Midas, de trap en de val

In het afgelopen uur heb ik Midas al zeker zes keer van de trap geplukt. Boos gezegd dat hij niet naar boven mag gaan. Dat hij in de woonkamer moet blijven. Met zijn grote, blauwe ogen kijkt hij mij iedere keer braaf aan en fluistert telkens “Ja, mama…”.

midas (33).JPG

Sinds hij de deur van de woonkamer naar de hal open kan maken, is naar boven gaan zijn missie. En als Midas een missie heeft, is hij niet te stoppen. Zelfs zijn fluisterende belofte stelt dan helemaal niets voor.

Ik heb hem al vaker naar boven zien kruipen. Dan liep ik achter hem de trap op, met mijn hart in mijn keel. Hij doet het goed, hij is voorzichtig. Hoewel Midas avontuurlijk is ingesteld, is hij niet onbezonnen. Hij denkt na over iedere stap die hij zet, berekent zijn kansen, doet bedachtzaam een poging en als hij denkt dat het niet lukt, doet hij het niet.

Maar hoe voorzichtig je ook doet, het kan een keertje mis gaan. En dat gaat het. Ik heb hem een halve minuut geleden weer van de trap geplukt en wederom streng toegesproken dat hij niet naar boven mag gaan. Daarna loop ik naar de keuken. Ik hoor in de verte de deur van de woonkamer met een licht piepend geluidje opengaan. Zo’n piepend geluidje waarvan je een naar onderbuikgevoel krijgt. Ik loop vanuit de keuken, door de woonkamer, naar de hal en zie Midas… Mijn kleine rode…

midas.jpg

Ik zie Midas van halverwege de trap naar beneden rollen, en ik kan niets doen. In die twee seconde dat ik hem zie vallen, en rollen, en hoor gillen kan ik alleen maar toe kijken. Ik ben te ver van hem af om hem te vangen. Pas als hij de grond raakt, kan ik hem oppakken. Een stemmetje in mijn achterhoofd schreeuwt: Kind laten liggen! Hij moet zelf opstaan na een val!” Dat stemmetje kan doodvallen. Ik pak een huilende Midas op, loop naar de keuken en schreeuw dat David, die toevallig thuis is, nú moet komen.

Nou moet je weten dat Midas die middag in de zandbak heeft gespeeld, daar behoorlijk vies is geworden en ik hem, na het spelen, de kleertjes heb uitgetrokken. In zijn rompertje heeft hij vervolgens een broodje met knakworst en ketchup gegeten. Ketchup dat hij een beetje op zijn blote beentjes heeft gemorst en er nu, na de val, verdacht veel als bloed uit ziet. Omdat helder nadenken op dat moment niet mogelijk is, sterf ik weer duizend doden omdat ik ervan uit ga dat mijn kind onder het bloed zit.

FullSizeRender (1).jpgMet tranen in mijn ogen kijk ik toe hoe David Midas in alle rust controleert en vervolgens in zijn armen neemt om te troosten. Midas heeft een schaafplek op zijn knie, een zeer voetje, een zere hand en hij is enorm geschrokken, maar verder is hij okay. Godzijdank.

Pas als hij even later snikkend bij mij in mijn armen ligt, kom ik ook tot rust.

De nacht brengt hij bij mij in bed door. Hij kreunt en snikt van de pijn, iedere keer als hij zich om wil draaien maar verder slaapt hij goed. Hij wel. Ik tuimel van de ene nachtmerrie in de andere, want wat nou als. Wat nou als… 

 

 

 


4 reacties op ‘Midas, de trap en de val

  1. Whaaaah, wat schrikken! Onze Madame loopt altijd zelf de trap op – ALS we er bij zijn! Maar alleen de trap op gaan is nog niet in haar hoofd opgekomen (gelukkig). Als ik dit lees, word ik spontaan bang. Logisch dat jij de hele nacht geen oog dicht deed. Gelukkig is hij er goed van af gekomen.. En nu maar hopen; dat hij uit de buurt blijft van die trap! X

    1. Ooooh ik hoop dat ze nog heel lang geen zin heeft om op avontuur te gaan!! Midas zei vanmorgen, toen ik hem naar beneden tilde ‘oppassen, goed vasthouden, gevaarlijk!’ Dus ik denk dat hij er wel iets van geleerd heeft !! Xx

  2. Ooh dit had ik helemaal gemist 😱
    De schrik zal er inderdaad even goed inzitten, maar gelukkig alles goed!
    Als mama hier dagelijks 10 jaar ouder en mijn haren zijn ontelbaar veel tinten grijs met onze stuntpiloot.
    X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s