Tandenbeestjes

…en dan is de tand van Boaz eruit. Zo in eens, in de auto. Boem. Pats. Zonder te trekken, zonder te blijven hangen in een appel, zonder te zijn doorgeslikt in zijn slaap. Opeens heeft hij hem in zijn hand en niet meer in zijn mond.

Goed, we zitten dus in de auto op weg voor een weekendje in het westen en ik heb geen leeg Tupperware bakje bij de hand. (wel een volle met broodjes kaas en broodjes hagelslag, want Hollanders, tog!?) Ik kan zo snel geen beter opbergplekje voor dit kleine minitandje verzinnen dan in een zijvakje van mijn bomvolle make-up tas.

dsc_0391

Ook thuis aangekomen kan ik niet echt een geschikt plekje voor het kleine tandje vinden. Ik had het idee om een klein potje om te toveren tot “tandendoosje”. Ik zou een klein plastic dinootje op het dekseltje lijmen en dit een funky kleurtje spuiten. Met raamstiftenzou ik met sierlijke letters “tandenverzameling” op hebben geschreven. Best een leuk idee, al vind ik zelf. Maar toen wees iemand mij erop dat tanden, los in een bakje, heel vaak af breken als kindjes met het bakje gaan schudden. Boaz kennende wil hij natuurlijk zijn tand aan iedereen laten zien. Al rennend met het potje in zijn hand onderweg naar oma en opa zouden de tandjes dus behoorlijk kapot kunnen gaan. Dat zou toch zonde zijn!?

DSC_0049.JPG

Ik zat met mijn handen in mijn haar en Boaz met een mond vol (min 1) tanden en wisten even niet wat we met dit stukje gebit aan moesten. Tot ik online een “Tandenbeestje” tegen kwam.

Afbeeldingsresultaat voor tandenbeestjeTandenbeestjes  zijn vilten melktandendoosjes waarin kinderen op een verrassend leuke manier hun melktandjes kunnen bewaren.

Het melkgebit bestaat uit 20 tanden en kiezen. Het bekje van het tandenbeestje bestaat ook uit 20 cirkels. Deze cirkels zijn gevuld met een zachtblijvende was. Druk de uitgevallen melktand of melkkies in de juiste cirkel. Zo verhuist het melkgebit van de kindermond naar het bekje van het tandenbeestje. (bron: Tandenbeestje)

DSC_0023.JPGHelga, eigenaresse van Tof! heeft het idee van de Tandenbeestjes bedacht en uitgewerkt. Ook zij vindt dat tanden niet zomaar door elkaar in een bakje bewaard moeten worden, maar op een leuke manier die er ook nog eens voor zorgt dat de tanden niet kapot gaan. Helga maakt 9 verschillende tandenbeestjes die allemaal even mooi zijn afgewerkt en er allemaal een gaaf uitzien. Aan Boaz de grote eer om er één te kiezen zodat hij deze mocht uit proberen. Dit werd natuurlijk de draak want: “deze lijkt het allermeest op een dino!”. 

DSC_0046.JPG

Het Tandenbeestje kan per post worden verstuurd en komt goed verpakt in een mooi doosje aan. Om het tandenbeestje zit een bewaarzakje en je kunt er zelfs een naamketting aan laten maken! Zo wordt ieder beestje extra persoonlijk! Het Tandenbeestje zit prachtig in elkaar, is super zacht, gemaakt van 100% wolvilt én voor ieder verkocht beestje wordt er ook nog eens 50 cent gedoneerd aan Brooke Hospital for Animals. Het is dus niet alleen maar een leuk beestje, maar ook nog leuk vóór de beestjes!

Wil je weten hoe je een melkgebit en de nieuwe grote mensen tanden moet verzorgen? Kijk dan snel <hier> voor tips!

Omdat de Tandenbeestjes zo’n succes zijn,  maakt Tof! in een samenwerking met Our Kompany 3 modellen tandenbeestjes in grotere oplage. Deze hond, konijn en koe, ook wel Toodeez genaamd, zijn daarom extra gunstig geprijsd. De Toodeez zijn net zo geweldig als de Tandenbeestjes en ze komen in een leuk kartonnen huisje. Wil jij nou ook heel graag een Tandenbeestje of een Toodeez voor jouw tandenwisselende monster? Kijk dan even snel op de website van Tof!

WIN! (Verlopen)

Wie tanden wisselt, trakteert! Daarom geeft Boaz, in samenwerking met Tof! een Tandenbeestje naar keuze weg ter waarde van €22,95. Hoe leuk is dat!

Afbeeldingsresultaat voor tandenbeestje
bron: Tandenbeestje.nl

Wat moet je doen!? 

DSC_0011Like de Facebookpagina van Wolferienen de Facebookpagina van Tandenbeestje . Laat in een reactie onder het originele Facebookberichtvan deze blog weten waarom jij een Tandenbeestje wilt winnen en welke je heel graag zou willen hebben. (een paard, een draak, een schaap, een tijger, een aap, een varken, een hond, een konijn of een koe!). Wil je extra kans maken? Deel dan deze te gekke winactie op Facebook.

17 maart 2017 zal Boaz door middel van een lootjessysteem de winnaar van het Tandenbeestje bekend maken! Succes!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.