de Week van de Wolf #43

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

DSC_0074.JPGMidas valt van de trap. Van boven naar beneden. Als ik er aan denk, krijg ik nog koude rillingen. Gelukkig komt hij er met de schrik, een paar blauwe plekken en een zere voet van af. Ik had gehoopt dat hij zou leren van deze val, maar de volgende dag klimt hij al weer naar boven. Ik baal enorm dat hij weer die verdomde trap op klimt, maar ergens vind ik het ook wel super cool dat hij, ondanks de val, nog net zo avontuurlijk is als daarvoor! Ik moet hem gewoon nóg beter in de gaten houden!

dinsdag

Er blijft een vriendje bij Boaz spelen en die jongens zijn zo lief samen dat ik, als ik aan het einde van de middag in de keuken sta om te koken, helemaal vergeet dat ik niet twee, maar drie jongens in huis heb! Midas hinkt een beetje achter de grote jongens aan en ook als ik zijn schoen probeer aan te doen, geeft hij aan dat hij pijn heeft. Ik overweeg nog even naar de dokter. De keer dat Boaz uit de boom viel en een zere hand had, dachten we in eerste instantie ook dat er niets aan de hand was. Toen we twee dagen later toch maar even naar de dokter gingen, bleek zijn pols wel degelijk gebroken. Maar omdat het met Midas (in tegenstelling destijds bij Boaz) steeds een beetje beter gaat, besluit ik om het er maar bij te laten.DSC_0066.JPG

woensdag

Geen auto hebben sucks balls. Helemaal als het keihard regent net op het moment dat Boaz uit school moet worden opgehaald. Hem laten staan is geen optie en dus kleden Midas en ik ons warm aan en met twee paraplu’s gaan we richting Boaz. De heenweg verloopt goed. De terugweg stormt het mogelijk nog harder. De paraplu van Boaz waait kapot en Midas kan zijn paraplu niet goed genoeg vast houden om hem op te laten. En dus komen we als drie verzopen katjes thuis. Doordat we geen auto hebben, kunnen we ook niet naar zwemles. Ik overweg nog om Boaz in het overgelopen weiland te duwen om hem zo toch nog even een zwemtraining te geven, maar dan besef ik dat dat niet echt heel lief zou zijn en dus doe ik het maar niet.

DSC_0007.JPG Die avond eten we Meatza. Een pizza met een bodem van gehakt. Hartstikke lowcarb en hartstikke lekker! Ik kwam het recept een tijdje geleden tegen op de blog van Daily Cup of Blablabla en ik had afgelopen weekend met een beetje leftover gehakt al een voorproefje gemaakt. Vandaag gingen we voor het echte werk en maakte ik twee hardcore meatza’s! Genoeg voor een flinke avondmaaltijd en genoeg over DSC_0130.JPGvoor David om de volgende dag mee te lunchen! Ik leg die avond neem die avond voor het eerst in tijden mijn telefoon niet mee naar boven. Ik laat hem, met opzet, beneden liggen. Ik word een beetje gestoord van mezelf dat ik hele dagen met dat ding in mijn handen loop. Ook als ik, omdat ik bijna omval van vermoeidheid, heel vroeg naar bed ga, lig ik soms nog uren filmpjes te kijken. Dat schiet natuurlijk niet op! Ik laat de telefoon dus beneden, neem mijn superoude wekkerradio mee naar boven zodat ik wel weet hoe laat het is en een wekker kan zetten. Ik neem ook een paar boeken mee en lees, voor het eerst in een hele lange tijd, weer eens een paar bladzijdes. Binnen no time val ik in slaap en ik heb beter geslapen. Ik heb die nacht heerlijk geslapen! Offline is the new luxury!

donderdag

DSC_0128.JPGEen paar dagen geleden is onze IXXI van de muur gevallen en na het eten vond David het opeens nodig om deze weer op te hangen. Op de plek waar hij hing (in de woonkamer bij de computer) blijkt een witte kale muur toch ook wel heel erg fijn te zijn en dus krijgt de IXXI een nieuwe plek. In de keuken, achter de eettafel. Onze IXXI is met haar 160×240 cm nogal aan de grote kant waardoor ophangen of, zoals in dit geval, verhangen een hels karwei is. Na heel veel breekwerk, vloeken, lachen, ophangen, afhalen en weer ophangen hangt ze nog niet helemaal recht. De plek waar ze nu hangt is echter wel gewoonweg fantastisch! Ik ga dus op zoek naar een andere methode om een grote IXXI eenvoudig én recht op te hangen. Wordt vervolgt!

vrijdag

Lente! Eindelijk! Ik zit die middag, samen met Boaz en Midas, een paar uur in de zon! Met zonder jas, natuurlijk. Ik maak onze buitenkamer alvast een klein beetje gezellig, verplaats ons nieuwe tuinsetje zodat deze pal in de lentezon staat en veeg het terras een beetje aan. In het kade van: “minder telefoon”, pak ik een boek en lees zowaar een paar bladzijdes terwijl de jongens met zand spelen en door de tuin fietsen. Doe mij maar meer van dit soort dagen! Ook Norris geniet optimaal van het mooie weer.

