de Week van de Wolf #42

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Lente binnen, storm buiten! De bloesemtak die ik onlangs kocht, staat eindelijk in bloei. Heel erg mooi, ook heel erg hooikoortserig. Ik was even vergeten hoe shit die kriebel in de keel, die jeukende ogen en dat non-stop niezen is.  De tak heb ik dan ook met spijt in de groene otto (goooo Twente!) geflikkerd. Midas wil buiten spelen, maar daar is het ook niet echt geschikt weer voor en dus laat ik hem spelen met magisch zand! De jongens spelen er niet vaak mee, maar als ze er mee spelen dan is het ook meteen uren achter elkaar!

midas (34).JPG

IMG_9935.JPG ’s Middags, als Midas en ik Boaz van school halen, stormt het natuurlijk nog harder dan de rest van de dag. Midas wil steeds vaker wil lopen in plaats van in de wandelwagen te zitten. Het gevaar is een beetje dat hij dan ook het liefst rondjes gaat rennen op straat. Op dezelfde straat waar op dat moment een hele bende ouders, die hun kinderen met de auto van school halen weer naar huis, rijden. Levens gevaarlijk! Gelukkig houdt Boaz zijn kleine broer stevig bij de hand. Samen trotseren ze hand in hand de harde wind. Met wapperende haren en een dikke vette glimlach. Oooh wat houd ik van ze!

dinsdag

In de kelder liggen heel veel spelletjes. Buiten het bereik van Midas. Boaz durft sinds kort helemaal alleen de kelder in te lopen en af en toe komt hij dan met een spel aanzetten die hij wil spelen. Vier op een Rij, Little Cooperation, Magisch Doolhof of Triviant (dit laatste spel moet hij vervolgens heel voorzichtig weer terug zetten wat hij dan ook met een diepe zucht doet). In de kelder liggen ook de kerstspullen en dus ook de zingende kerst-flamingo. Boaz ziet deze, haalt deze naar boven en de komende drie dagen hoor ik non-stop “jingle bell rock”. Gaaf, mijn leven!

DSC_0003.JPG

woensdag

img_0012Boaz moet ’s middags naar zwemles (in Hengelo) en later naar een kinderfeestje (in Enschede). Zonder auto gaat dit heel erg lastig worden en dus mogen wij de auto van lieve Laura lenen. Dingetje is wel, zij woont in Enschede en daar moet ik hem even ophalen. Als ik Boaz ’s morgens naar school heb gebracht, loop ik samen met Midas richting het station. Natuurlijk regent het lekker hard en 25 minuten later komen wij doorweekt bij de bus aan. Dat hele “met de bus gaan” vindt Midas trouwens helemaal geweldig! In Enschede haal ik de auto op en laat ik de kinderwagen achter, rij terug naar Hengelo, doe een paar dingen thuis, haal Boaz op van school, breng hem naar zwemles (waar we kijkmiddag hebben! Hoe hij goed hij het doet lees je binnenkort), kleed hem na zwemles supersnel om en rijd terug naar Enschede waar we maar iets te laat komen op het feestje. Terwijl Boaz feest blijf ik met Midas bij SamSam hangen. Er is een clown die schminkt en dierenballonnen maakt, er is genoeg speelgoed en heerlijke appelsap dus wij vermaken ons wel.

etn (5).JPGAan het einde van de middag komt David ook naar Enschede zodat we samen een hapje kunnen eten. Boaz is ondertussen uit gefeest en ook Midas is wel een beetje klaar met spelen dus we gaan een deurtje verder. Ik had, in verband met ons lowcarb dieet, een etentje bij Etn Saladebar in gedachten, maar op het moment dat we aankomen blijkt dat Etn al gesloten is. Speciaal voor ons doet Lotta de deuren van haar saladebar nog even open en kunnen we nog genieten van een heerlijke soep (tomaat-paprika! Dikke aanrader!) en een voortreffelijke salade!

Lotta, bedankt! Volgende keer komen we eerder en blijven we langer! 

donderdag

IMG_0042.JPGHet is de hoogste tijd voor een grote schoonmaak. Terwijl ik poets en zuig ga ik ook een beetje aan het rommelen. Verander een paar spulletjes, verplaats een paar meubels, vervang een paar accessoires. Ik heb zo veel leuke ideetjes die ik graag in huis wil toepassen. Ik ben nog steeds op zoek naar een manier waarop ik de woonkamer iets vrouwelijker, maar niet te zoet kan maken. En lichter! Mocht iemand tips hebben, dan hoor ik dat graag!

FullSizeRender.jpgAan het einde van de middag krijgen we super leuke post! Een Tandenbeestje van Made By Tof om te vieren dat Boaz zijn aller eerste tand heeft gewisseld. Dat hele tanden wisselen is, helemaal voor Boaz zelf, behoorlijk een dingetje en ik schreef er een blog over.

