lowcarb wraps met avocado en tijm

Naast alle lekkere, suikerrijke, dieet-onverantwoorde gerechten die er bij ons op de paastafel komen, probeer ik met een paar lowcarb gerechten de boel een beetje in balans te houden. Met lowcarb wraps die je binnen een paar minuten op tafel zet bijvoorbeeld.

DSC_0386.JPG

Ingredienten:

DSC_0401.JPG100 gram roomkaas
4 eieren
4 cherry tomaatjes
1 avocado
bosui
tijm
peper/zout
roomboter (om in te bakken)
Meng de roomkaas, de eieren en de blaadjes van twee takjes tijm goed door elkaar. Verwarm een koekenpan met een goede anti aanbaklaag en smelt hier een mespuntje roomboter in. Giet vervolgens een klein beetje van het beslag in de pan. Het beslag is erg dun en zal erg gaan uitlopen. Hou hier dus een beetje rekening mee. Het is het lekkerst als je met het beslag flinterdunne “pannenkoekjes” maakt. Deze zijn straks ook makkelijker om op te rollen. Het omdraaien van deze “pannenkoekjes” vraagt een beetje aandacht maar als je voorzichtig doet, dan gaat het goed. (Ik kan het, dus jij vast ook!)

DSC_0388.JPGLaat de pannenkoekjes afkoelen. Snijd ondertussen een kleine avocado in dunne reepjes, snijd de tomaatjes in plakjes een de bosui in kleine ringetjes. Rol vervolgens een paar plakjes avocado, tomaat en bosui in een wrap. Voeg peper en zout naar smaak toe. Klaar!

Van dit beslag bak je ongeveer 8 wraps. Je kunt deze wraps prima een paar uur van te voren maken. Dek ze wel goed af met huishoudfolie. Per wrap krijg je ongeveer 2 koolhydraten binnen. Super verantwoord dus! Geniet ervan!

Heb je geen zin om verantwoord te brunchen met Pasen? >hier< vind je een paar heerlijke onverantwoorde receptjes!

DSC_0381.JPG

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het hier, of op mijn Instagram of de Facebookpagina van Wolferien even weten!  Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! Mocht je tips of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!