de Week van de Wolf #44

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Onder het mom “meer bewegen-minder vreten” ga ik wandelen. Op twintig minuten van ons huis bevindt zich het Kristalbad, een waterzuiveringsgebied tussen Enschede en Hengelo waar je heerlijk kunt uitwaaien. Norris mee, Midas mee (in de kinderwagen) en gaan! Hoewel ik binnen no time behoorlijk loop te hijgen, de jas en de sjaal al lang uit heb want ik zweet me helemaal dood (conditie van een badkamertegeltje) is het wel heel erg lekker om er gewoon even uit te zijn! Norris geniet ook optimaal! Dit is voor herhaling vatbaar…

DSC_0161.JPG

DSC_0002.JPG’s Avonds komt de dakdekker langs om te kijken waarom wij waterschade in de keuken hebben. Een snelle inspectie op het dak geeft al snel meer duidelijkheid. Dikke vette ellende, laten we het daar maar op houden. Hopelijk wordt dit snel opgelost want ik heb nu iedere keer dat het hele dak van de keuken zo  naar beneden kan storten. Doemdenken is nou eenmaal mijn hobby. Maar als je dan toch op het dak staat, dan kun je ook maar net zo goed even naar de hele wereld meters onder je zwaaien!  Helemaal niet eng, zolang je maar bij je sterke vader in de armen kan zitten! Held!

dinsdag

Ei-de-lijk! Na bijna drie weken zonder auto zijn we eindelijk weer mobiel! David heeft een pracht van een Saab gevonden en gekocht en nu zijn wij dus Saab-rijders. Volgens David is hij een geboren Saab-rijder en onderweg groet hij zijn Saab-broeders. Ieder zo zijn ding natuurlijk, maar ik ben blij voor hem dat hij blij is. En ik ben blij dat ik met slecht weer niet meer lopend naar de winkel hoef.

Rijd jij in een Saab en zie je een bebaarde man in een Saab enthousiast naar je zwaaien? Dikke kans dat dat dan mijn man is. Zwaai even terug. Vindt hij leuk!

IMG_0405.JPG

woensdag

We mogen naar de stembussen! Om kwart over acht kleur ik het rondje voor de naam van Meneer Pechtold rood terwijl David in het stemhokje naast mij ook binnen de lijntjes kleurt.Daarna brengt David Boaz naar school en ga ik weer richting het Kristalbad voor een rondje frisse lucht. Bij het Kristalbad staan twee uitkijktorens, die we vandaag besluiten te beklimmen. Ik sleur Midas de hoge wenteltrap op en Norris,die niet achter wil blijven, klimt achter ons aan. Boven valt het uitzicht behoorlijk tegen. Ik zie de ijsbaan, het stadion van FC Twente, het spoor en de drukke straat en verder een plat, grijs, saai landschap. Daarbij helpt de hoogtevrees die ineens keihard binnenkomt ook niet erg om van het uitzicht te genieten! Met knikkende knieën gaan we weer naar beneden. Dit nooit weer! Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Ik haal Boaz van school en samen rijden (jeuj) we naar het zwembad voor weer een rondje zwemles. Als we daarna thuis komen, gaan we genieten van de zon. Halleluja wat is het lekker weer!

donderdag

DSC_0030.JPGBoaz gaat met zijn klas naar de kinderboerderij en ik mag (en kan!) meerijden. Met drie kleuters op de achterbank en Midas naast me, gaan we onderweg naar ’t Weusthag. In verband met de vogelgriep, kunnen we niet alle dieren aaien maar speciaal voor ons worden er een paar konijnen en cavia’s uit de hokken gehaald en komt er ook nog een prachtig lammetje naar buiten die bijna doodgeknuffeld wordt door de kinderen!

Ik kom er wel weer achter dat mijn kind de allergrootste verzamelaar van de wereld is. Zelfs tijdens een uitje met de klas moet hij nog iedere dennenappel die hij tegen komt oppakken en meenemen. Love him!

DSC_0189.JPG

Midas had geluk dat ik hem niet alleen in huis kon laten en dat hij dus mee moest. Hij kan bijna niet wachten tot hij naar school gaat. Hij wil ook zo graag met Boaz mee ’s morgens, en hij wil zo graag spelen met de andere kindjes. Zo’n middagje op pad met de grote kindjes is, ondanks dat het misschien op de foto anders oogt, echt heel erg gaaf voor hem!

