de Week van de Wolf #39

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Een tijdje geleden heb ik me online aangemeld als stamceldonor. Ik had er al een paar keer over gelezen en ik vind eigenlijk dat iedereen, die gezond genoeg is, zich zou moeten aanmelden als donor. Maar goed, ik kan het niet van anderen verwachten als ik het zelf niet doe en dus neem ik een beetje van mijn wangslijmvlies af en stuur dit naar het lab van Matchis om mijn aanmelding af te ronden. Over hoe makkelijk het is om stamceldonor te worden schreef ik een blog waarop ik heel veel hele positieve reacties kreeg! Ik vind het zo super tof om te horen dat er zelfs lezer zijn die door mijn blog zijn gemotiveerd om zich ook aan te melden! Om dat te vieren, en omdat David tegen verspilling is, neem ik een groot glas wijn! Weggooien is ook zo zonde!

thumbnail_fullsizerender

dinsdag

Ik heb een superleuke afspraak met Brenda. Brenda opende maandag haar deuren van haar de Mondhygiënepraktijk in Hengelo en ik mocht haar nieuwe praktijk bewonderen. Daarover volgende week meer!

brenda2-1

 

woensdag

img_9154Boaz is een dagje vrij van school in verband met studiedag van de leerkrachten en dus slapen wij uit. Ik laat Boaz spijbelen van zwemles en we doen lekker weinig. Ik werk aan een heel tof project waarvoor ik best wat werk moet doen maar gelukkig kan dat allemaal thuis. Dus terwijl Midas slaapt en Boaz met de LEGO speelt (want dat kan alleen als Midas slaapt) maak ik mezelf toch nog enigszins nuttig.  Als Midas wakker wordt, voelt hij zich nog slechter dan voor zijn dutje. Hij wil het liefst op de mat in de bijkeuken liggen, met Kees in zijn armpjes. Arm ding.

collage-2017-02-11-16_51_31Tegen zijn zin in til ik hem van de mat, wikkel ik hem in een dekentje en leg hem op de bank. Pieter Konijn maakt veel goed. Terwijl hij ziekig ligt te zijn, werk ik in het geheim mee aan een ander supertof project.

Van dit soort projectjes word ik enorm gelukkig en ik ben zo blij dat ik mijn creatieve “ik” weer een beetje aan het werk kan zetten! Wat dit projectje inhoudt, zien jullie dinsdag!

donderdag

DSC_0052.JPGWe moeten om 12 uur bij de kerk zijn want Oude Opa wordt vandaag begraven. Wij hebben de jongens mee genomen want, zo vinden wij, de dood hoort ook bij het leven en daarvoor moet je ze niet “beschermen”. Opa ligt er zo rustgevend bij dat het ook helemaal niet eng is om af en toe even te gaan kijken. Aan het einde van de middag, als de mis voorbij is en we allemaal bij mijn schoonouders thuis bijkomen van de dag, besluiten we met z’n allen naar de pannenkoekenboerderij te gaan. Oude Opa vierde daar altijd met de hele familie zijn verjaardag en met z’n allen daar nu een pannenkoek eten vinden wij een mooie afsluiting van de dag en de week en het leven van Oude Opa.

vrijdag

img_9186Ik ben onze “winteropstelling” van de woonkamer spuugzat en mijn handen jeuken. En dus begin ik met meubels te schuiven, stof af te nemen, plantjes en potjes te verplaatsen, stofzuigen, dweilen, opruimen en poetsen. Als ik alles in de zomerstand heb gezet en David een foto app van het resultaat blijkt dat hij de zomerstand helemaal niet ziet zitten. Niet erg praktisch, zo’n bank vóór de verwarming en ook helemaal niet gezellig. Hoewel ik het wel gezellig vind staan, heeft David wel een punt met zijn “bank vóór de verwarming is een beetje dom”. Hop, alles weer terug in de “winterstand”. Ach ja, gelukkig is alles wel lekker schoon!

zaterdag

img_9205Ik sta om zes uur op om de was in de droger te doen, tassen in te pakken, kleren klaar te leggen, cadeautjes in te pakken, brood te smeren voor onderweg (ja, zo’n gezin zijn wij) want we gaan een weekendje weg en we moeten rond elf uur in het westen zijn voor een verjaardagsfeestje! #zinin! Knuffel mee, dekbedden mee, genoeg kleding voor een week mee (want stel dat je het nodig hebt). De hond naar de oppas, de kinderen in de auto, de navigatie aan en gaan!