DSC_0086.JPG

DSC_0103.JPGBoaz wil graag met de raamstiften tekenen, en natuurlijk mag dat. Midas doet gezellig mee, door flink op de toch al vieze ramen te krassen. Boaz kan zo leuk tekenen! Het is echt gaaf om hem met potloden, stiften, verf of raamstiften bezig te zien. Hij tekent twee poppetjes en vraagt dan aan mij wie hij heeft getekend. Ik zie een man met een mijter en vraag hem of dat Sinterklaas is. Hij zegt: Nee, dat is Midas. Ik heb eerst Koning Midas getekend, en toen Nicolaas.. Alleen Joachim weet ik niet hoe ik die moet tekenen. Held! (Midas heet voluit Midas Joachim Nicolaas)

DSC_0094.JPGDoordat we nog steeds geen auto hebben (de auto die wij wilde kopen moest nog even op de brug voor een laatste check up) heb ik al een tijdje geen echte boodschappen kunnen doen. Ik haal het broodnodige, zoals brood, wel bij de supermarkt naast de school van Boaz. Maar met een kinderwagen lukt het me niet om genoeg voor de hele week mee te nemen. Daarbij komt ook nog eens dat wij meestal ons vlees bij de turkse slager in Enschede Zuid halen en dat is dan ook weer net te ver lopen vanuit Hengelo. Gelukkig kunnen we weer een auto lenen en kunnen we in één keer een hele bende boodschappen halen.

DSC_0023Vrijdag is er een superleuke winactie online gekomen.
Boaz mag, samen met Tof! een Tandenbeestje weg geven!

Doe jij al mee?! En welk tandenbeestje zou jij willen winnen!?

Kijk snel >hier< hoe je mee doet!

zaterdag

DSC_0105.JPG

Feest! David heeft een paar collega’s uitgenodigd die samen met hun aanhang en kinderen house komen warmen. En hij heeft ze heel veel eten beloofd. Eten dat we dus nog moeten DSC_0138.JPGklaar maken. Ik ben om zes uur uit bed en om zeven uur heb ik mijn to do lijstje af en ben ik al begonnen met de eerste taarten. Om half drie komen de eerste gasten binnen en dan is alles nét af! Het huis is schoon, het eten klaar, de tuin gezellig en ik heb zelfs nog tijd gehad om te douchen! Wat ik allemaal gemaakt heb: Tonytaart (in een tulband), cookie dough Tony bonbons (maar in plaats van bonbons,  heb ik het deeg in een kleine springvorm gedrukt, dit overgoten met chocolade en later in kleine puntjes gesneden) dadelballetjes (naar het recept van de dadeltaart van Bagels & Beans maar in plaats van taart heb ik hier kleine balletjes van gemaakt en deze door kokos gerold). Ik maak de hartige taart van Oh IMG_0327My Foodness, ik maak zelfgemaakte knoflookboter, hamburgers, twee salades, een wortel-sinaasappel dressing (waarvan ik het recept kreeg van lieve Lotta van ETN Saladebar) dat het trouwens ook heel goed doet op een knoflookbrood! Het recept hiervan zal ik binnenkort delen op Wolferien! Ik maak nog  een camembertpakketje en een kannetje geheime saus van David’s oma. Het blijkt dat we toch nog een paar boodschappen zijn vergeten dus tussendoor loop ik nog even snel naar de Nettorama en koop de laatste dingetjes en een bosje ranonkels. Mijn allerliefste lievelingsbloempjes. David poetst ondertussen het huis, probeert een auto te kopen die uiteindelijk ook kapot blijkt (diepe vette zucht) heeft de avond ervoor al drie kilo kip gemarineerd, bereid nog 2 kilo varkensvlees voor die later, samen met de geheime saus van oma, in onze Dutch Oven gaat en zet alles vast klaar in de tuin. De hele middag is het een grote gezellige bende en bijna al het eten gaat op! Aan het einde van de middag, als bijna iedereen weg is, laten we de boel de boel, ik breng Midas vast naar boven en daarna ga ik zelf ook naar bed. Hard werken, zo’n feestje!

zondag

DSC_0122.JPGThe Day After.. Zo veel troep! Het hele aanrecht staat vol vieze borden, glazen, kannen, kopjes, bestek, schalen en bakblikken. Ik dank God op mijn blote knietjes voor de uitvinder van de vaatwasser. Na enig speurwerk blijkt dat dit een vrouw is te zijn. De geweldige Josephine Cochrane! Hoe kon het ook anders. Rond half negen (’s morgens) is het eigenlijk allemaal al wel weer opgeruimd en kunnen we uitgebreid ontbijten met de left overs, net uit bed haar en mimosa’s. Heel fijn!

DSC_0119.jpg

 DSC_0141.JPGBoaz mag ’s middags met bff Jay naar de film. David valt op de bank in slaap en ik kruip samen met Midas nog even terug in bed. Maar als we allemaal weer wakker zijn, gaan we genieten! Van de zon, van wijn en verder niets.

De buurvrouw komt nog even langs voor een glaasje wijn en daarna steken we weer de bbq aan. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Genieten van de laatste dadelballetjes, een goed glas wijn en een filmpje sluiten wij het weekend en de week af.

Ooooooh jongens! Eindelijk is het een beetje lente! Ik kan daar echt heel gelukkig van worden en probeer dan ook zo veel mogelijk buiten te zijn! Hoe was jullie week!?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s