Cookie Dough Tony Bonbons

Afbeeldingsresultaat voor ben en jerry's cookie doughCookie dough (koekjesdeeg) is hot! En dan bedoel ik het koude, ongebakken deeg.  Ik kwam het deeg (in ongebakken vorm)járen geleden voor het eerst tegen in Ben & Jerry’s.  Goddelijkheid. Ik kocht liters ijs alleen om de balletjes deeg die hierin zaten. Ik heb om de een of andere rare reden jaren lang geen ijs “gelust”. Maar het deeg lustte ik wel!

DSC_0208.JPGDe heren Ben en Jerry waren hun tijd ver vooruit want was het toen nog raar om rauw deeg te eten, nu kun je er (voor in The States) eigenlijk niet meer om heen!  Er zijn cafés  waar ze voornamelijk rauw koekjesdeeg verkopen in welke vorm dan ook! Er zijn winkels waar je toetjes en zoete hapjes van cookie dough kunt bestellen. Pinterest barst bijna uit haar voegen als het gaat om recepten met cookie dough. Taarten, milkshakes,  candy bars, cookie dough met Griekse Yoghurt, gefrituurde cookie dough, cookie dough met chocolade, met nootjes, met pippoballetjes, met karamel, met … nou ja, als je even wilt kwijlen klik dan even hier!

Dit cookie dough moet je trouwens niet verwarren met het koekjesdeeg dat je maakt om daadwerkelijk koekjes van te gaan bakken. Daar zitten rauwe eieren bij door (niet een aanrader om te eten) en de verhoudingen zijn heel anders. Het deeg dat ik bedoel smaakt wel naar koekjesdeeg maar is toch heel anders en veilig om te eten! Nou ja, niet veilig voor je heupen maar je snapt mijn punt!

Boaz wilde graag iets lekkers maken met Tony en  cookie dough stond al een hele tijd op mijn to-do lijstje. Wij hebben onze krachten gebundeld met Cookie Dough Tony Bonbons als resultaat!

DSC_0225.JPG

Ingrediënten Cookie Dough Tony Bonbons

  • 130 gram roomboter
  • 80 gram poedersuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels slagroom (ongeklopt)
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gram bloem
  • theelepel zeezout
  • 2 repen Tony’s Chocolonely Karamel-zeezout

dsc_0164

DSC_0177.JPGKlop de roomboter, de poedersuiker en de basterdsuiker samen in een keukenmachine tot het mengsel romig is. Voeg vervolgens de vanille en de slagroommelk toe en mix tot dit goed is opgenomen. Voeg daarna de bloem en het zeezout toe en mix tot een een kruimelig deeg. Snijd met een groot scherp mes  1 reep Tony tot grote kruimels en meng de chocolade door het deeg. Als het goed is, kun je er nu met je hand een kruimelige bal van rollen.

DSC_0206.JPG

Bekleed een vierkante bak (een broodtrommel of een bakblik) met bakpapier en druk het deeg hier in. Zet het deeg even in de koelkast terwijl je de andere reep Tony au bain marie  smelt. Als deze goed gesmolten is, giet je de chocolade over het deeg. Strooi er, als je net zo gek bent op zout als ik, nog een klein beetje grove korrels zeezout over en zet  alles minstens een uur terug in de koelkast.

 

Als de chocolade uitgehard is, snijd je met een scherp mes vierkantjes van het deeg en je bonbons zijn klaar en goddelijk!

DSC_0215.JPG

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijn Facebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2 reacties op ‘Cookie Dough Tony Bonbons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.