Camembert in bladerdeeg

DSC_0101.JPGCarnaval is voorbij en dus kunnen we ons helemaal gaan focussen op Pasen! Waar wij met Kerstmis meestal voor een uitgebreid diner gaan, nuttigen we met Pasen meestal een enorm uitgebreide brunch. Zo’n brunch waar je om elf uur aan begint, twee uur later met een volle buik de tafel verlaat en een paar uurtjes daarna weer rustig begint aan de left overs. Al etend komen wij de dag wel door!

Naast gekookte eieren, gebakken eieren, spek, broodjes, suikerbrood, roomboter en chocoladepaashaasjes, vind ik het ook leuk om met Pasen een paar andere, minder standaard gerechtjes op tafel te zetten! De komende weken zal ik dan ook enkele recepten van lekkere, niet alledaagse gerechten online zetten!

Ik trap af met een heel eenvoudig camembert-pakketje. Eten dat eruit ziet als een cadeautje, is altijd goed. En eten waar gesmolten, warme kaas uit loopt is gewoon geweldig!

Ingrediënten:

1 appel (neem een frisse, stevige appel zoals een Jonagold of een Elstar)
1 eigeel
2 plakjes bladerdeeg
1 camembert
1 eetlepel bruine basterdsuiker
paar druppels citroensap

DSC_0049.JPG

Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes nu in dunne plakjes en leg deze in een schaaltje. Voeg een paar druppels citroensap toe en warm de plakjes appel een paar seconden op in de magnetron. Nu de appel een beetje warm is, is deze een beetje zacht geworden en straks iets makkelijker te gebruiken.

DSC_0055.JPGVerwarm de oven voor 200 graden hete lucht.Leg twee plakjes ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol deze met een deegroller (of een fles wodka, mocht je de deegroller kwijt zijn) uit tot een groter vierkant. Het vierkant moet groot genoeg zijn zodat je straks er straks de camembert helemaal in kan verpakken. Om plakken tijdens het rollen tegen te gaan, kun je het deeg bestrooien met een beetje bloem of een beetje poedersuiker.

Leg in het midden de camembert, leg er de plakjes appel boven op en bestrooi met ongeveer de helft van de bruine basterdsuiker. Vouw de puntjes van het bladerdeeg over de camembert en “knoop” het deeg bovenop een beetje vast. Draai dit pakketje voorzichtig  in je hand om en prik aan het bladerdeeg aan de onderkant een paar gaatjes met een vork.

DSC_0069.JPG

Leg het pakketje vervolgens op een met bakpapier bedekt rooster, strijk er een beetje eigeel op en strooi de rest van de bruine basterdsuiker er over heen.

DSC_0082.JPG

Bak je pakketje in 20 tot 25 minuten af en serveer het als het nog warm is. De suiker zorgt voor een krokant zoet laagje, de kaas is een beetje gesmolten en heerlijk te “dippen” met toast of een stuk van het bladerdeegjasje!

DSC_0110.JPGTip: maak het pakketje vooraf klaar en bewaar deze in de koelkast, bak het pakketje vlak voor je aan tafel gaat af zodat het lekker warm is als het op tafel staat. Ook heel handig om mee te nemen, mocht je ergens anders gaan brunchen!

Tip: Heb je geen appel in huis? Een eetlepel abrikozenjam, kersenjam of zelfs appelstroop voldoet ook! Je kunt er eventueel nog een paar nootjes op strooien voor meer bite!

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijn Facebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”