slaapkamerdromen

Onze slaapkamer, helemaal in nok van het huis, is prachtig. De hoogte is geweldig. De witte balken die goed zichtbaar zijn maken het heel gezellig. Het grote raam in de dakkapel zorgt dat er heerlijk veel licht naar binnen schijnt en de muur…. tja, die muur hebben David en ik helemaal zelf behangen. Met bloed, zweet en een paar kluswijntjes. Zo lelijk wit met paarse en oranje bloemen als de muur eerst was, zo geweldig is hij nu. Ik ben nog steeds super blij met mijn muurbehang-muur!

declutter-slaapkamer-37

Maar het kan altijd mooier! 

Op Pinterest, waar ik regelmatig een beetje verdwaal tussen alle mooie plaatjes, heb ik een beetje inspiratie opgedaan en ik deel mijn slaapkamerdromen natuurlijk graag met jullie!
Linen Tales | Hale Mercantile Co | Est Living: Voor iedereen die mij nog niet langer dan 1 seconde kent: ik hou van wit. Wit, witter witst! In huis dan hé? Kleding doe ik zwart, maar dat heeft meer met mijn dikke dijen die ik dolgraag wil “afkleden” te maken. Maar goed, in huis wil ik dus wit. Ik wil licht, ik wil ruimte, ik wil rust en ik wil wit. Een slaapkamer zoals deze, met heel veel zachte witte kussens, witte dekens, witte kleden, witte gordijnen. Wow! Hier wil iedereen toch wel een heel weekend (of een hele week) in liggen. Met goede boeken, fijne muziek, kopjes thee en vers fruit! Dat de geur van zonnebrandcrème en zon door het open raam naar binnen glipt en dat je in de verte iemand op een trompet hoort spelen. Ik ben ook dol op het vleugje bohemien die hier door de schelpenketting en de gordijnen wordt gecreëerd.

Maar dan is die week voorbij en hangen die gordijnen stof te verzamelen. En er komen vast ook spinnen in te wonen die dan midden in de nacht, aan hun zijdedraadje heel langzaam naar beneden glijden tot net boven je hoofd. En dat je dan wakker wordt, de spin ziet, in wilde paniek om je heen slaat, alle stoffige gordijnen van de rails mept en verwart raakt in je eigen droomslaapkamer. Doe toch maar niet.

♡вυт ∂αяℓιиg, тнιѕ ιѕ иσт ωσи∂єяℓαи∂ αи∂ уσυ'яє иσт αℓι¢є♡ [@sunsusan100]: Betonlook, ik ben er dol op! Ik zou het ook heel tof vinden om zo’n oude stenen muur met van die grote vlekken beton willen hebben. Lekker industrieel. Wie weet dat we ooit de betonlook door gaan voeren in de badkamer, in de slaapkamer gaat het hem denk ik niet meer worden. Maar zo’n prikkabel met grote lampen er in, dat zou wel heel goed kunnen! Ik ben al een tijdje op zoek naar een mooie lange prikkabel. Niet alleen voor in de slaapkamer, maar ook voor in de woonkamer (om een dikke, houten gekronkelde stok gedraaid en dan in een hoek neer zetten) of voor in de tuin. Ik ga dit idee zeker even onthouden voor de slaapkamer! Ook wit in combinatie met robuust, donker hout vind ik geweldig gaaf!

minimal boho bedroom: Onze slaapkamer is, door al het licht, heel erg geschikt voor planten. Toch staat er momenteel geen een. Jammer, want planten zijn niet alleen erg mooi om te zien, ze helpen ook nog eens de nachtrust te verbeteren.

