de Week van de Wolf #38

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

Maandag

thumbnail_IMG_8895.jpgIk schrijf, na er heel lang over nagedacht te hebben of ik heb überhaupt wel moet schrijven, en na heel veel proefblogs te hebben geschreven, alle ellende van de afgelopen vijf weken van mij af. Ik geef eindelijk toe dat ik op ben. Dat ik geen puf meer heb. Dat ik thuis zit en niet meer in staat ben om normaal te functioneren. Iets met te veel hooi op de vork, te veel over grenzen heen gaan, te vaak ja zeggen terwijl je nee bedoelt en jezelf wegcijferen om het voor een ander beter te maken.  Nadat ik mijn blog het wereld wijde web opgestuurd heb, word ik overladen met lieve reacties, appjes, telefoontjes, privé berichtjes en bloemen. Ik loop hierdoor de hele dag te huilen, van opluchting dat het hoge woord er uit is, van alle steun en virtuele knuffels. Maar ik huil ook om al die mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, en meemaken. Al die vrouwen én mannen, jong en oud, die zich zo intens kut voelen omdat ze door zijn gegaan terwijl ze dit eigenlijk niet meer konden. Vaatdoekdag dus.

Dinsdag

Onze vriezer heeft het een tijdje geleden begeven en omdat zonder vriezer leven gewoon echt hell is (firstworldproblems) speuren we martkplaats af naar een leuke vervanger. David vindt een leuk model voor een leuk prijsje die hij meteen ophaalt. Maar een vriezer moet, als hij plat vervoerd is, eerst nog een dagje rechtop staan om te acclimatiseren en we hebben hem een dagje leeg aangezet om goed koud te worden. Vandaag is dan eindelijk de dag dat hij gevuld kan worden en daarom haal ik brood, vlees en groente om erin te doen. De dagelijkse tripjes naar de supermarkt zijn hierdoor niet meer nodig en de dagelijkse extra aankopen (reepje chocolade hier, toetje daar, pakje koekjes erbij) valt dus ook weg. Financieel verantwoord bezig! *geeft schouderklopje aan zichzelf*

Woensdag

David werkt thuis zodat ik niet zo hoef te haasten met de jongens. Midas kan rustig een middagdutje doen en ik ga alleen met Boaz naar de zwemles. Hij krijgt er steeds meer plezier in en hoewel het wekelijkse tripje naar het zwembad nog steeds niet mijn favoriete hobby is, is het niet heel vervelend. Als we thuis komen maak ik weer een pantosti. Het recept van mijn vorige tosti heb je hier kunnen lezen. Het recept van de tosti die ik vandaag heb gemaakt volgt snel! DSC_0019.JPG

Donderdag

thumbnail_img_8948Zodra ik Boaz naar school heb gebracht rijd ik samen met Midas naar de Happy Workspace in Enschede. Daar heb ik en afspraak met Yvette (van Vettt). Terwijl wij plannen maken, bijkletsen, thee drinken en nog meer plannen maken, zit Midas lief te spelen op de prachtige bank in de Workspace. Wij hebben thuis een stoel die hier precies bij past. Zelfde stof, zelfde stijl. Eigenlijk vind ik dat ik deze bank gewoon mag hebben om haar te herenigen met haar stoelenkind! Als Yvette weg gaat krijg ik nog een geweldige training van Wendy de Wit. Dit geeft energie! Ik heb zin om met nieuwe, leuke projecten bezig te gaan en focussen op het positieve.

Als we thuis komen breng ik Midas naar bed en val ik ook als een blok in slaap. Gelukkig is David thuis en kan hij Boaz van school houden. Als ik wakker word heeft hij zelfs al eten voor ons gekookt en hoef ik alleen maar aan te schuiven. Dat is liefde!

thumbnail_img_8961

Vrijdag

Boaz krijgt ’s middags een vriendje te spelen en ik zie er een beetje tegen op. Ik heb eigenlijk helemaal geen zin in extra drukte maar ik weet ook wel dat de wereld niet om mij draait en dat spelende vriendjes er gewoon bij horen. Ik haal de jongens tussen de middag van school, we eten samen een boterham. Daarna breng ik Midas naar bed zodat de jongens geen “last” van hem hebben. Ik heb me druk gemaakt om niets want Boaz en zijn vriendje spelen zo super lief! Ze tekenen dino’s, bouwen een dinopark met Duplo, ruimen dit vervolgens allemaal weer op (!) en gaan dan verder met dino’s spelen. Ze mogen aan het einde van de middag van mij een filmpje kijken. Stomverbaasd ben ik als ze naar een kwartiertje de tv uit zetten om verder met de dino’s te spelen! Geen ruzie, geen geschreeuw, geen geklier. Ze zijn zo lief!

