Eierdopkaarsjes

Een mooie gedekte tafel, daar kan ik zo vrolijk van worden! Meestal ontbijten de jongens ’s morgens op een bont gekleurd plastic Ikea bordje en hap ik rond tien uur achter de pc mijn ontbijt weg. Geen tijd voor een mooi gedekte tafel. Soms hebben we tijd om op zondag uitgebreid samen te eten en besteed ik wel een beetje extra aandacht aan de tafel. Maar verder dan alles gewoon op tafel zetten (het beleg en de kaas nog in hun lelijke plastic verpakking, en het brood nog in de zak) komt het eigenlijk niet. Wel heel gezellig, zo’n bomvolle tafel waardoor je extra lang blijft zitten, maar het wint niet de schoonheidsprijs!

dsc_0117

En dan komt Pasen en mag ik me uitleven op de tafel! Naast een hele bende lekker eten is het ook leuk om de tafel aan te kleden met leuke accessoires. Eierdopkaarsjes bijvoorbeeld!

Je hebt nodig: (voor drie eierdopkaarsjes)

3 rauwe eieren
3 waxinelichtjes
steelpannetje (eventueel een oude)

DSC_0064.JPGSnijd met een scherp mesje in een flinke klap het bovenste gedeelte van de eierschaal eraf. Laat het rauwe ei in een bakje lopen. Dit heb je niet meer nodig voor de eierdopkaarsjes maar het is natuurlijk zonde om het weg te gooien! Bak er een lekker omelet van of gebruik het om een taart te bakken! Any how…
Als er nog een paar kruimeltjes schil aan de bovenkant zitten, kun je deze er voorzichtig af breken zodat je een scherpe breeklijn over houdt. Het is juist leuk als deze breeklijn niet helemaal recht is dus varieer door de rand van de eierschaal voorzichtig te breken in hoogte. Spoel de lege eierdopjes met heet water goed om en zet ze vervolgens op de kop in een eierdop zodat het overtollige water er uit kan lekker.
Verwijder het aluminium cupje van de waxinelichtjes en trek aan de onderkant het lontje eruit. Als het goed is, zit er aan dit lontje een metalen plaatje waar het lontje in zit. Dit heb je ook nodig dus bewaar dit ook! Breek de waxinelichtjes in stukjes en smelt deze op een laag vuurtje heel langzaam in een pannetje. Zet ondertussen de lontjes met het metalen plaatje middenin het lege eierdopje. Het hoeft niet super precies want de kans is groot dat de lont zo dadelijk een beetje gaat bewegen als je de gesmolten kaarsjes er bij giet.

DSC_0071.JPG
Als de waxinelichtjes helemaal gesmolten zijn, giet je dit voorzichtig in het eierdopje. Zorg ervoor dat niet het hele lontje onder komt te staan want dan kun je ze later niet meer aansteken.

DSC_0115.JPG

Omdat de kaarsjes een beetje diep in het eierdopje zitten, is het het handigst als je ze met een lange lucifer aan steekt. De binnenkant blakert erg snel zwart, wat niet erg is, maar het staat niet zo mooi als je in de kaarsjes kijkt, dus probeer het aansteken een beetje met beleid te doen! In één eierdopje zit ongeveer net kaars als in een klein waxinelichtje. De brandduur zal dan ook ongeveer even lang zijn! Zet een paar van deze kaarsjes in groepjes van twee of drie bij elkaar, verspreid over de tafel. Dit geeft, ondanks dat het tijdens de brunch waarschijnlijk helemaal niet donker is, toch een heel leuk effect!

DSC_0128.JPG

Kijk nou hoe leuk! Dit eierdopkaarsje is zo schattig dat je echt niet hoeft te wachten tot de paasbrunch om hem aan te steken. Ik vind gewoon dat hij de komende weken gewoon mag blijven staan en af en toe aan mag!

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het hier, of op mijn Instagram of de Facebookpagina van Wolferien even weten!  Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! Mocht je tips of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s