de Week van de Wolf #46

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

IMG_1284.JPGZomer! Of, nou ja.. zomersch! Het is heerlijk weer en we verhuizen steeds vaker naar buiten. Onze tuin wordt iedere dag groener maar erg veel kleur zit er nog niet in en daarom ga ik met de jongens naar Intratuin voor een paar leuke plantjes en bakken. Ik had er wel voor €1000,- aan prachtige planten, potten en accessoires mee kunnen nemen. Kijk nou, hoe tof deze stoeltjes zijn! De rechter zou, in combinatie met de prachtige kussens, het kleedje en de poef, zo gaaf onder de overkapping staan! Past precies bij de hangmat!  Maar helaas heb ik nog steeds geen geldboompje in de tuin en moet ik me dus inhouden.

Terwijl David de bloembakken aan de schutting boord, eten de jongens een ijsje, in hun onderbroek, in de zon. Heel veel beter wordt een maandag niet!

dinsdag

IMG_1090.JPGHoewel het ’s morgens vroeg rond de 6 graden is, is het in de zon al behoorlijk warm. Prima wandelweer! Samen met een vriendin en haar zoontje doen we, zodra de kleuters op school zijn, een rondje kristalbad.

Boaz kan uit school bij haar blijven spelen zodat ik een uurtje voor mezelf heb. Ik ga naar de kringloopwinkel bij mij om de hoek. Ik ben er nog nooit eerder geweest en wil er even kijken of ze daar nog een paar leuke potten voor mijn plantjes hebben. En dat hebben ze! Ik neem twee grote, glazen weckpotten (zie foto van maandag) mee en kan ook een oude camera niet laten liggen. Deze camera staat nu te pronken in de keuken naast de oude camera die van oude opa is geweest. Begin van een geweldige collectie vermoed ik! IMG_1120.JPGDe winkel is groot. Veel groter dan ik had verwacht, en ze hebben er de meest uiteenlopende spulletjes voor een heel leuk prijsje. Ik ben bang dat ik hier vaker ga shoppen!  Onze tuin is, nu helemaal met al die plantjes, al zo gezellig! Ik zit er wel over te denken om de kinderstoeltjes te schilderen. Ze zijn nu wit (eentje heeft een zwart-witte zitting) maar steken een beetje af bij de rest van het meubilair. Ik denk erover om ze oud-groen of zeeblauw te gaan schilderen. Wat denken jullie!?

woensdag

IMG_1143Toen we dit huis kochten, droomde David van een overkapping achter in de tuin en ik van een hottub. De overkapping staat er inmiddels al ruim een half jaar en daar hebben we al heel veel plezier van gehad. De hottub heeft tot op heden nog op zich laten wachten. Maar nu zagen we een hele fijne aanbieding voor een prachtige hottub voorbij komen. Heel veel hottubs worden tegenwoordig via webshops gekocht, maar wij willen de hottub wel even in het echt zien en dus rijden we naar Twello. In de kleine showroom staan een paar prachtige hottubs en we zijn al snel verkocht. Een hottub met een kunststof binnenkant, want : makkelijk schoonmaken, minder onderhoud, steviger en kleinere kans op lekkage. Een houten ombouw, want: prachtig! En een externe kachel, want: meer ruimte in de hottub en minder onderhoud. We zijn om! Dit is de hottub waar wij al anderhalf jaar naar op zoek zijn! Hoewel we hem nog steeds niet hebben gekocht, staat hij wel boven aan mijn wishlist en is de kans erg groot dat we deze binnen niet al te lange tijd in onze tuin mogen verwelkomen!

donderdag

IMG_1283.JPGIk heb een afspraak bij het UWV in Enschede, en als we dan toch in Enschede zijn, kunnen we er meteen van genieten! Blog bff Heleen appt of ik tijd heb voor thee en niet veel later zitten wij met onze ukkies bij Stoet. Ik vind Stoet zo’n fijn plekje dat ik er wel de hele dag had kunnen blijven zitten, maar helaas, dat kon niet. Ik moet op tijd terug zijn om Boaz van school te halen. Onderweg naar huis, koop ik nog een paar viooltjes om mijn nieuwe, roze (!) bakken een beetje meer op te vullen.  Terwijl de jongens in
de tuin spelen, ga ik als een Dolle Mina door het huis om dit enigszins zandvrij te krijgen. Heel Afbeeldingsresultaat voor lentespecial vetttleuk, dat mooie weer, maar het zorgt er wel voor dat al het zand uit de zandbak op miraculeuze wijze binnen eindigt. ’s Avonds komt BlogBaas Yvette langs en krijg ik voor
het eerst een gedrukte versie van de Vettt Lentespecial te zien. Wow, wat is het mooi geworden! Ik ben supertrots dat ik weer mijn steentje heb mogen bijdragen! Terwijl we genieten van deze gedrukte versie, zijn we al weer druk bezig met plannen maken voor de volgende editie.

