de Week van de Wolf #47

De Week van de Wolf. Een wekelijkse* korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Afgelopen weekend hebben wij een hele bende kikkervisjes gekregen. Het zijn er zo veel dat ze zelfs in een grote vaas nog behoorlijk dicht op elkaar zwemmen en dus geef ik er een deel op ter adoptie. Gelukkig worden ze door de juf van Boaz met open armen ontvangen. Zij heeft een grote kom klaar staan en vol trots overhandigt Boaz het potje met dikkopjes aan zijn juf. Omdat het verzorgen van deze kikkers to be een vak apart is, schrijf ik een “kikkervisjes verzorgblog”.

DSC_0443Wist jij bijvoorbeeld dat kikkers beschermd zijn en dat zodra de visjes voorpootjes hebben en hun staart is gekrompen, je verplicht bent om ze weer vrij te laten!?

dinsdag

DSC_0349Terwijl Boaz nog op school zit, maak twee verschillende soorten broodpudding. Een zoete broodpudding met fruit en een zoet/hartige broodpudding met olijven en chorizo. Vooral de broodpudding met fruit valt enorm goed in de smaak bij Boaz. Als hij uit school komt, ruikt hij al dat er iets lekkers in de oven staat. Zodra de broodpudding voldoende is afgekoeld, heb ik nog net tijd om een paar foto’s te maken voordat Boaz alles opvreet. De hartige broodpudding is bij David favoriet. Ik kan gewoon niet kiezen!

woensdag

Boaz heeft zwemles. Hij mag nu echt in badje nummer drie en ik ben donders trots! Zonder angst en zonder bandjes springt hij van de kant het diepe in om vervolgens op zijn rug naar de overkant te “crawlen”.  Als we thuis komen, mogen de jongens even voor de tv zitten met een lekker broodje (als Boaz zwemles heeft gehad, is hij altijd enorm moe!) en ik sluip naar boven om mijn allereerste vlog op te nemen. Een Action Shopvlog.

DSC_0404

Het gaat verdacht goed, ik lul een end in de rondte, maak grapjes, ben niet verlegen en heb er lol aan! Als ik mijn video wil uploaden, krijg ik foutmelding naar foutmelding. Het filmpje is te lang en dus moet ik knippen. Hoewel ik het nog nooit eerder heb gedaan, lukt me dit na heel lang prutsten en is het filmpje mogelijk nog leuker! Weer een foutmelding: mijn geheugen is te vol en dus gooi ik alle apps die ik op dat moment niet gebruik van de telefoon. Ik zet alle foto’s en filmpjes op de computer en probeer het nog een keer. Weer een foutmelding! Ik probeer te achterhalen waar het fout gaat maar kom niet veel verder. En dan wis ik per ongeluk mijn filmpje. Alles weg. Foetsie. Ik ben er super chagrijnig van maar er is niets meer aan te doen. Een nieuw filmpje maken, kan ook niet meer want ondertussen zijn alle spulletjes al ingepikt door de kinderen, uitgepakt, gebruikt en vies. Jammerdebammer!

donderdag

IMG_0579Ik krijg de laatste tijd behoorlijk wat complimentjes op de foto’s die ik op instagram plaats. En daar ben ik trots op! Een tijdje geleden volgde ik een Workshop Foodstyling & Fotografie en de tips die ik hier leerde, hebben mij enorm geholpen om mijn foto’s te verbeteren!

Heb jij iets aan de tips gehad die ik op mijn blog deelde!?

vrijdag

IMG_1400.jpgMijn vader is jarig en dus gaan we na het middagdutje van Midas richting mijn ouders voor een lunch. Als we aan het einde van de middag weer thuis zijn, begint David alvast in de tuin te werken. Hoewel onze tuin echt iedere dag mooier wordt, zijn er nog wel een paar dingetjes die verbetering nodig hebben en David heeft een paar goede ideetjes die hij wil uitwerken. ’s Avonds komen ons neefje en nichtje logeren en er wordt dus heel veel vreteritus gehaald. Pizza, chips, nootjes, chocolade en ranja. Samen kijken we Beverly Hills Ninja, want: leuk voor jong en oud! *jeuj* en na een paar “bumps in the road” liggen uiteindelijk alle kindjes op één oor en kan ik ook naar bed!