 

Ken je dat verhaal van dat feestje aan de andere kant van dat land? Nou, dat feestje is dus pas volgende week. Wij rijden 185 kilometer voor niets naar het westen om er dáár pas achter te komen dat we een week te vroeg zijn! Ach ja, beter te vroeg dan te laat!

De kindjes hebben even lief samen gespeeld en een paar uur later rijden we weer richting huis. Onderweg zijn we wel even gestopt bij Burger King, want dat hoort tijdens een roadtrip, toch?! Na een paar happen hamburger ben ik weer voor lange tijd genezen van het eten bij zo’n hamburgertent. Bah! Als we thuis komen zijn we allemaal moe en nog steeds bomvol van de ranzige BK. We zetten een grote pot thee en kruipen allemaal onder een dekentje op de bank. We kijken Harry Potter and the Goblet of Fire en hebben totaal geen behoefte aan chips of koekjes of ander lekkers. Jeuj!

zondag

img_9194Omdat we dachten dat we dit hele weekend in het westen zouden zijn, heb ik helemaal geen eten in huis. Gelukkig is de supermarkt bij ons in de buurt op zondag ook open en hoefden de mannen dus niet heel erg lang honger te lijden. Boaz vermaakt zich in de tussentijd met de Nintendo en Midas eet de laatste plak droog brood op dat nog in de la lag. Eigenlijk voor de vogeltjes maar ik krijg het met geen mogelijkheid meer uit zijn sterke peuterknuisjes.

Ik rij rond tien uur even snel naar de winkel voor melk en brood en kom een half uur later terug met een tas vol lekkers. Het is mooi weer (goed licht) en hebben niet zo veel in de planning dus deze dag leent zich enorm goed om receptjes uit te werken en te fotograferen. Na het ontbijt gaat Midas naar bed en beginnen Boaz en ik aan ons projectje “Tony Chocolonely Cookie Dough” . Terwijl Boaz toekijkt of dat allemaal goed gaat, maak ik een camembert in bladerdeeg met zoete appels. Zoals je misschien aan het gezicht van Boaz kan zien, zijn de deegbonbons met Tony enorm goed gelukt en het is een godswonder dat ze niet allemaal al op zijn!

DSC_0225.JPG

Ook het bladerdeegpakketje met camembert komt perfect uit de oven. Van deze twee gerechtjes zal binnenkort het recept online verschijnen. Geduld!

DSC_0100.JPG

Daarna gaan David en ik proberen om pulled pork met homemade saus in een Dutch Oven te maken. Gewoon, omdat het kan. De saus is lastig. We houden allebei niet van de typische bbq-saus maar willen wel graag een saus om het vlees in te garen. Na 3 uur wachten kunnen we aanvallen. Het vlees is heerlijk gaar en valt al uit elkaar als je er naar kijkt maarb aan de saus moet nog een beetje gesleuteld worden. Minder zuur, iets zoeter, iets pittiger. Ik weet het nog niet maar dat gaat goed komen.

dsc_0148

Een middag buiten koken is, zelfs als het eindresultaat niet helemaal naar wens is, zo fijn om te doen! Zelfs als er sneeuw ligt en je vingers half bevriezen terwijl je het vuur opstookt. We gaan onze Dutch Oven nog heel vaak gebruiken denk ik!

Boaz en Midas gaan nog even in bad en vervolgens naar bed. Een hele middag buiten spelen en badderen resulteert in vermoeide kindjes dus ik hoop dat ze zo (als ze zijn afgedroogd en hun pyjama’s aan hebben) zonder morren gaan slapen. Zodra zij in bed liggen ga ik in bad. Denk ik. Of toch maar niet. Zo bang om in slaap te vallen en te verzuipen. Zo moe. Het kan dan ook maar zo zijn dat ik tegelijk met de kindjes naar bed ga. Zo kan ik morgen in ieder geval uitgeslapen om zes uur op staan (mijn nieuwe voornemen).

Hoe was jullie week!? xx

 

 

 

 


6 reacties op ‘de Week van de Wolf #39

  1. Wat een fijne en actieve week. En wat een grap dat jullie voor niks naar een “verjaardagsfeesrje” reden! Nu volgende week weer die kilometers?! Gelukkig waren ze wel thuis haha.
    Wat heb je heerlijk gekookt/gebakken. Ben benieuwd naar de tony bonbons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s