de Week van de Wolf #37

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Op Twitter zag ik een tweet van Suuz voorbij komen die mij inspireerde voor een blog over kost-opwekkende koosnaampjes. Tjonge jonge jonge wat kreeg ik veel reacties hierop! Geniaal! Blijkbaar worden er heel veel koosnaampjes gebruikt waar menig Nederlander een heel klein beetje boel over zijn nek gaat. “Kids” was volgens de meesten van jullie het meest walgelijke woord en ik heb sinds maandag dit woord niet meer gebruikt. Kuddo’s voor mij!  De top tien met walgwoorden vind je op Mamazijn!

dinsdag

Nationale Pindakaasdag! Ik maakte voor deze heugelijke gelegenheid brownies met oreo’s en pindakaas en een goddelijke pindakaas botercrème.

dsc_0189

Ik haal die middag Boaz iets eerder op van school zodat we op tijd zijn voor  alweer een kinderfeestje! Dit keer van het zoontje van Blogbuddy Heleen. De jongens, allebei dinofreaks, kunnen het prima met elkaar vinden en samen met andere vriendjes van Julien heeft Boaz een geweldige middag. Terwijl hij feest gaan Midas en ik even dé stad in. When in Enschede, you buy shit. Ik ging langs bij de toko voor een voorraadje kruiden en specerijen. Ik ging langs Søstrene Grene en kocht niets (hele prestatie whoop!)  en ging een kopje thee drinken bij Fellini’s.  Oudcollega en geweldige vrouw Linda heeft voor Boaz een superheldenpak in een grotere maat bij de Action weten te scoren en bij Fellini’s is de overdracht van het pak. Midas speelt zo lief in het speelhoekje dat ik uitgebreid even kunnen bijkletsen! Als ik weer richting huis wil rijden krijg ik een berichtje van Heleen of ik ook mee wil eten en een half uurtje later zit ik aan een bord patat en een kroket. Ach, maandag beginnen we wel weer!

woensdag

Ik heb een eerste klas schijtdag. Ik breng Boaz naar school, maak schoon, blog een beetje, werk administratie bij, pak de zwemtas in, rijd naar school om Boaz op te halen, gaan langs de supermarkt voor broodjes, rijden richting het zwembad, stappen uit de auto en ik merk dan pas dat ik de ingepakte zwemtas vergeten ben. Poepdekolere. Ik heb ook helemaal geen puf om heen en weer te rijden en dus rijden we naar huis, ploffen op de bank en doen helemaal niets meer! Geen foto’s. Geen puf. Blij dat deze dag voorbij is!

donderdag

DSC_0265.JPGOmdat Midas sinds een paar nachten bij Boaz op de kamer slaapt, en dat verdacht goed gaat, krijgen David en ik voor het eerst in tijden een beetje fatsoenlijke nachtrust. Jongens, dat kan een mens echt goed doen! Bomvol energie word ik wakker en dat is maar goed ook want we hebben een drukke dag voor de boeg!  Die middag komt Julien bij ons. Er staat een dino-knutsel-middag en Heleen en ik hebben allerlei leuke dino-dingen bedacht voor de jongens. Maar de jongens hebben hele andere plannen. Er moeten bakken Duplo op de kop worden gezet om niet me te spelen, verkleedkleren moeten aan om in te rennen en een filmpje kijken staat ook hoog op het lijstje. Het resultaat hiervan is dat er nu een “Tandloos” een paashaas en twee superhelden in huis rondrennen en er van dino’s knutselen verdacht weinig terecht komt.

fullsizerender

Ik krijg ze met een beetje moeite nog zo ver om dino-pizza’s te gaan maken maar verder hebben ze voornamelijk heel veel lol. Als de pizza’s op zijn en de filmpjes zijn afgelopen en het al bijna bedtijd is, gaan zij weer richting huis en niet veel later komt Yvette (van Vettt) om even te kletsen. We maken toffe plannen en ik heb echt zin om alle nieuwe dingen uit te gaan werken!

vrijdag

Met een pak maizena maak ik slijm voor de jongens. Ik zal binnenkort in een blog uitleggen hoe dit werkt en hoe geniaal het is! Ruim anderhalf zitten de broertjes met slijm te smeren en hoewel mijn keuken nog steeds een wit maizena laagje vertoont vind ik het dat zeker waard. Zo gaaf om ze samen te zien spelen!

magisch maizena (30).JPG

Met twee vriendinnen ga ik ’s avonds Hengelo in om een hapje te eten en een glaasje te drinken. Voordat ik de stad in ga, ga ik even live op Instagram. Deze nieuwe functie van mijn favoriete social media kanaal vind ik zo grappig! Terwijl ik me een beetje aan het opmaken ben (en een punt pizza vreet zodat ik bij het restaurant niet zo veel honger heb en niet aso ga zitten schranzen in het bijzijn van welopgevoede vriendinnen) kan heel Nederland gezellig mee kijken! Veel gezelliger dan helemaal in mijn uppie in een koude badkamer een beetje foundation op mijn gezicht te smeren in de hoop dat de wallen niet opvallen. (opwallen?)

zaterdag

thumbnail_img_8861We doen de hele dag een beetje klusjes in om en het huis en ’s avonds, als we met een bord zure soep op schoot op de bank zitten, introduceren we Boaz voor het eerst met Harry Potter. Ik heb de boeken wel gelezen maar was nooit een grote fan. Toch vind ik het super leuk dat Boaz nu oud genoeg is om films te kunnen kijken, én snappen, die wij ook nog enigszins leuk vinden om te kijken. In tegenstelling tot de kinderachtige filmpjes die hij eerder het allerliefste wilde zien. David maakt, terwijl Boaz geniet van de vliegende kaarsen in de eetzaal, de uilen die post brengen en Harry vliegend op een bezemsteel, een heerlijke vanille kookpudding. Ooooh jongens! Zo’n pakje pudding zou je standaard in huis moeten hebben en moeten maken als je terug komt van een lange wandeling of gewoon als je een schijtdag hebt. Norris vind de pudding trouwens ook heerlijk!

zondag

Gisteren hebben we bijna de hele dag binnen door gebracht en de kinderen zijn hyperdepieper! Energie te veel, frisse lucht te weinig. Zeg het maar. Als Midas zijn dutje uit heeft gaan we even met z’n allen uitwaaien bij  het Buurserzand.

buurserzand (72).JPGHoewel bijna alle sneeuw gesmolten is, de padden modderig zijn, de lucht grauw en het ijs op de meren zo goed als verdwenen, is het er heerlijk!

gelukt.jpg

We sluiten de dag én de week af met sushi. Gewoon. Omdat het kan! Geen foto’s want op voordat ik de camera kon pakken. Als we thuis komen rijd David direct door om een vriezer van Marktplaats op te halen. Onze vriezer heeft het een paar weken geleden begeven en ik besef hierdoor pas hoe irritant het is om geen vriezer te hebben en hoe duur het is om iedere dag of voor twee dagen boodschappen te doen! Ik ga morgen eindelijk weer eens goed boodschappen doen en ik hoop van harte dat dit Marktplaatsvondstje een hele tijd mee gaat.

Hoe was jullie week!? xx


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s