zaterdag

David begint al vroeg in de tuin te werken en als de logeetjes weer naar huis zijn, gaan Boaz en ik naar het winkelcentrum voor boodschappen en heel veel leuke hebbedingetjes. In het vernieuwde winkelcentrum op Enschede Zuid hebben ze sindskort een Big Bazar die we nodig moeten testen. Oh jongens, ik had wel voor 1000 euro aan leuke spulletjes kunnen kopen en ook Boaz had het liefst het winkelwagentje willen spullen met speelgoed van deze leuke winkel. We gaan ook nog langs de Hema, Blokker, Wibra (waar ze ook hele leuke spulletjes hebben!) vervolgens naar de Turkse slager en naar de Lidl. Bepakt en bezakt rijden we terug naar Hengelo. Zodra ik alle boodschappen een plekje heb gegeven begin ik met de voorbereidingen voor de IMG_1452[1].JPGPalmpaasbrunch. Samen met Midas maak ik een verrukkulluke worteltaart, ik maak vast broodpudding en kook de kip voor de springrolls. Tussendoor flans ik ook nog snel een Indiaas maaltijd op tafel. We hadden al heel lang geen Indiaas meer gegeten maar toen ik de Kumar Curries en Bumbu’s zag liggen, kreeg ik daar enorm veel zin in!  En dus aten we Indiaas! De rest moet ik de volgende dag klaar maken want ik moet ook nog mijn haar kleuren! Prioriteiten! Boaz heeft een pittig kleurtje voor mij uitgezocht en hoewel ik een beetje bang ben om deze te gebruiken, is de grijs/grauwe uitgroei ook geen gezicht meer en dus gaan we aan de slag! Het resultaat?! Oordeel zelf!

zondag

IMG_1457.JPG7 uur: Opstaan!  Norris is jarig en dat moet in alle vroegte natuurlijk gevierd worden. Hij krijgt een feestmuts op, (waar hij niet heel vrolijk van wordt) en we versieren zijn stoel met slingers. Na uitgebreid te hebben gezongen en nadat hij een bende cadeautjes heeft gekregen, ga ik verder met voorbereiden voor de Paasbrunch. Hoewel ik al heel veel voorbereid heb voor de Palmpaasbrunch van vandaag, moet er ook nog heel veel gebeuren. Gelukkig IMG_1465heb ik een lijstje en dus heb ik overzicht. Ik rol springrolls, frost de worteltaart, snijd fruit, bak een camembert in bladerdeeg, leg zalm en gekookte eieren klaar, en mozerella met tomaat en pesto. Boaz heeft om negen uur al zin om aan tafel te gaan maar nog niet alles is klaar en dus moet hij nog even wachten. Heel vervelend. Eindelijk kunnen we  samen de tafel dekken (buiten!) en  versieren we de paastakken en de tuin een beetje!

Om 11 uur, precies op tijd, staat alles klaar en alles ziet er geweldig uit!

IMG_1473[1].JPG

Alle gerechten (op de worteltaart na) vind je >hier< ! Het recept van de worteltaart komt woensdag online en echt, deze moet je maken! Zoooo lekker!

DSC_0009.JPG

Na de lunch buiken we uit in de tuin. Ik zet het zwembadje op voor de jongens, we hangen een beetje in de hangmat, spelen Stratego en PimPamPet en wisselen zon af met schaduw. Wat een heerlijke dag! Aan het einde van de middag wandelen we met de leftover worteltaart richting vrienden waar we kunnen aanschuiven voor een heerlijke bbq. Als de jongens naar bed zijn, ga ik nog even puinruimen. Heel leuk, zo’n uitgebreide lunch, maar wat een troep geeft het! Lang leve de vaatwasser!

*wegens extreme drukte en extreme vermoeidheid en extreem lekker weer waar ik extreem van heb genoten, een paar daagjes later dan gepland.