DSC_0015.JPG

Als we ’s middags weer thuis komen zijn David en een collega van hem druk bezig ons terrasje te betegelen. Om te vieren dat dit terras nu recht ligt en omdat het, volgens de kenners, voorlopig de laatste mooie lentedag is, gaan we bbqen met vrienden! Ik denk wel eens dat de herfst mijn favoriete seizoen is, maar zodra ik, na een lange winter, die eerste warme zonnestralen weer voel weet ik dat de zomer toch mijn allerliefste lieveling is!

vrijdag

Sinds een dag of tien neem ik ’s avonds mijn telefoon niet meer mee naar boven. Ik leg hem beneden achter de lader en duik met een dik boek het bed in. Ik slaap zoveel beter nu ik ’s nachts niet meer in de verleiding kom om iedere twee seconden te gaan kijken of er nog iets nieuws wordt gemeld op het wereld wijde web, of wanneer ik tot diep in de nacht lig te netflixen! Met een bende energie word ik dan ook wakker, stuur Boaz naar school en ga aan de grote schoonmaak. Tussen de middag haal ik Boaz en een vriendinnetje uit school en niet veel later komt mijn vriendin met haar twee zoontjes ook langs voor een kopje thee en heel veel gezelligheid. Ik krijg een prachtige bos bloemen van haar. Ik ben dol op een bosje tulpen en ranonkels zijn my all time favorite bloempjes, maar zo’n ruig samengesteld boeket, daar kan ik toch zo gelukkig van worden! Als alle gasten weer naar huis zijn, gaan Boaz, Midas IMG_0429.JPGen ik weer wandelen. Ik ben even bang dat we alle drie inclusief hond kletsnat geregend zullen worden, maar gelukkig valt het mee en valt er geen regen! Natuurlijk wil Boaz wel in de toren klimmen. Ik vertel hem, dat hij best alleen mag gaan maar dat ik niet mee ga. Dat ik al eerder ben geweest en dat ik het heel eng vind. Hij gelooft niet dat ik er al eerder ben geweest en lacht me een beetje uit terwijl hij naar boven klimt. Ik vertel hem dat, helemaal bovenaan, een rood slotje met een hartje erop aan een spijl vast zit. Boaz klimt naar boven, zoekt het hartje, vind het hartje en komt dan heel snel weer naar beneden. “Ik geloof nu wel dat je ook naar boven bent geweest, en dat je het eng vond. Ik vond het óók eng!” Kind van zijn moeder.

zaterdag

IMG_0550.JPGWe hebben aan het einde van de dag afgesproken bij mijn ouders en daar afgesproken dat we even met Boaz gaan oefenen op de fiets. Hij wil namelijk nog steeds niet fietsen. Hij heeft er gewoon geen zin in. Hij is een keertje gevallen van zijn fiets en sindsdien heeft hij er echt 0,0 interesse voor. Maar vandaag begint hij er uit zichzelf weer over. We gaan eerst een rondje door de tuin en later een rondje op de parkeerplaats vlakbij het huis van mijn ouders en, I kid you not, dat kind fietst binnen een half uur oefenen zo weg. Helemaal alleen, met volle vaart vooruit! Ik ben zo super trots op hem! En hij ook, op zichzelf. Dat kind straalt!

zondag

David moet al vroeg in de ochtend weg en neemt Boaz mee. Midas en ik doen wat dingen, kijken een filmpje, eten een broodje en dan breng ik hem naar bed. Ik ga ook naar bed om nog even wat te lezen en dan…. val ik in slaap. Ik schrik om kwart over twaalf wakker, bel in paniek David op dat hij nú in huis moet komen want in mijn hoofd moet ik binnen een uur in Enschede zijn voor een workshop Foodstyling & Fotografie van Bloggerscafé Oost.  (deze Facebookpagina is een aanrader om te volgen voor iedere blogger, influencer, contentschrijver en social media beginneling, maar ook voor iedereen met een eigen bedrijf of website of webwinkel of wat dan ook uit het Oosten van Nederland!) 

Bloggerscafeoost

Het duurt even voor het tot mij door dringt dat ik daar niet om 1 uur moet zijn, maar om 3 uur. Adem in, adem uit. Paniek om niets. Pas anderhalf uur later rijd ik richting Enschede IMG_0579en net vóór drie loop ik Etn Saladebar binnen waar de eerste workshopdeelnemers al zijn. Tijdens de workshop, gegeven door Food Love and Happiness‘ Danielle, krijgen we enorm veel tips en trucs te horen om onze foto’s nog mooier te maken. Een geweldig boeiende middag waar binnenkort natuurlijk een blog over verschijnt! Na de workshop en nog flink hebben bijgekletst, rijd ik naar mijn schoonzusje om Boaz op te halen en vervolgens rijden we naar huis. We smullen nog even samen van het lekkers uit de goodybag en dan, als de kindjes slapen, gaan David en ik nog even samen bank hangen!

Ik heb deze week 26 kilometer gewandeld. Dat is 26 kilometer meer dan dat ik normaal loop! Ik vind het een hele verbetering. Ook merk ik, nu al, na een paar dagen, echt verschil in slapen nu ik mijn telefoon niet meer meeneem naar boven. Nemen jullie je telefoon mee naar boven? En hoe was jullie week? Ook zo genoten van het heerlijke weer!?

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s