Pantosti met cranberries

Zo net na de december feestmaand heeft Lidl heel vaak nog een aantal bijzondere producten in het assortiment die december overleefd hebben. Ik denk dat een van deze producten dit zachte kaasje van Le Chêne d’ Argent is want ik had het nog niet eerder bij Lidl gezien. Na een beetje speurwerk online zag ik dat het hier gaat om een roodflora kaasje.

Bij roodflora kazen worden de kazen niet met een schimmel gerijpt (zoals bij witte kazen of blauwader kazen) maar met een bacterie. Weer wat geleerd.

DSC_0008.JPG

Het semi zachte kaasje in het mooie doosje zag er gewoon lekker uit en daarom nam ik het mee.

Kaas en fruit gaan heel goed samen. Denk aan brie met abrikoos, Gorgonzola met vijgen (en honing) of een kaasplankje met appels, druiven en dadels. Heerlijk! Cranberries passen met hun fris-zurige smaak heel erg goed bij het kaasje dat ik meenam van Lidl. Dit kaasje is namelijk licht pittig en een beetje zoet. Gouden combinatie!

DSC_0012.JPG

Naast het kaasje en de cranberries gebruikte ik voor mijn pantosti ook een plakje cheddar (ja, ik weet dat dat waarschijnlijk geen echte kaas is en meer plastic bevat dan zuivel maar mijn God wat is het toch lekker en wat smelt dit mooi) en een fijngesneden bosuitje.

Natuurlijk smeerde ik de plakken brood eerst in met een beetje roomboter zodat de buitenkant een goudbruin en knapperig wordt.

DSC_0010.JPG

Wij eten bijna altijd zonnebloempittenbrood. Ik vind wit brood heerlijk maar ik weet dat dit niet het allergezondste brood is en echt vullen doet zo’n witte plak lucht ook niet. Zonnebloempittenbrood komt behoorlijk dicht in de buurt van wit brood maar heeft toch iets meer bite, vult beter en is, (denk ik) gezonder.

dsc_0013Een posti (pantosti-slang, heb je hem? ) zonder ketchup vind ik raar. Hoewel het er niet per se bij geserveerd hoeft te worden omdat de posti op zich al goddelijk smaakt, heb ik er toch een heel klein potje ketchup bij gedaan.

Het resultaat? Midas scheurde de korstjes van de posti en doopte deze in de ketchup, likte de ketchup af en ging voor een dubble dip.

Loat goan.

De rest van de posti mocht ik op eten. Zo lief.

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijn Facebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s