Nieuwe functies van Instagram

instagram-i-love-tokio-coutureInstagram. Verreweg mijn favoriete social media kanaal. Al bijna vier jaar post ik regelmatig een fotootje via deze gratis mobiele app. Op deze manier hou ik een online fotoalbum bij.

Ik ben niet zo’n lijm, fotoalbum, zondagmiddag plakmiddag mens en Instagram zorgt dat ik toch niet iets van “tastbare” herinneringen na laat aan het nageslacht.

En voor de zeikers onder ons, ja. Er kan natuurlijk een mega crisis ontstaan waardoor internet voor niemand meer toegankelijk is en daardoor al mijn foto’s voor altijd verloren gaan. Maar hé. Je fotoalbum kan ook spontaan ontbranden.

Maar goed, instagram dus. Sinds een paar dagen heeft deze app er weer een paar nieuwe functies bij en ik moet zeggen:

Well done, Instagram!

Ik neem de belangrijkste updates even met je door.

thumbnail_img_8741Een reactie liken

Een reactie achterlaten op een foto van een ander, kon altijd al. Maar deze reactie kan nu meteen geliked worden door de plaatser van de foto. Super handig Heeft iemand een reactie op jouw foto achtergelaten, dan kun je met één klik op het hartje je waardering laten blijken. Je kunt ook reacties van anderen liken door op het hartje te klikken.

Spread the love!

Direct reageren op een reactie

Naast een klikbaar hartje is er ook een mogelijk om rechtstreeks te reageren. Moest je eerst een @gebruikersnaam invullen om de ander op de hoogte stellen van jouw reactie, dat is vanaf nu niet meer nodig. Ik vond het altijd behoorlijk irritant om de naam van diegene die je wilde taggen helemaal in te typen. Om de een of andere reden kon mijn Instagram niet altijd de naam automatisch vinden en moest ik dus maar hopen dat ik de soms superlange, ingewikkelde namen goed had ingetypt om de juiste persoon in de reactie te taggen. Die strijd is dus nu voorbij! Thnx Instagram!

Handsfree

De instagram Stories bestaan al een tijdje. Maar tot voor kort moest je de “opneemknop” ingedrukt houden als je aan het filmen was voor je story. Nu zit er ook een handsfree functie op. Handig als je aan het koken bent en je hebt twee handen nodig maar wil het toch voor je story vastleggen. Eén keer op het knopje drukken, telefoon wegzetten en de aardappels afgieten. Niemand hoeft meer iets te missen!

Live

De Instagram Stories kennen we ondertussen allemaal wel. Naast de “handsfree” functie is er nog een nieuwe functie en ik moet zeggen, ik ben fan! Je kunt vanaf nu ook live gaan op Instagram!

thumbnail_img_8729De livestream-functie is te vinden bij de stories-functie te komen. Daar staat onder in beeld de functie Live. Bovenin het home-scherm kunnen instagrammers zien wanneer een van de accounts die zij volgen live gaat.  Kijkers kunnen berichten sturen die onder in beeld te zien zijn. Je kunt dus direct vragen stellen, opmerkingen maken of even hoi “zwaaien” door een emoticon mee te sturen. Als een live-video afgelopen is, is die in tegenstelling tot gewone stories, niet langer terug te zien.  Wel kan diegene die de livestream is begonnen zien welke accounts er allemaal meegekeken hebben.

Boaz, Midas en ik hebben de live functie zojuist geprobeerd en wij zijn om! Het is zooo leuk! 

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk weten, zit ik er al een tijdje over te denken om naast te gaan bloggen, ook te gaan vloggen. Maar dat is nog even een stapje! Mezelf filmen is een dingetje maar het helpt ook niet dat ik een anti-nerd ben waardoor een filmpje editen op dit moment nog even een onmogelijke opgave is. De live-functie van Instagram is een mooie tussenstap! Nu kan ik dus Sloggen (stories bloggen?)

Mijn eerste 15 minutes of Insta-fame is bekeken door 15 personen! Jeuj! 

thumbnail_img_8730

De livestream-functie lijkt heel erg op de zelfde functie van Facebook wat natuurlijk helemaal niet gek is aangezien Instagram een dochteronderneming van Facebook is. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar op Facebook heb ik heel veel vrienden, familie en kennissen die ik persoonlijk goed ken. Op Instagram zijn mijn “vrienden” vaak onbekenden. Gelijkgestemden, dames die in de zelfde periode als ik zwanger waren, mensen die ook van eten houden, die uit de buurt komen, die prachtige, inspirerende interieurfoto’s hebben of die gewoon te grappig zijn om niet te volgen. Dit maakt het verschil tussen Facebook en Instagram en dé reden waarom ik instagram zoveel leuker vind.

Volg je me nog niet op instagram? Doen! Klik <hier> om bij mijn account te komen. Kun je lachen!