DSC_0043.JPGBoaz ligt al in bed en Midas en ik zitten op de bank Planet Earth te kijken als David mij belt om te vertellen dat zijn opa, ouwe opa, is overleden. Het oude mannetje dat vroeger tot twee keer toe alles in Nederland heeft achtergelaten om samen met zijn gezin het geluk aan de andere kant van de wereld te zoeken. Eerst in Australië, later in Canada. Het nette heertjeee dat een paar jaar geleden nog helemaal alleen naar Australië vloog om zijn dochter die daar nog steeds woont te bezoeken. De stoere opa die vroeger spontaan naar Spanje reed omdat hij daar zin in had en daar bleef overwinteren. Ouwe opa, die meer van de wereld heeft gezien en meer avontuur heeft meegemaakt dan menig ander. Die zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen heeft mogen zien opgroeien. Opa was op. Dat hij na een kort ziekbed rustig heeft mogen in slapen is hem zo gegund. Rust zacht, lieve ouwe opa.

Zaterdag

We beginnen de dag met rust. Hoewel niets doen nooit een optie is, doen we wel zo min mogelijk en proberen we zo veel mogelijk tijd met elkaar door te brengen. De afgelopen weken heeft David ook behoorlijk wat extra stress op zijn dak gekregen en heeft hij, zonder dat ik dat van hem heb gevraagd, een deel van het huishouden overgenomen. Ik ben hem zo dankbaar dat hij mij zo heeft gesteund de afgelopen weken maar ik weet ook wel dat het voor hem pittig is geweest. En dus probeer ik het nu voor ons allebei zo relaxt mogelijk te houden.

thumbnail_img_8998

We halen boodschappen, ontbijten, gooien Midas in bed, doen een spelletje met Boaz, maken een mega pan Pompoensoep en rijgen een pinda-cranberry ketting voor de vogels. Dit laatste gebeurt met opperste concentratie en Boaz raakt zelfs gewond! Door een prikje van de naald in zijn vinger komt er wel één hele druppel bloed te voorschijn. Paniek! Gelukkig helpt een pleister en kan hij daarna weer verder met rijgen.

thumbnail_img_9012 Zodra Midas wakker is, gaan we richting mijn schoonouders. Daar is de hele familie bij elkaar gekomen om de laatste dingen voor opa te regelen en om gewoon samen te zijn. Ik voel me zo Amerikaans als ik kom aanzetten met mijn pan soep maar ik snap die Amerikanen wel. Eten is altijd welkom. Als er iets te vieren valt maar ook op dagen dat het niet zo vrolijk is.

Zondag

Zaterdag is het laat geworden en daarom slapen we vandaag een klein beetje uit. Midas slaapt al twee weken in een campingbedje bij Boaz op de kamer en dat gaat goed! Hij is maar  één keer rond vijf uur wakker geworden. Meestal is hij rond half zeven wakker wat natuurlijk helemaal prima is. Er zijn zelfs dagen bij dat ik hem moet wakker maken! Omdat de proefperiode als geslaagd kan worden bestempeld gaan we de kamers omdraaien. Midas zijn ledikant verhuisd naar de kamer van Boaz en ik draai de bedden en de meubels een beetje zodat het een gezellig kamertje voor de jongens wordt. De oude kamer van Midas is nu bijna leeg en ook de computerkamer is al een paar weken omdat, de computer in verband met de kou boven beneden staat, leeg. Wat een ruimte boven! We moeten maar even goed bedenken wat we met al die ruimte gaan doen.. washok, inloopkast-kamer, fitnessruimte (mwahaha). We sluiten de week af met patatjes en Harry Potter. De beste manier om een zondag af te sluiten als je het mij vraagt!

Mijn week was een week met ups & downs. Met heel hard werken aan mezelf maar ook heel dankbaar zijn voor wat ik allemaal heb. Ik wil jullie enorm bedanken voor alle lieve berichtjes. Dat heeft me zo veel goed gedaan! Het waren er zo veel dat ik ze niet allemaal heb kunnen beantwoorden maar mijn dank is enorm. Dikke vette kus!


6 reacties op ‘de Week van de Wolf #38

  1. ❤ Bijzonder om te lezen. Erg herkenbaar bij momenten. Moeder zijn is ook zo dubbel: je hebt de tijd met de kindjes zo hard nodig voor je welzijn maar het weerhoudt je ook van rusten omdat er natuurlijk altijd wat moet gebeuren, zoals ik ook bij jullie zie. Ik wens jullie heel veel goeds & liefs!

  2. Net je nlog, en ook de vorige gelezen. Ik had er wat gemist omdat ik in Portugal zat.
    Wat een moedig mens ben je. Mijn respect. Wat je schrijft is zo herkenbaar!(had ook ooit een burn-out)
    En ja, dan oude opa, mijn lieve ome Lambert. Gecondoleerd! Ik was dol op die man. Ook op oma, lieve tante Hennie. Zij hebben zoveel positiefs in mijn leven gebracht. Wat een gemis. Maar wat mooi dat er geen lange lijdensweg is geweest. En dat hij, zoals hij graag wou, naar Hennie is. Want dat geloofde hij stellig! Sterkte donderdag! En voor jou veel liefde en kracht. En zover ik het op kan maken uit je blogs, zit het met de liefde wel goed. Knuffel xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.