Jasmijn bijvoorbeeld. Dit plantje heeft een positief effect op je nachtrust en wordt daarom veel gebruikt als natuurlijk slaapmiddel. Extra pluspunt: jasmijn draagt bij aan een goed humeur in de ochtend. (bron)

Ik ben zelf dol op planten met grote groene bladeren die niet te bont bloeien.  De gouden pothos zou ik dan ook heel graag in mijn slaapkamer willen.  Deze plant staat bekend om zijn krachtige lucht-zuiverende werking. Hij heeft maar weinig verzorging nodig (altijd fijn) en doet het prima in een wat koudere omgeving (bron)

one-room-challenge-love-on-sunday, love the eucalyptus above the bed:

Deze kamer: Geweldig! De zachte stoffen op het bed, de grote sprei, heel veel kussens met lichte motieven en zachte kleurtjes. Een klein krukje die dienst doet als nachtkastje (ik heb geen nachtkastje) en een paar kleine witte plankjes voor een paar mooie accessoires. Prachtig! Een kleed op de grond lijkt me ook zo fijn. Van mij had dat kleed nog wel een beetje dikker mogen zijn. Zo’n kleed waar je tot aan je enkels in zakt. De tak boven het bed vind ik mooi, maar ik zou het iets anders stylen. Nadja van The Story Styler maakte onlangs een prachtige krans met eucalyptus die ik nog van plan ben om te gaan maken. Haar slaapkamer is sowieso ook om van te dromen! (en haar blog ook) Dus neem er snel een kijkje!

 

brb. never leaving bed.: Ooooh, val ik hier toch even van mijn maagdelijk witte geloof af! Deze slaapkamer is helemaal niet super wit, en toch vind ik hem echt te mooi. Door de verschillende tinten zacht roze in combinatie met de dikke sprei oogt dit plaatje ondanks de hardere kleuren toch vrouwelijk en zacht. Ik vind het schilderij prachtig maar ik denk dat ik er iets anders neer zou hangen. Iets zachter, iets minder abstract, misschien iets met heel zacht groen om toch een beetje meer kilte aan te brengen in de verder warme kamer. Als ik zo’n sprei zie, zou ik bijna willen dat ik ook kon breien! Hoe cool is het om te kunnen zeggen dat je zoiets moois helemaal zelf gemaakt hebt!?

Bedroom: Nog een kamer met meer kleur dan ik van mezelf gewend ben. Hoewel hier ook zacht roze tinten met koele grijze tinten gecombineerd wordt, vind ik deze veel lieflijker dan bovenstaande slaapkamer. Misschien komt het door de zachtere achtergrond (leegte zorgt voor rust) het gebruik van koperkleurige accessoires of de mooie bloemen op de vaas.  Ik denk altijd dat symmetrie belangrijk is als het om kussens op het bed gaat, maar hier blijkt maar weer dat een beetje mix & match juist heel erg mooi kan zijn! Ik zou alleen hier ook weer kiezen voor een dik, wit kleed om het geheel nog lichter en zachter te maken!

imagining a series of these, to support both of our CPAP / BiPAP machines and other miscellanea: Nog ééntje! Deze kamer is weer heerlijk wit. Witte muren, wit bed, witte vloer, wit beddengoed. Doe mij dit maar! Dit “nachtkastje” vind ik zo geniaal bedacht! Waarschijnlijk alles behalve praktisch maar dat vind ik op een slaapkamer niet zo heel erg. Misschien is het handiger om het niet te gebruiken als nachtkastje maar gewoon als plankje voor een mooie plant. Het wit in combinatie met natuurlijke producten (zoals de plank en de mand in de hoek) vind ik heel erg gaaf en probeer ik sowieso in mijn hele huis (behalve op de kamer van de jongens,want die is gewoon te bont om het in mijn stijl te krijgen) door te voeren. Het enige wat ik in deze kamer mis, zijn meer kussens en meer dekens. Iets meer textuur!

Ik heb weer genoeg inspiratie op gedaan. Ik denk dat ik eerst maar eens op zoek ga naar een paar grote planten, een dikke sprei en een priklamp. Met deze spulletjes zou ik al heel dicht bij mijn droomslaapkamer moeten komen!

Wil je weten waar ik deze prachtige foto’s van deze kamers heb gevonden? Kijk dan even op mijn Pinterest bord “slaapkamerdromen”. Op Pinterest verzamel ik trouwens regelmatig mooie plaatjes van mooie kamers, leuke diy’s en heel veel lekker eten… ooooh als ik toch tijd genoeg had!! Ik ben heel benieuwd of mijn stijl een beetje overeen komt met de jouwe, en welke slaapkamer jou het meeste aanspreekt!


2 reacties op ‘slaapkamerdromen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s