Wil jij ook graag zo’n te gek tandenbeestje? Hou Wolferien.com dan goed in de gaten want binnenkort mag ik er eentje weg geven!

vrijdag

Terwijl Midas buiten speelt, gaan Boaz en ik binnen aan de knutsel. David loopt in hartje winter nog het liefst in een T-shirt en heeft het vaak snikheet als ik onder een dekentje, met een dikke trui aan zit te rillen op de bank. Boaz houdt net als ik ook van warmte, dikke truien, dubbele dekbedden, alleen zijn neus komt nog onder de dekens uit als hij slaapt. Midas is net als David en loopt het liefst op blote voeten en zonder jas buiten. Weer of geen weer.

dsc_0004Maar goed, Boaz en ik zijn dus binnen. We zijn heel druk met het maken van papieren bloempotjes en letten niet echt op wat Midas allemaal uit spookt. Tot Boaz op eens zegt: “Volgens mij heeft Midas dorst!”. Ik kijk op, door de schuifdeuren de tuin in, en zie nog net hoe Midas met een bekertje uit de zandbak water uit een vogelbadje schept en dit allemaal, állemaal!, opdrinkt. Mijn keiharde “NEEEE!” heeft natuurlijk totaal geen effect en pas als hij zijn bekertje leeg heeft draait hij zich om en kijkt mij lachend aan… Adem in, adem uit, vies regenwater met zand en een beetje hondenkwijl is goed voor de weerstand, alles komt goed. Gelukkig worden de bloempotjes wel heel erg leuk!

zaterdag

We hadden in de planning om onze vouwwagen ergens te gaan testen, maar het weer werkt niet erg mee en dus blijven we thuis. Er komt “even” een vriend met zijn zoontje langs voor een kopje koffie. Een paar broodjes knakworst, een flink bord shoarma, een schaaltje soep en heel veel gezelligheid later gaan zij weer naar huis.  Voor het eerst in maanden zitten we weer eens onder onze overkapping. Het plekje achter in de tuin waar we vorig jaar zo veel heerlijke dagen hebben door gebracht. Het ziet er nu nog een beetje saai uit. Alle leuke spulletjes die dit plekje vorig jaar zo gezellig hebben gemaakt, heb ik aan het begin van de winter in huis gesleept. Ik hoop zo dat ik al die spulletjes binnenkort weer naar buiten kan zetten, dat we steeds minder tijd binnen doorbrengen en heel veel warme zomerdagen krijgen! Ik kan niet wachten!

zondag

dsc_0016We beginnen de dag op z’n aller langzaamst. Boaz gaat rond een uurtje of acht naar beneden, smeert zichzelf een boterham met chocopasta en kruipt voor de tv. Midas mag nog even bij ons in bed en terwijl hij een filmpje op de iPhone kijkt, snoozen David en ik nog tot een uurtje of tien verder, terwijl een waterig zonnetje de slaapkamer binnen schijnt. Ik hou van dit soort zondagen! Als we eindelijk allemaal beneden zijn en een ontbijtje hebben gehad, ga ik een beetje aan het opruimen, afwassen, was opvouwen en stofzuigen terwijl de jongens samen een boekje lezen.

Sinds lange tijd haal ik de Tipi tent weer naar beneden. Deze staat meestal bij Boaz op de slaapkamer maar soms is het lekker om in tent in de woonkamer te spelen. Kussens, dekentjes, kleedjes en heel veel boeken worden in de tent gesleept en daarna gaan ze even bellen met opa die weer in het ziekenhuis ligt.

tipi (4).JPG

We brunchen met een heerlijke meatza. Een pizza met een bodem van gehakt (vlees dus, vandaar meat-za) Het recept zag ik een tijdje geleden bij Daily Cup of Bla Bla Bla voorbij komen en stond sindsdien op mijn to do list. Ik moet zeggen: heerlijk! Deze lowcarb pizza is super eenvoudig om te maken en je kunt eindeloos variëren met de toppings! Dit gaan we vaker maken!

dsc_0007

Na de lunch gaan we de auto terug brengen en plakken er meteen een bezoekje aan Enschede aan vast. Het is gezellig druk in de stad. In de Klanderij staan grote bakken met Lego en Boaz is er niet weg te slaan! Als we uit gewinkeld zijn, gaan we even bij mijn vader op bezoek in het ziekenhuis. Heel handig, alles op loopafstand! Als we weer richting het station lopen, beseffen we pas hoe laat het al is. De jongens hebben honger en wij hebben zelf ook wel een klein beetje trek.
Afbeeldingsresultaat voor bar celona enschedeOm de week goed af te sluiten gaan we een hapje eten bij Café & Bar Celona. Ze hebben daar vurrukkulluke inktvisringetjes en hele fijne wijn. Pas als we helemaal vol gegeten zijn, lopen we verder naar het station waar we de eerste beste trein richting huis pakken. Het is al half negen voor we thuis zijn en Midas is onderweg in slaap gevallen. Hem kan ik dan ook zo in bed gooien. Niet veel later gooi ik ook Boaz naar bed, ik doe nog een beetje administratieve werkzaamheden en daarna duik ik ook mijn bed in.

Het was weer een heerlijk weekje! De hooikoorstkriebels mogen dan irritant zijn, ze zijn wel een voorbode op de lente! Omdenken! Hoewel ik me nog zo voorgenomen had om deze week ook weer lekker vroeg op te staan en een hele bende structuur in mijn dagelijkse leventje te brengen, is dit nogal mislukt. Morgen beginnen we weer met frisse moed! (om 6 uur hoop ik!) Hoe was jouw week?! xx


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s