De Vettt Lentespecial is >hier< te downloaden. Wil je liever een gedrukt exemplaar? Kijk dan even >hier< waar je een Lentespecial gratis kunt afhalen!

vrijdag

DSC_0280.JPGDavid werkt thuis en dus kan ik eventjes helemaal alleen met Boaz naar de stad. Vroeger deden we heel veel samen, maar sinds Midas moet hij Boaz mij delen met z’n broertje. Dat vindt hij helemaal niet erg, maar soms is het wel lekker om gewoon even met z’n tweetjes op pad te gaan. Ik doe een rondje Hengelo om Lentespecials te bezorgen en we eindigen bij “De Dondersteen”.  Ik was nog nooit in deze bijzondere speelgoedwinkel geweest maar ik ben meteen verkocht. De winkel, die niet te vergelijken is met een Bart Smit of een Intertoys, staat bomvol hoge kasten met daarin elk spel dat je je maar kunt bedenken. Het allerleukste is, dat je al deze spelletjes ook zelf mag testen! Aan grote tafels in de winkel mag je, als je wilt, uren spelen met de spelletjes uit de grote “test-kast”. IMG_1111.JPGOnder het genot van een glaasje ranja en een kopje thee kun je je hier uren vermaken! Boaz en ik hebben verschillende spelletjes getest en al een hele verlanglijst gemaakt met spelletjes die we graag op vakantie zouden willen meenemen. Boaz koopt nog een paar Pokémon kaarten en daarna gaan we samen in de zon een bakje vis eten. Als we thuis komen, is Midas ook wakker. Ik zet een grote opbergbak van Ikea in de zon neer en vul deze met warm water. De rest van de middag poedelen de jongens hier lekker in en genieten we van het heerlijke weer!

De dag, die zo heerlijk begon, verloopt minder leuk. Boaz valt aan het einde van de middag uit de hangmat en komt met zijn rug tegen een boomstronkje aan. Een flinke schaafwond is het gevolg. Hij heeft zo’n pijn en is zo geschrokken! Ik heb enorm met hem te doen. Omdat ik niet precies weet wat ik moet doen, roep ik mijn buurvrouw. Zij is verpleegkundige en weet wél wat te doen in zulke situaties. Zij heeft ook een hele bende verband en gaasjes in huis en ik ben blij dat zij weet hoe we de wond van Boaz moeten verzorgen.

Na de val komt er van buitenspelen niet veel meer terecht. Ik zet de jongens op de bank met een dekentje, David haalt patat en we kijken met z’n allen nog een filmpje zodat de dag toch nog een beetje geslaagd eindigt.

zaterdag

IMG_1226Kinderbijslag! Hoewel het nog niet daadwerkelijk op mijn rekening staat, gaan we het al wel vast uitgeven. Boaz is in de afgelopen weken enorm gegroeid en heeft geen broek meer die zijn enkels bedekt. Ook zijn de zomerse T-shirts die vorig jaar nog aan de ruime kant waren, nu allemaal te kort en dus moet er geshopt worden, in Enschede natuurlijk. En als we toch in Enschede zijn… (voel je hem al aankomen?!) Net na de middag gaan we naar Stoet IMG_1227waar ook Laura met Puk gezellig komt lunchen. We bestellen tosti’s voor de kindjes en een wortel-sinaasappel-kokossoepje voor onszelf. Heerlijk, deze soep! Natuurlijk moet ook de karamel-zeezout cupcake van Nienke’s getest worden en we claimen meteen de gratis kindermuffin met de kortingsbon uit de Vettt Lentespecial (tip!) Als we uitgeshopt en gegeten zijn, gaan we even bij mijn ouders langs. Zij gaan hun caravan verkopen en wij mogen komen kijken of we nog kampeerspullen van hun kunnen gebruiken. Bij het zien van de caravan, gaan we toch een beetje twijfelen. De vouwwagen (waarvan we nu weten dat hij wel compleet is maar een ander bouwjaar dan dat we in eerste instantie dachten en daardoor wat ingewikkelder om in elkaar te zetten) is leuk, maar een caravan is wel zo handig! Die zet je neer en je bent klaar! Veel meer comfort, en toch ook écht kamperen! We zijn nog in tweestrijd wat we gaan doen maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat we deze zomer in een caravan door gaan brengen! Als we naar huis willen, wil Boaz niet mee. Hij heeft altijd verdriet als we naar huis gaan terwijl het nog zo gezellig is. Oma stelt voor dat hij wel mag blijven logeren en dus hebben we heel onverwachts een kind minder die avond.  Nog onverwachter stelt David voor om dan maar in de stad een hapje te gaan eten en niet veel later zitten we bij Blue Sakura te genieten van de sushi. Ooooh toe dan, hoe fijn!

zondag

IMG_1286.JPGEen ochtendje ballenbak met Heleen en haar gezin staat op het programma. Terwijl haar en mijn kinderen klimmen en klauteren, huizen van blokken bouwen en via de verkeerde kant de glijbaan op klimmen (en keihard geramd worden door glijdende kinderen), testen wij de koffie, cappuchino, verse muntthee en chocolademuffins bij Avontura in Enschede. Ik kan je vertellen, die muffins, niet doen. Te lekker! Je wilt nooit meer iets anders. Godogod! Na het ballenbakavontuur gaan we bij mijn schoonouders langs waar David meteen naar boven gaat om nog even te werken. Ik wandel met de kinderen naar de kinderboerderij. Vroeger, toen we hier nog om de hoek woonden, IMG_1272.JPGkwamen we er bijna dagelijks. Nu veel te weinig. De kinderboerderij op Zuid is zo leuk! Een aanrader, mocht je in de buurt zijn. Nadat we biggetjes hebben bewonderd, slangen hebben geteld, ezeltjes hebben geaaid en gediscussieerd hebben of de beesten in de bak nou muizen of hamsters zijn (ik zeg muizen), wandelen we weer terug naar huis waar ondertussen steeds meer neefjes en nichtjes zich verzamelt hebben. Er wordt een sh*tload chinees en sushi besteld en we vreten ons, wederom, tonnetje rond met heerlijkheden. Als het al lang bedtijd is geweest rijden we terug naar huis. Wat een heerlijke afsluiten van een heerlijke week was dit!

IMG_1282.JPG

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.