een betere manier om uit je winterdip te komen is er niet!