BEKVÄM makeover tips!

Afbeeldingsresultaat voor bekvam ikeaEen tijdje geleden kochten wij een nieuw Bekväm opstapkrukje. Onze vorige had het tijdens het klussen begeven en een huis zonder Bekväm, is als een keuken zonder… Bekväm. Voor wie onder een steen leeft en echt geen idee heeft wat een Bekväm is: kijk even >hier<.

 

(Bekväm is trouwens een lijn bij Ikea. Van deze lijn hebben ze ook onder andere kruidenrekjes en een keukentrolley (die wij ook hebben). Als ik het over een “Bekväm heb, dan bedoel ik daarmee dus het krukje, en niet de andere producten uit deze lijn!)

Wij gebruiken de Bekväm momenteel als decoratietafeltje maar binnen no time is diezelfde Bekväm te gebruiken om op te zitten als er opeens meer mensen dan verwacht langs komen. Of om op te staan, zodat ook ik met mijn 1 meter 63 de wijnglazen achter uit de hoge kast kan pakken. Multifunctioneel dus! Niet meer weg te denken uit ons huis.

Maar met een Bekväm kun je nog veel meer leuke dingen doen! Ik zette een paar Bekväm make over tips voor je op een rijtje!

ikea bekvam stool hack, turn it into a play kitchen: Kijk nou hoe leuk dit is! Met een beetje schoolbordverf en een paar krijtjes tover je het krukje supersnel om tot een klein keukentje! Nou is spelen in een keukentjes erg goed om de de fantasie van je kindje te stimuleren. Hier kunnen zij immers nadoen wat ze jou hebben zien doen.
Boaz en Midas vinden het allebei heel erg leuk om mij in de keuken te helpen, en als het kan dan laat ik ze ook helpen. Maar soms zijn de pannen te heet, de messen te scherp en is het gewoon iets gevaarlijk voor ze. Een eigen keukentje biedt uitkomst! Alleen vind ik zo’n groot speelkeukentje in de woonkamer meteen weer zo aanwezig. Dit zou een perfecte oplossing zijn! Gebruiken de kindjes hem niet als keukentje, dan kunnen ze hem als trapje gebruiken bij het helpen in de echte keuken!

gezien op: http://www.remodelaholic.com

DSC_0298Zoals ik al zei, gebruiken wij onze Bekväm voornamelijk als bijzettafeltje. De verschillende hoogtes lenen zich ideaal voor het uitstallen van heel veel spulletjes waardoor je met dit krukje heel eenvoudig een gezellig hoekje creëert. Ik vind het lichte hout prachtig staan bij de gouden tinten van mijn blikkenverzameling en het zachtroze van de Ranonkels.
Maar Midas heeft nog wel eens de neiging om al mijn spulletjes eraf te halen of aan de kant te schuiven. Hij gebruikt het krukje namelijk graag als bureau.

DSC_0313

Midas past met zijn kleine kontje prima op de onderste tree. De bovenste tree van de Bekväm gebruikt hij als tafeltje. Hij leest er graag een boekje aan, speelt er met magisch zand of eet er zijn broodje.  Meestal eten wij ons avondeten aan de grote eettafel maar soms vinden we het fijn om lekker op de bank te kruipen met het bord op schoot. Om de bank te behoeden van te veel etensvlekken, zet ik de Bekväm voor Midas neer om aan te eten. Zo zit hij er toch gezellig bij!

 

 

Interior Fun: House Flipping - Part 3: Dit vind ik echt een top idee. De krukjes lenen zich uitstekend voor opstapjes in de badkamer. Boaz kan met moeite bij de wastafel als hij staat te tandenpoetsen, Midas kan er helemaal niet bij. Er staat nu wel een oud stoeltje waar ze om de beurt op mogen staan maar eigenlijk is deze ook net te laag. Een Bekväm in een kinky kleurtje met een goede laklaag werkt natuurlijk veel beter en, niet geheel onbelangrijk, staat ook nog eens super tof!

 

gezien op: http://www.interiorfun.com

 

 

 

 

 

 

Der IKEA Bekväm Hocker ist sehr beliebt für IKEA Hacks. Kein Wunder denn alleine ein fantasievoller Anspruch macht ihn bereits zum echten Hingucker im Kinderzimmer! Ob als Sitzbank, TV Hocker oder Nachtschrank! Er macht sich überall gut. IKEA DIY mal ganz einfach! www.limmaland.com:

 

Een Bekväm als kraamcadeau. Super origineel, leuk én praktisch. Het krukje kan je in iedere gewenste kleur schilderen en naar eigen inzicht beschilderen. Voor dit cadeau zou ik me laten inspireren door het geboortekaartje om de Bekväm nog persoonlijker te maken.

gezien op: www.limmaland.com

 

 

 

For sale! Uniek ontwerp van @Abbey Adique-Alarcon Adique-Alarcon Phillips Mounier Snowpuppe voor @ELLE Magazine (US) Bee Bishop Bishop meijerën D.I.Y. magazine t.b.v. Kika @Kiera Salkowski Salkowski Salkowski Salkowski C #uniquedesign #chairity #woonbeurs:

 

Super kunstig deze Bekväm stoel. Als je een beetje handig bent lijkt het mij niet moeilijk te maken. Ik vind het altijd super fijn als mijn (korte) benen niet een beetje doelloos naar beneden hangen. De onderste tree is dan ook ideaal als voetsteun voor mensen met niet al te lange benen.

gezien op: http://www.vtwonen.nl

 

 

 

 

Benieuwd naar meer bekvam tips?! Kijk op https://wolferien.com:

Ik ben natuurlijk niet de enige met korte beentjes. Ook de kinderen zijn nog niet zo lang dat ze goed kunnen zitten en dat hun voeten de grond raken. Soms kan dit, weet ik uit eigen ervaring, erg vermoeiend zijn. Een Bekväm achterstevoren onder een kinderbureau wordt in een handomdraai een handig stoeltje mét voetensteun! Worden ze te groot voor de voetensteun, dan draai je het krukje om en zit niets ze meer in de weg om met hun lange stelten de grond te raken.

gezien op: www.mommodesign.com/

 

Ik zit er zwaar over te denken om het krukje om te toveren tot een klein tafeltje. Ik heb nog een beetje krijtbord-verf over, en volgens mij heb ik zelfs nog ergens een paar paar dikke deurknoppen liggen. (ooit bij Xenos gekocht). Ik denk dat Midas het echt té gek gaat vinden als ik een keukentje voor hem zou maken! Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!

Wil je nog meer inspiratie om je Bekväm te pimpen? Kijk dan even op mijn pinterestbord! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.